Beauty

Getest! | 5x beauty boosters voor het slapen gaan

25 mei 2022

overnight beauty boosters, beautyproducten voor het slapen gaan
Mooier wakker worden na je nachtrust? Daar speelt de beautymarkt graag op in. Natuurlijk is één en ander een lekker marketingverhaal, maar toch laat ik me er als beauty editor graag in meeslepen. Mits de ingrediënten ook echt daadwerkelijk echt iets kunnen doen dan, want hey: je bent een serieuze ingrediëntenlijstjesuitpluizer of niet ;) Ik ging de afgelopen tijd aan de slag met verschillende overnight beauty boosters en wil er vijf aan je tippen die het proberen waard zijn!

‘Lees ook: Q&A | Wat kan ik doen tegen statisch haar?

batiste overnight deep cleanse dry shampoo review

Musthave overnight beauty boosters

Batiste overnight deep cleanse dry shampoo

Was ik nu vanavond mijn haren, morgenochtend of kan ik het nog een dagje uitstellen? Een vraagstuk dat vast heel herkenbaar is. Maar haren wassen, drogen en stylen kost best wat tijd en voor zowel je haren als hoofdhuid én het milieu is het best goed om je haren minder vaak te wassen. Een droogshampoo kan hierbij een uitkomst zijn om een wasbeurt uit te kunnen stellen, tijd en water te besparen en toch fris haar te hebben. De nieuwe Batiste overnight deep cleanse dry shampoo is hier perfect voor.

Je kamt je haren, schudt de flacon goed en brengt het vervolgens vanaf een kleine afstand aan op de haaraanzet. Vervolgens masseer en verdeel je het lichtjes in met je vingertoppen en ga je slapen. In de nacht wordt hierdoor overtollige olie geabsorbeerd waardoor je hoofdhuid en haren opgefrist worden en je krijgt als bonus ook nog een kleine volumeboost. Ook fijn: deze droogshampoo laat geen witte waas achter en ruikt heerlijk rustgevend naar onder andere patchouli, jasmijn en berk.

–> De Batiste overnight deep cleanse dry shampoo is voor €6,80/200ml verkrijgbaar bij Kruidvat en Etos.

Aveda Botanical Repair strengthening overnight serum review

Aveda Botanical Repair strengthening overnight serum

Als aanvulling op de Aveda Botanical Repair haarverzorgingslijn is er nu ook het Aveda Botanical Repair strengthening overnight serum met bond-building eigenschappen om dagelijkse beschadigingen door zon, wind, luchtvochtigheid en luchtvervuiling aan te herstellen en de haren te versterken. Je brengt dit serum in de avond aan op de haarpunten en haarlengtes, borstelt de haren zachtjes door en gaat vervolgens naar bed. Het pompje zorgt voor een zuinig gebruik, want je hebt maar een kleine hoeveelheid per keer nodig. Mijn haren worden er heerlijk zacht en makkelijk doorkambaar door en ik vind hem ook fijn voor overdag om de haren minder pluizig te maken en te beschermen tegen bijvoorbeeld de zon, zonder dat de haren er verzwaard of vettig van worden.

Dit haarserum is 99% natuurlijk, vegan, cruelty-free en bevat geen siliconen, parabenen, minerale olie en synthetische geurstoffen. Ook fijn: dit haarserum is absoluut niet vet, maakt de haren superzacht, trekt snel in en heeft een heerlijke luxe en licht-kruidige wellnessgeur.

–> Het Aveda Botanical Repair strengthening overnight serum is voor €45,00/100ml verkrijgbaar bij de Aveda webshop, Parfumerie Douglas en Zalando.

The Body Shop Vitamin C overnight glow revealing mask review

The Body Shop Vitamin C overnight glow revealing mask

The Body Shop heeft de Vitamin C lijn vernieuwd en uitgebreid en één van de nieuwe producten is dit The Body Shop Vitamin C overnight glow revealing mask. Het bevat onder andere een hoge concentratie vitamine C, melkzuur (AHA), papaja-enzymen, squalaan, shea boter, hyaluronzuur, vitamine E, mango-extract en soja-olie.

Je brengt dit masker in de avond als laatste stap van je skincare routine aan, door een kleine hoeveelheid als crème zachtjes in te masseren op je gezicht, hals en decolleté. Gebruik dus niet de hoeveelheid die je normaal als een gezichtsmasker gebruikt, want dat is veel te veel en dan plak je vast aan je hoofdkussen ;) Het masker heeft een tropische fruitige geur en een volle textuur, maar versmelt door de warmte van je huid tot een zijdezacht gevoel. In de ochtend wel even goed je gezicht wassen maar je merkt duidelijk dat de huid er zachter van wordt en een frisse glow heeft gekregen. Lekker zo’n oppepper voor je huid!

Let op: doordat er fruit- en melkzuren in dit product zitten wordt je huid iets gevoeliger voor de zon. Breng overdag altijd minimaal een SPF30 aan voor een goede zonbescherming.

–> Het The Body Shop Vitamin C overnight glow revealing mask is voor €23,00/100ml verkrijgbaar bij The Body Shop webshop en winkels.

catrice nail repair overnight serum review

Catrice Nail Repair overnight serum

Ook de nagels en nagelriemen worden niet vergeten met de beauty boosters voor het slapen gaan. Zo werd dit Catrice Nail Repair overnight serum gelanceerd waar onder andere vegan keratine, aloë vera, amandelolie, panthenol en Vitamine E in zit. Deze ingrediënten herstellen en verbeteren de conditie van de nagels en nagelriemen, maakt ze soepel en zorgt voor een goede elasticiteit waardoor de nagels sterker worden en de nagelriemen zacht en soepel.

Doordat dit serum niet vettig is, vind ik hem heel prettig óók juist voor overdag. Ik heb hem bijvoorbeeld niet naast mijn bed staan maar naast de computer. Zo smeer ik – voordat ik met het typewerk begin – mijn nagelriemen en nagels ermee in en kan het zijn werk doen terwijl ik aan het werk ben, zonder een vettig toetsenbord te krijgen :) Fijn om te weten: dit product is vegan en bevat geen microplastics, siliconen, minerale olie, parabenen en alcohol.

–> Het Catrice Nail Repair overnight serum is voor €2,99/10,5ml verkrijgbaar bij Kruidvat, Boozyshop en Trekpleister.

Kylie Skin hydrating lip mask review

Kylie Skin hydrating lip mask

Al een tijdje was ik nieuwsgierig naar de skincare van Kylie Cosmetics en besloot ik er een aantal producten van te bestellen, waaronder dit Kylie Skin hydrating lip mask. Er zit onder andere shea boter, kokosextract, kiwizaadolie, avocado olie, granaatappelextract en vitamine E in en dat heeft zowel kalmerende, verzorgende als beschermende en verzachtende eigenschappen. Goed om te weten: Kylie Skin is vegan, cruelty-free en dit product bevat geen parabenen, sulfaten en siliconen.

Met het kleine spateltje dat meegeleverd wordt neem je een kleine (!) hoeveelheid uit het potje en dit masseer je vervolgens met je vingertop in op je lippen. De grootte van een rijstkorrel is voldoende voor een lekker romig gevoel zonder dat het plakkerig is. De geur is heel zacht en de smaak subtiel zoetjes. De volgende ochtend zijn voelen mijn lippen lekker zacht, soepel en iets ‘plump’ aan en droge plekjes en velletjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hooray!

–> Het Kylie Skin hydrating lip mask is voor €23,99/8g verkrijgbaar bij de Kylie Cosmetics webshop en bij Parfumerie Douglas.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.