Beauty Lifestyle

5x originele cadeautips voor Moederdag

29 april 2022

moederdag cadeautips 2022
Over ruim een week, op zondag 8 mei, is het Moederdag. Dé dag om jouw moeder, moederfiguur, het moederschap en de invloed die moeders op de samenleving hebben te vieren. Natuurlijk kan je je waardering hiervoor op iedere willekeurige dag laten zien, maar deze dag mag dat net even een stapje verder gaan om haar te verrassen met iets extra’s. Ben je er nog niet uit wat je wil gaan geven en kan je wel wat inspiratie gebruiken? In dit artikel deel ik een aantal originele cadeautips voor Moederdag met je. Of pssst, laat deze pagina als hint openstaan zodat jouw partner en/of kinderen het wellicht lezen ;)

perfecte parfum zoeken tips

Originele Moederdag cadeautips (2022)

Een luxe beautyproduct

Okee, misschien niet het meest originele om aan te denken met Moederdag maar wel iets waar bijna iedere vrouw heel erg blij van kan worden. Een echt mooi beautyproduct is namelijk niet iets dat je snel voor jezelf koopt, want moeders zijn nogal geneigd eerder geld voor de kinderen en het huis uit te geven dan voor zichzelf.. Misschien heeft ze wel een lekker parfum aangehaald de afgelopen tijd of is er een mooi huidverzorgingsproduct waar ze al een tijdje over praat? Grote kans dat je haar hier dus heel blij mee kan maken.

Een aantal fijne beautyproducten als cadeautips:
– ultieme luxe zoals huidverzorging van La Prairie (ohhhh, de Caviar-lijn..!)
– een mooie set met luxe mini’s van bijvoorbeeld Paula’s Choice om kennis te laten maken met dit merk
– de nieuwe The Body Shop Sleep Wellness-lijn voor een rustmomentje (lees mijn review hier)
– de limited edition Marc Jacobs Daisy Skies (perfecte lentegeur)
– de bekende grote flessen Biotherm bodylotion, vooral de Life Plankton (luxe en goede kwaliteit, maar toch leuk geprijsd).

moederdag cadeautips 2022

Food & drinks

Iets lekkers om meerdere avonden van te genieten door haar te verrassen met een drankje zoals haar favoriete wijn of likeur, eventueel in een pakketje samen met een borrelplankje met noten, kaasjes, worst, olijfjes en dergelijke. Of juist een zoet borrelplankje als ze wat minder van het hartige is :)

Mocht ik hier aanvullend een verrassende tip bij kunnen geven, denk dan eens aan een speciaalbiertje. Ik ben helemaal geen bierdrinker, maar ben al een aantal keer heel aangenaam verrast door Lowlander bier. Hoe leuk is het dat ze nu een Botanical Beer & Bath Bomb pack (bij HEMA/€10,00) voor Moederdag hebben gelanceerd?! Twee botanisch gebrouwen Lowlander White Ale biertjes samen met een botanische bruisbal om mee te badderen. De biertjes combineren trouwens perfect met een frisse salade met bijvoorbeeld zeevruchten, wellicht een idee om haar te verrassen met een homemade lunch?

moederdag cadeautips 2022

Een dagje uit

Persoonlijk vind ik het heel erg leuk om iemand te verwennen met een dagje uit voor het maken van blijvende herinneringen waaraan teruggedacht kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een origineel uitje naar de Trompenburg Tuinen & Arboretum (bij Rotterdam) vol unieke flora en fauna. Extra tip: van 7 april tot en met 8 mei is hier het pop-up restaurant van De Maaltuin voor een compleet dagje uit met heerlijk eten en live muziek in deze prachtige setting.

Ook leuk, zeker samen met eventuele kleinkinderen erbij:
– het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem
– een dagje dierentuin zoals AquaZoo Leeuwarden, Burgers Zoo of Diergaarde Blijdorp
– het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
– Floriade Expo 2022 in Almere.

moederdag cadeautips 2022

Een persoonlijk sieraad

Sieraden maken heel mooie cadeaus, maar het is niet altijd even gemakkelijk om uit te zoeken voor iemand. Probeer vooral dicht bij de persoonlijke stijl en andere sieraden die ze vaak draagt te blijven, dan wordt het vast een item dat ze vaak zal gaan dragen. Ook leuk: er worden door heel het land regelmatig leuke sieradenworkshops gegeven. Zoiets maakt natuurlijk ook een heel erg leuke cadeautip voor Moederdag! Samen een dagje uit, iets leuks doen, herinneringen maken en een blijvend aandenken door het sieraad dat jullie zelf gemaakt hebben..

de jongen de mol de vos en het paard, Charlie Mackesy boek

Een mooi boek

Is jouw moeder er eentje die boeken verslindt en tijdens het lezen van het ene boek alweer bezig is met een wensenlijstje van ‘nog te lezen boeken’? Dan kan je haar vast en zeker blij maken met een mooi boek. Maar blijf hierbij niet hangen bij haar favoriete schrijfsters. Als je met bijvoorbeeld een top 5 van haar favoriete boeken of schrijvers naar een goede boekhandel gaat, dan kan je hiermee een heel eind komen door om hulp te vragen van een medewerker. Dat is toch wel het fijne van de persoonlijke service die hier gegeven wordt waardoor je zo met een heel verrassend boek aan kan komen :)

Een boek dat wat mij betreft een schot in de roos is om aan een loved one te geven is toch wel ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Het is geen standaard leesboek, maar een mooi verhaal over vriendschap, jezelf (durven) zijn en liefde. Er zitten prachtige illustraties in die samen met de teksten mooie levenslessen, een leermoment, helende en troostende woorden brengen. Dit boek staat niet voor niks al lange tijd in de top van de ranglijsten.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.