Fashion

Fashion | 5 tips voor het aanschaffen van een goede zonnebril

21 mei 2022

aanschaffen zonnebril tips

Nu de lente echt begonnen is met volop zomerse temperaturen is ook de zonnebril weer op onze neus te vinden. Maar hoe weet je nu zeker of je er niet alleen stylish bijloopt, maar of ook echt je ogen de beste bescherming tegen de zon krijgen? In dit artikel lees je 5 tips voor het aanschaffen van een goede zonnebril!

‘Lees ook: Fashion | Mijn favoriete zomerjurkjes + hoe ze te combineren.’

tips aanschaffen zonnebril

5x tips voor het aanschaffen van een zonnebril

Uv-bescherming tegen zonlicht

Een van de belangrijkste functies waar een zonnebril aan moet voldoen doen is het beschermen tegen de uv-bestraling. Uv-licht is nou eenmaal schadelijk, dus het is van belang dat je een goede, misschien wat aan de duurdere kant zonnebril koopt. Vaak zijn de goedkopere modellen op de markt niet zo beschermend als de wat duurdere merken. Je hoeft ook niet de hoofdprijs te betalen, maar wees hier wel alert op. Staat er UV-400 op je zonnebril, dan weet je zeker dat deze de schadelijke stralen grotendeels blokkeren.

Polarisatie

Wat is een polarised zonnebril met gepolariseerde glazen? Een goed gepolariseerde bril houdt in dat de bril het licht van een bepaalde richting tegen kan houden en helpt bij het weerkaatsen van heftige zonnestralen in je gezicht. Het is van belang dat je bril goed gepolariseerd is om je ogen te beschermen. Het maakt je ogen veel minder moe en geeft ze rust. Zo vermijd je dat je aan het einde van de dag kampt met hoofdpijn. Het grootste voordeel van een bril met polariserende glazen is dus dat deze hinderlijke schitteringen verminderen en kleuren en contrasten beter weergeven.

Materiaal van de bril

Zonnebrillen kunnen gemaakt worden van veel verschillende materialen. Zo heb je bijvoorbeeld lichtgewicht nylon, dat erg geschikt is voor sportbrillen. Ze kunnen namelijk goed tegen extreem licht en zijn bestendig tegen heftige omstandigheden. Ook heb je brillen gemaakt van acetaat, een hoog soortig type kunststof, wat misschien wel het meest wordt gebruikt in de zonnebrillenwereld. Met dit type materiaal is vrijwel elke kleur mogelijk en ze geven een luxe uitstraling.

Ook bestaan er tegenwoordig duurzame zonnebrillen. Dit zijn zonnebrillen die gemaakt worden van materialen die al zijn en/of nog kunnen worden gerecycled of hergebruikt. Duurzame zonnebrillen duren langer om te maken, maar zijn dan ook van erg goede kwaliteit. Five2One Eyewear is bijvoorbeeld een brillenmerk dat duurzame zonnebrillen verkoopt. Ze maken gebruik van petflessen, die anders terecht zouden komen in de oceaan. Een aankoop bij hen is dus zeker een goede bewuste en duurzame aankoop. Heel goed dat steeds meer merken zich hierin verdiepen, waardoor de zoektocht naar een duurzame zonnebril zoals van Five2One Eyewear via www.five2one-eyewear.com steeds eenvoudiger wordt en we zo nog makkelijker ons steentje kunnen bijdragen.

Kleur van het glas

Waar veel mensen denken dat de kleur van de glazen van de zonnebril enkel een modieuze keuze is.. Nope! De kleur van het glas bij een zonnebril is namelijk erg bepalend voor de kijkervaring. Het bepaalt welke kleuren tegen worden gehouden en welke kleuren juist wel worden doorgelaten. Bedenk je dus goed voor welke situatie je je zonnebril wil gaan gebruiken. Een amberkleurige zonnebril is bijvoorbeeld erg geschikt voor een autorit op de weg voor een meer helder beeld, terwijl blauwkleurige glazen meer geschikt zijn voor op het water om het weerkaatsen van schitterend zonlicht te verminderen.

Zonnebrillen op sterkte

Als je een bril met sterkte draagt, is het aan te raden om je zonnebril ook op sterkte te laten maken. Zo weet je zeker dat je ook in de zon nog goed kan zien en bescherm je tegelijkertijd jezelf tegen de felle straling. De meeste brillenmerken of opticiens hebben de mogelijkheid om een zonnebril te laten maken op sterkte. Je vult simpelweg je sterkte in, samen met je gewenste glazen en montuur.

Dus, voordat je een zonnebril gaat kopen is het van belang om na te denken over een aantal factoren: de uv-bescherming, de polarisatie van de bril, het materiaal, de kleur en of je een zonnebril op sterkte nodig hebt. Oriënteer je goed bij verschillende brillenmerken en opticiens om de juiste keuze te maken. Let’s get ready for the sun!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Heidie
  Reply Heidie 22 mei 2022 at 23:12

  Dat van die kleuren is nieuw voor mij. Volgende keer op letten als er er een koop maar voorlopig hoop ik nog een tijdje te doen met de mooie bril die ik 3 jaar geleden kocht, was prijzig maar ik ben er nog steeds blij mee en zuinig op.

 • Avatar van Renee van Oudshoorn
  Reply Renee van Oudshoorn 22 mei 2022 at 13:58

  Dank je wel voor de tips. Ik leef met een zonnebril op. X

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 mei 2022 at 08:57

  Fijne tips. .
  Ik heb ze altijd op sterkte…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.