Beauty

Solid skincare van Balade en Provence

25 april 2022

solid skincare van Balade en Provence (review)
Shampoo, conditioner en douchegel in vaste vorm is inmiddels bij heel wat merken te vinden en biedt een duurzame vervanging voor de plastic flessen met vloeibare varianten. Maar het Franse beautymerk Balade en Provence gaat hierin weer een stapje verder en lanceert solid skincare. In dit artikel lees je er alles over!

‘Lees ook: Snelle skincare hack voor een gehydrateerde huid.’

solid skincare van Balade en Provence (review)

Balade en Provence
Balade en Provence is een 100% biologisch familiebedrijf waarvan de naam letterlijk ‘wandelen in de Provence’ betekent. Het mooie is dat dit merk een groene missie heeft waarbij ze beloven voor het milieu te zorgen door zero waste en watervrije producten te maken en daarbovenop een positieve invloed op het leven van klanten én de gemeenschap te brengen door de inkoop en kwaliteit van de gebruikte ingrediënten. Love it!

–> De producten van Balade en Provence zijn bij Holland & Barrett te koop.

solid skincare van Balade en Provence (review)

Solid skincare
Balade en Provence was al bekend van enkele solid beautyproducten, zoals shampoo, conditioner, scheerzeep, douchegel en een face cleanser. Maar vanaf nu zijn daar enkele vegan, cruelty-free & organic solid skincare producten aan toegevoegd:

Solid make-up cleansing oil €9,99/32g
Deze oliereiniger is gemaakt van cacaoboter, jojoba olie, klei, zonnebloemolie en witte lelie-extract dat een hydraterende en verzachtende werking heeft op de huid. Deze solid cleansing oil is heel eenvoudig in gebruik: je warmt de bar op tussen je handen waardoor er product op je vingers komt, vervolgens verdeel je dit zoals een normale reinigingsolie over je huid en masseer je dit zachtjes in. Vervolgens spoel je je gezicht zonder te hoeven boenen af met lauwwarm water en een washandje waardoor je in no-time vuil en make-up van je gezicht veegt. Je huid is hierna schoon en fris zonder een trekkerig gevoel, perfect dus ook voor de gevoeligere en drogere huidtypes. Nog een pluspunt: ook waterproof en longlasting make-up verwijder je hiermee zonder moeite :)

Solid eye contour cream €14,99/18g
Ik ben tegenwoordig heel erg trouw met een oogcrème binnen mijn verzorgingsroutine en mis het ook echt wanneer ik het niet meer gebruik of een tijdje ‘vergeet’. En dat terwijl ik een hele tijd van mening was dat een oogcrème niet nodig zou zijn.. Met het juiste product en een beetje tijd merk je namelijk dat veel lijntjes rondom de ogen niet eens met huidveroudering te maken hebben, maar met een drogere oogomtrek. Door een oogcrème te smeren merk je dus niet alleen minder lijntjes en rimpeltjes, óók brengt make-up zoals foundation en concealer simpelweg mooier aan op een gehydrateerde huid. Win-win! Deze solid oogcrème bevat onder andere cacaoboter, bernagie-olie en witte lelie-extract. Dat lijkt misschien heel vol voor rondom de ogen, maar je hebt slechts een klein beetje nodig, het smelt weg, irriteert de ogen niet en zorgt ook niet voor een film over het oog, maar zorgt wél voor een zijdezacht en gevoed huidje rondom de ogen. Je kan simpelweg je vingertop over de bar wrijven tot er wat product op zit, of je wasemt er je warme adem over en haalt hem zachtjes over de huid onder je ogen waarna je het product zachtjes uitsmeert.

solid skincare van Balade en Provence (review)

Solid day cream €14,99/32g
Een solid dagcrème met onder andere cacaoboter, saffloer-olie en kerrieplant-extract dat een zijdezacht gevoel geeft aan de huid en deze de hele dag zacht en soepel laat aanvoelen. Wél nog altijd een crème met SPF erover aanbrengen als bescherming tegen de zon :) Kerrieplant-extract is in de beautywereld beter bekend als Immortelle en staat bekend als krachtig anti-age ingrediënt. Maar daarnaast helpt het ook de huid te ontspannen, kalmeert het roodheid en geeft het een mooie glow.

Solid night cream €14,99/32g
Deze solid nachtcrème is duidelijk wat meer voedend en persoonlijk vind ik dat heel erg lekker om de nacht mee in te gaan. Er zit onder andere cacaoboter, kokosolie, carnaubawas en abrikozenpitolie. En yes: het geeft je huid ook duidelijk een zacht perzikvelletje. Een aanrader voor alle huidtypes, en vooral voor de drogere huidjes. Heerlijk!

Zoals je merkt ben ik heel tevreden over deze producten en was het een aangename verrassing er kennis mee te maken. De manier van werken is nauwelijks een aanpassing en went heel snel, de producten hebben een zachte prettige geur, zijn zuinig in gebruik, mijn drogere huidje reageert er heel goed op en wordt er lekker zacht en soepel van en de producten zijn goed te combineren met de overige skincareproducten in mijn routine. Eén ding waar je met solid producten wel rekening mee moet houden, is dat je ze op een zeepschaaltje of iets dergelijks en op een droge plek weglegt voor de volgende keer gebruik. En let hierbij op dat dit niet op een plekje voor het badkamerraam of ergens anders in de zon of bij een verwarming is want dan smelt het weg..

Ik vind het in ieder geval een heel erg goede stap dat er steeds meer verduurzaming binnen de beauty-industrie plaatsvindt en dat de hoek van groene cosmetica echt niet meer suffig is maar zich meer en meer kan meten aan echt goede huidverzorging.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van thenextg1rl
  Reply thenextg1rl 27 april 2022 at 10:52

  Deze lijken me erg fijn!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 april 2022 at 17:06

  Wat een schattige verpakking….
  Mooie producten.
  Interessant zo een familie bedrijf.
  Er wordt overal goed over nagedacht…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.