Fashion

On trend | De leukste athleisure wear + styling tips

24 mei 2022

athleisure wear dragen, combineren, tips, inspiratie
Als er in de afgelopen twee jaar een fashiontrend geëxplodeerd is, dan is het toch wel die van athleisure wear. We hebben door de lockdowns natuurlijk veel meer tijd binnen doorgebracht dan anders en dat zorgde ervoor dat we meer dan ooit comfortabele kleding wilden dragen. Inmiddels zijn we er helemaal aan gewend en is het dragen van sportkleding als onderdeel van onze dagelijkse outfit een blijvertje. En dat snap ik wel, want het zit enorm comfortabel en is ook nog eens heel leuk te combineren; van sportief tot casual en zelfs in een zakelijke outfit.

‘Lees ook: How to | In 3 stappen een opgeruimde kledingkast.’

athleisure wear dragen, combineren, tips, inspiratie

How to wear athleisure wear?

Shopping
Eigenlijk kan je de kleding voor de athleisure wear fashion trend in iedere sportwinkel of kledingwinkel met sportafdeling vandaan halen. Het aanbod hierin is enorm! En dat zorgt er misschien ook voor dat je wat leuke pareltjes van shoppingadresjes over het hoofd ziet. Denk bijvoorbeeld aan een webshop als Soccerfanshop waar je ook voor de net-even-minder-standaard (sport)merken terecht kan zoals kleding van Black Bananas met geweldige pastelkleurtjes in de huidige collectie, Couture Club met cropped hoodies, LA Sisters (love de three-piece als thuis-relax-outfitje), Malelions heeft zelfs athleisure jurkjes en streetwear label In Gold We Trust dat bekend werd als hiphopmerk.

athleisure wear dragen, combineren, tips, inspiratie

Hoe combineer je athleisure wear?

Zoals al eerder aangehaald kan je de trend om sportkleding als onderdeel van je dagelijkse garderobe te dragen op veel manieren combineren.

Sportief
Dit is natuurlijk een inkoppertje! Je kan het hierbij zo sportief maken als je wil, maar het combineren van meerdere stijlen is toch wel het leukst. Draag bijvoorbeeld een mooi aansluitende yogapants samen met een oversized hoodie of sweater voor een tof contrast. Je sportsokken over je legging en een paar sportschoenen eronder en je bent helemaal klaar voor de dag. Perfect voor die dagen dat je vanuit huis werkt, een off-day hebt, om een wandeling met de hond te maken en een boodschapje te doen of lekker aan het relaxen bent met Netflix of een boek lezen.

Casual
Is jouw stijl meer casual dan is bovenstaande combinatie misschien waarschijnlijk iets te Sporty Spice voor jou. Kies er dan voor om bijvoorbeeld wél die hoodie of sweater te dragen maar dan gecombineerd met je favoriete jeans en daar dan een paar sneakers eronder. Of draag juist een heerlijk stretchy legging en aansluitende sporttop in dezelfde kleur met daarover een lang gebreid vest en een paar sneakers of sandaaltjes. Dat geeft duidelijk een heel andere look!

Zakelijk
Jazeker. Athleisure kan je ook goed zakelijk dragen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie diepzwarte sportlegging met mooie belijningen gecombineerd met een wit bloesje dat je opknoopt in de taille en waar je vervolgens pumps of sandalen met hak onder draagt. Zeker wanneer je hier dan weer een oversized blazer bij aantrekt, zie je eruit volgens de laatste athleisure-chic-trend. En natuurlijk neem je een paar sneakers in je tote bag mee om na die zakelijke afspraak of na het werk die pumps te ruilen voor meer comfort :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 mei 2022 at 18:45

  Zo leuk….
  Dit had ik gezien.
  Maar helaas zijn die kledingmaten niet voor mij geschikt……

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.