Beauty

Skincare love | philosophy hope in a jar

14 april 2022

*NEW* philosophy hope in a jar 2022
Ahhhh hope in a jar.. Ik weet nog dat ik tig jaar geleden naar The Oprah Winfrey show keek en dat het witte potje met zwarte deksel meerdere keren terug bleef komen in de top van ‘Oprah’s 100 favorite things’. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is philosophy ook al langere tijd in Nederland verkrijgbaar. Tijden veranderen en zo kreeg ook deze cult-klassieker een upgrade met een verbeterde technologie, een gemoderniseerde clean formule en eco-verantwoorde verpakking. In dit artikel vertel ik je graag alles over deze nieuwe philosophy hope in a jar lancering!

‘Lees ook: Marc Jacobs Daisy Skies (limited edition 2022).’

*NEW* philosophy hope in a jar 2022

*NEW* philosophy hope in a jar

About
De oorspronkelijke hope in a jar werd in 1996 gelanceerd met een baanbrekende formule die gelijk stond aan ‘een glas water voor je huid’ terwijl het celvernieuwing stimuleerde om indrukwekkende resultaten te bereiken. Niet voor niks bleef dit product 10 jaar lang in Oprah’s favorite things-lijst staan. In 2022 is het tijd voor een nieuwe weg:

“Bij philosophy herdefiniëren we constant onze producten waarbij we onze dermatologische en wetenschappelijke oorsprong in ere houden en onze blik op de toekomst richten om een leider te worden in eco-verantwoorde en clean huidverzorgingsproducten die een positieve impact op de huid, de geest én onze aarde hebben.”

Kortom; een nieuw hope tijdperk met gebooste technologieën en clean formules én de lijn krijgt haar oorspronkelijke naam weer terug.

Ingrediënten
De producten zijn verrijkt met de kracht van bio-technologie en verantwoord gewonnen ingrediënten en zorgen voor een krachtige hydratatie, een betere uitstraling en een gladdere en gezondere huid. Elk product is samengesteld met een ideale balans van effectieve werkstoffen zoals glycolzuur, probiotica, huidaanvullende/bio-identieke ingrediënten en het verbeterde hyaluronzuur voor zichtbare resultaten met respect voor de natuurlijke functies van de huid.

Het ster-ingrediënt uit de producten is het verbeterde hyaluronzuur dat is ontwikkeld op basis van biotechnologie en groene wetenschap. Hierdoor heeft het hyaluronzuur een lager moleculair gewicht dan de klassieke hyaluronzuren en kan het dieper in de huid doordringen. Daarnaast is het gecombineerd met een siliciumderivaat om zo elkaars werking te versterken.

Prijs en verkrijgbaarheid
De complete philosophy hope in a jar lijn is verkrijgbaar bij ICI Paris XL en Wehkamp en bestaat uit de volgende producten:

– smooth-glow multitasking moisturizer €35,00/60ml
– biome-balance glow serum €42,00/30ml
– eye revival serum-in-cream €35,00/15ml
– skin-resurrection overnight power hydrator €35,00/75ml
– hyaluronic glow moisturizer water cream €35,00/60ml
– instant glow peeling mousse €30,00/75ml.

Van bovenstaande producten zijn alle formules geherfomuleerd, met uitzondering van het biome-balance glow serum aangezien dit een volledig nieuw product in het assortiment is. Goed om te weten: deze producten in dit artikel komen in een verpakking van gerecycled materiaal, zijn vegan en niet op dieren getest.

*NEW* philosophy hope in a jar 2022

First impressions & favorieten
Ik vind het heel goed dat steeds meer merken bewustere en duurzamere stappen zetten en kan dit alleen maar toejuichen. Ook philosophy gaat hier een goede kant mee op met deze producten in gerecyclede en beter recyclebare verpakkingen zoals de kartonnen doosjes en de glazen potjes in plaats van plastic potjes. De ingrediëntenlijsten zien er ook oprecht beter uit en ik ben heel benieuwd geworden naar deze producten. Mijn eerste ervaringen, het uitpluizen van de ingrediëntenlijstjes, het huidgevoel en het totaalplaatje qua looks en filosofie erachter is in ieder geval positief.

Okee, het is even wennen dat de originele hope in a jar moisturizer niet meer die bekende licht kruidige lavendelgeur heeft, maar wetende dat lavendel op veel huidjes een irriterend effect heeft maakt deze keuze heel logisch. Het product heeft nu een heel subtiele frisse geur, maar smeert nog steeds heel lekker uit en trekt snel in. Zoals ik me ook kan herinneren van het origineel. Bedenk je wel dat in dit product onder andere glycolzuur zit; heel mooi voor een stukje huidverbetering en een zachtere en gladdere huidtextuur, maar het maakt je huid wel iets gevoeliger voor de zon waardoor je er overdag altijd nog een SPF over aan moet brengen. Mocht je juist voor de lente of zomer op zoek zijn naar een lichtgewicht crème – of heb je een wat vettere huid en hou je van luchtigere producten – dan is de hyaluronic glow moisturizer water cream hét product voor jou. De gel-achtige formule voelt superfris is, trekt heel snel in maar geeft alsnog die intense hydratatieboost.

De eye revival serum-in-cream oogcrème gebruik ik nu al een aantal weken heel trouw zowel in de ochtend als de avond en helpt duidelijk bij het verminderen van een droge huid rondom mijn ogen. Hierdoor vallen ook fijne lijntjes en rimpeltjes minder op, brengt make-up mooier aan waarbij het veel minder in de lijntjes trekt en het verfrist de oogopslag. Je hebt maar een rijstkorrel per keer nodig, dus voorzichtig met het pompje want een heel pompje is echt te veel.

*NEW* philosophy hope in a jar 2022

Mijn persoonlijke favorieten om je huid zo af en toe écht even aan het werk te zetten en tegelijkertijd goed te verwennen is toch wel de combinatie van eerst de instant glow peeling mousse (maakt de huid in slechts 1 minuut zacht, stralend en glowy) en daarna de skin-resurrection overnight power hydrator als nachtmasker tijdens het slapen. Hierna wordt je wakker met een lekker plump, zacht en gevoed huidje. Perfect om één of twee keer in de week als avondroutine toe te passen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 15 april 2022 at 08:28

    Fijn merk.
    Ik heb het.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.