Beauty

Foundation Friday | The Body Shop Fresh Nude foundation

8 april 2022

NEW The Body Shop Fresh Nude foundation review Light 2N
Verbeterd en vernieuwd: The Body Shop Fresh Nude foundation. Een foundation met een medium dekking, verzorgende bestanddelen en een stralende finish die zelfs geschikt is voor de meest gevoelige huidjes. En inmiddels verkrijgbaar in 40 (!) kleuren en verschillende ondertonen, waardoor er voor iedereen een goede match te vinden is. In deze uitgebreide review lees je er alles over :)

‘Lees ook: Wellness | The Body Shop Sleep-producten voor een betere nachtrust.’

NEW The Body Shop Fresh Nude foundation review Light 2N

The Body Shop Fresh Nude foundation

De belofte

“The Body Shop Fresh Nude foundation met medium dekking houdt je huid 24 uur lang zacht en verzorgd, met een stralende finish. Maar nu ook gecertificeerd vegan, voor 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en in een verpakking die 100% gerecycled kan worden.

Ook de formule van de vernieuwde Fresh Nude foundation is aangepast. Zo is de foundation nu verrijkt met vitamine E, naast de biologische Community Fair Trade aloë vera uit Mexico die er al in zat. Dit zorgt ervoor dat de foundation er niet alleen goed uit ziet, maar ook heel comfortabel aanvoelt op je huid en je teint de hele dag fris houdt. Door de samenstelling is deze foundation geschikt voor ieder huidtype, zelfs de meest gevoelige.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op waterbasis waaraan onder andere kokosextract, glycerine, vitamine E, aloë vera en hyaluronzuur is toegevoegd. Zónder siliconen. Kortom; een heel zacht en verzorgend bijna skincare-like product waaraan kleurpigmenten zijn toegevoegd.

Prijs en verkrijgbaarheid

De *NEW* Fresh Nude foundation is vanaf nu verkrijgbaar in de winkels van The Body Shop en via de webwinkel van The Body Shop voor €22,00/30ml. En yes, hier moet echt voor iederéén een goede kleurmatch te vinden zijn want deze foundation is nu in 40 kleuren en 3 ondertonen verkrijgbaar.

NEW The Body Shop Fresh Nude foundation review Light 2N NEW The Body Shop Fresh Nude foundation review Light 2N

Review

Deze foundation komt in een transparant glazen flesje met subtiele opdruk en oogt mooi clean. Het pompje van de oude vertrouwde The Body Shop Fresh Nude foundation bleek niet recyclebaar te zijn en is daarom vervangen voor een dop waaraan een spateltje zit. Hiermee kan je het product ‘lepelen’ en in dotjes op je gezicht aanbrengen, om daarna met je vingertoppen of een kwast uit te kunnen werken. Op zich helemaal prima, al heb ik mijn vraagtekens hoe dit werkt als de foundation bijna op is..

NEW The Body Shop Fresh Nude foundation review Light 2N NEW The Body Shop Fresh Nude foundation review Light 2N Boots No7 eye palette limited edition review

Ik draag deze foundation in de kleur Light 2N, een lichte kleur met een neutrale ondertoon. Echt een perfecte match met mijn huid op dit moment; mooi kloppend met zowel gezicht als hals en niet te warm of te koel qua ondertoon. De textuur van deze foundation is wat aan de dunnere kant (goed schudden voor gebruik), waardoor deze zich heel gemakkelijk over de huid laat verdelen. Redelijk foolproof ook, want hij versmelt zonder moeite met de huid waardoor er een heel natuurlijk resultaat ontstaat. Zeker wanneer je niet teveel product pakt, want dan geeft deze foundation het mooiste resultaat. Gebruik je iets teveel dan kan het wat cakey ogen en in lijntjes en rimpeltjes trekken, maar dit is even een paar keer ‘spelen’ en dan heb je de juiste hoeveelheid voor een mooi resultaat al snel te pakken.

Ik snap de naam van deze foundation helemaal. Fresh Nude. Zo voelt de huid én ziet de huid er na het aanbrengen aan. Alsof er een hydraterend serum is aangebracht die de huid tegelijkertijd egaliseert. The best of both worlds :) Met een klein beetje afpoederen blijft de foundation ook nog eens de hele dag mooi op z’n plek.

Het idee dat natuurlijke en vegan make-up (nog) niet voldoet aan de hedendaagse eisen die we stellen aan make-up, is duidelijk achterhaald. En dat bewijst The Body Shop maar al te goed met deze vernieuwde foundation. Chapeau!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 11 april 2022 at 09:48

    The Body Shop had in het beging altijd geweldige producten en toen stapten ze een tijdje af van het maken van goede producten. Maar ik denk dat ze nu weer de goeie richting op gaan. Toch maar weer eens binnenstappen.

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 8 april 2022 at 08:44

    Wat ziet deze foundation er mooi uit op je huid en wat fijn dat er geen siliconen in zitten. Ga deze zeker een keer proberen 🙏🏼😊

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.