Beauty

Foundation Friday | Catrice 24H Hyper Hydro Skin Tint

13 mei 2022

Catrice Hyper Hydro Skin Tint foundation review
Heb je een gevoelige huid en ben je op zoek naar een foundation met een lichte dekking die ook nog eens hydraterend is? Dan kan de nieuwe Catrice 24H Hyper Hydro Skin Tint nog wel eens een heel fijne tip voor je zijn. En pssst, het blijkt ook nog eens een dupe van een bekend high-end merk te zijn, maar dan voor een fractie van de prijs.. In deze review lees je er alles over, inclusief voor- en nafoto’s!

Catrice Hyper Hydro Skin Tint foundation review

Catrice 24H Hyper Hydro Skin Tint

De belofte

“De Clean ID 24H Hyper Hydro Skin Tint is een getinte, vochtinbrengende gezichtscrème met een lichte tot medium dekking, die 24 uur lang hydrateert. De formule is gemaakt van 98% natuurlijke ingrediënten en de textuur voedt met hyaluronzuur, squalaan en aloë vera. Dankzij de tint camoufleert de moisturizer imperfecties in de huid en laat een egale teint achter met een gezond ogende glow finish.”

Ingrediënten

Deze foundation komt uit de Catrice Clean ID lijn, is vegan en bevat siliconen en microplastics. Er zit onder andere kokosextract, glycerine, propanediol, aloë vera, squalaan, hyaluronzuur, vitamine E en avocado olie in en dat maakt het bijna meer huidverzorging dan make-up. En ja, daar wordt deze #skincarejunkie heel erg blij van omdat je ermee ook direct aan een stukje huidverbetering werkt terwijl je je opmaakt. Win-win!

Catrice Hyper Hydro Skin Tint foundation review

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Catrice 24H Hyper Hydro Skin Tint is verkrijgbaar voor €5,95/30ml bij onder andere Boozyshop, Trekpleister en Kruidvat in 10 tinten.

Catrice Hyper Hydro Skin Tint foundation review Catrice Hyper Hydro Skin Tint foundation review Catrice Hyper Hydro Skin Tint foundation review Catrice Hyper Hydro Skin Tint foundation review

Review

Ik kreeg deze foundation uit de Clean ID lijn toegestuurd in een pakketje met verschillende nieuwe productlanceringen van Catrice. Ik was er direct nieuwsgierig naar en heb hem inmiddels goed uit kunnen proberen. Well, als je benieuwd was naar de Urban Decay Hydromaniac tinted glow hydrator.. dan heb je hiermee een heel erg goede dupe in handen. Goed gedaan, Catrice! :)

De foundation komt in een tube met een kleurencombinatie die zeker opvalt tussen je make-upverzameling. Onder de draaidop zit een ‘tuutje’ waarmee je de foundation goed kan doseren en dat is fijn, want de textuur is wat aan de dunne kant en je pakt er zo alsnog niet snel teveel product mee op. Die dunnere textuur gecombineerd met de huidverzorgende ingrediënten zorgt tijdens het aanbrengen voor een huidgevoel als die van een serum. Heel prettig en comfortabel! De toegevoegde kleurpigmenten geven een lichte dekking die op te bouwen is tot bijna een medium dekking. Je kan op de foto’s goed het subtiele verschil zien; de huid is net even wat opgefrist en roodheid en vlekjes vallen minder op. Met slechts een klein beetje concealer onder de ogen ben ik verder good to go.

Ik draag de Catrice 24H Hyper Hydro Skin Tint in de kleur Neutral Sand 010 en deze is eigenlijk net een tint te donker/warm voor me. Door de lichtere dekking en de natuurlijke finish valt dit op de foto’s niet zo op, maar ik ga zelf zeker nog de 002 Neutral Ivory kopen omdat ik denk dat die perfect matcht. Want verder vind ik dit een heel erg fijn product en geeft het samen met een dun laagje bareMinerals helemaal een prachtig glowy resultaat met nét wat meer dekking dat echt de hele dag prachtig blijft zitten.

Ik heb op deze foto’s nog een behoorlijk droge huid met veel kleine velletjes omdat ik een peeling heb gehad vorige week. Hierdoor draagt op dit moment eigenlijk geen enkel make-upproduct mooi, waardoor ik dit maar even oversla op dit moment. Maar daar is met dit product amper iets van te zien. Je kan hierdoor wel duidelijk zeggen dat het een aanrader is voor droge huidjes om eens uit te proberen.

Overall vind ik dit duidelijk een aanrader van een product. Het blijft leuk hoe Catrice me keer op keer weer weet te verrassen met echt mooie en goede make-up én zelfs skincare, dat echt niet onder doet voor menig high-end merk.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Annet
    Reply Annet 13 mei 2022 at 08:37

    Dat ziet er mooi uit. Ik vind zoizo dat Catrice vaak mooie producten verkoop die ook nog eens fijn zijn voor de portomonnee 😀

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.