Reizen & vrije tijd

Travel | Vakantietips om je bestemming optimaal te beleven

26 april 2022

vakantietips bestemming origineel beleven
Sta jij op het punt om nog te vertrekken deze meivakantie, of heb je de reisplannen voor iets verder dit jaar staan in de zomervakantie of de herfstvakantie? Wanneer je ook gaat en of je nu in eigen land blijft of naar het buitenland: de voorpret is misschien wel nét zo leuk als de vakantie zelf. Of ben ik de enige die na het uitzoeken van een mooie vakantiebestemming en het uiteindelijke boeken daarna heerlijk veel tijd bezig is met het bedenken van leuke uitjes in de regio van de bestemming? Vaak kan je hiervoor op internet en in reisboeken veel leuke vakantietips vinden, maar toch zijn er een aantal ideetjes om eens naar te kijken of rekening mee te houden waardoor je de bestemming nét even anders-dan-anders zal beleven..

‘Lees ook: Family Travel | 5x doen in Zuid-Tirol (tips voor het hele gezin).’

vakantietips bestemming origineel beleven

Vakantietips om je bestemming op een originele manier te beleven

Ga van de gebaande paden af

Wil je een vakantiebestemming echt eens anders beleven, dan is het aan te raden om van de gebaande paden af te gaan. Natuurlijk biedt een hotel heel erg veel leuke excursies aan die je kan boeken, maar vaak is het wel echt heel toeristisch en mis je zo de local pareltjes die zorgen voor een unieke reisbeleving.

Trek je meest comfortabele schoenen aan, draag een klein compact rugzakje met de hoognodige dingen en ga eropuit met het openbaar vervoer. Niet alleen leer je zo een stad of een regio heel anders kennen omdat je de routes moet leren uit te stippelen, maar ook zie je tijdens de rit zelf heel veel moois voorbijkomen. Ben je niet zo van het openbaar vervoer, dan kan het huren van een auto op locatie ook een leuke tip zijn. Gooi lekker wat te drinken en te eten in de kofferbak, vul de tank met benzine en laat je verrassen door het landschap en durf eens andere afslagen te kiezen dan de route aangeeft. Voor je het weet ontdek je de mooiste strandjes, de meest idyllische dorpen, struin je ineens over een lokaal marktje rond en eindig je met een lunch op een zonnig pleintje.

Volg een workshop

En nee, niet eentje die voor tig toeristen in één keer door een grootschalige aanbieder wordt gegeven maar eentje die je vindt door het praten met de bevolking zelf of wordt getipt bij een informatiepunt in een dorpje of stad. Door het volgen van een workshop kan je een bestemming héél anders gaan beleven, je hebt er een onvergetelijke dag bij en een herinnering voor het leven.

Ga met een lokale wijnboer mee het land op, leer over de druiven en het proces van het maken van wijn en proef de verschillende wijnsoorten. Zoet en zwoel, zoals de zomerse avonden in Spanje. Of juist verrassend fris, zoals de Elzas wijnen uit Frankrijk. En dan is het natuurlijk helemaal leuk om een aantal flessen mee naar huis te nemen waardoor je nog heel wat avondjes na kan genieten van deze geweldige dag én weet je gelijk wat je moet kiezen als je thuis of in een restaurant wijn bestellen gaat. Of denk bijvoorbeeld aan een pastaworkshop in Italië waarbij de nonna van de familie je de kneepjes van het vak leert en laat genieten van een heerlijk eindresultaat. Wedden dat zo’n dag onvergetelijk is en je nog jaren later een warm gevoel van binnen geeft als je eraan terug denkt?

Ik weet zeker wanneer je niet alleen op de plek van bestemming blijft zitten in en rond de geboekte accommodatie, maar eropuit gaat in de omliggende dorpen, steden en regio je met deze vakantietips een heel andere reiservaring zal gaan beleven. Helemaal wanneer je niet enkel de toeristische plekjes bezoekt én je je durft te laten leiden door je innerlijke ontdekkingsreiziger. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 27 april 2022 at 15:21

  Dat is eigenlijk onze standaard. Hoewel we in Florence wel alle musea zijn afgegaan, zijn we ook het centrum uitgelopen en kwamen we een lokale koffiebar tegen waar we de lekkerste én goedkoopste koffie gedronken hebben. Hardstikke leuk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 26 april 2022 at 19:21

  Leuke en zeer fijne tips om op holiday te gaan…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.