Beauty

Suncare | Collistar zonbescherming voor de hypergevoelige huid

26 mei 2022

zonbescherming gevoelige huid Collistar Hypersensitive Skins
Suncare, the next level.
| Een goede zonbescherming is een onmisbaar beautyproduct in je verzorgingsroutine. Maar als jij en/of je kind een zeer gevoelige huid hebt, dan is het nog niet eenvoudig hiervoor een product te vinden waar de huid goed op reageert. Met de nieuwe Collistar Hypersensitive Skins zonbescherming voor de (over)gevoelige huid is daar een heel mooie oplossing voor gekomen. In dit artikel lees je er alles over!

‘Lees ook: Q&A | Wat is blauw licht en waarom is dit slecht voor je huid?

zonbescherming gevoelige huid Collistar Hypersensitive Skins

Zonbescherming voor de gevoelige huid

Collistar Hypersensitive Skins

De gevoelige en reactieve huid is vatbaarder voor de schadelijke effecten van de zon, zoals verbranding, allergieën, vlekken en vroegtijdige veroudering. Daarom heeft Collistar Clean Research® de formules van de nieuwe Hypersensitive Skins-lijn, die speciaal voor de overgevoelige en reactieve huid is ontwikkeld, aangepast en de Smart Sun Protection-technologie eraan toegevoegd.

Goed om te weten: deze lijn is geschikt voor de hele familie, inclusief kinderen jonger dan 3 jaar. En dat is heel erg fijn, aangezien de huid van kinderen veel dunner is dan die van volwassenen en sneller zonschade oploopt. Maar een goed zonproduct voor een kind met een hypergevoelige huid vinden kan een behoorlijke zoektocht zijn en met deze lijn hoef je dus niet meer voor ieder gezinslid een eigen product mee te nemen.

Smart Sun Protection

.. is het innovatieve zonnefilter van Collistar dat de positieve effecten van de zonnestralen maximaliseert en tegelijkertijd fotoveroudering voorkomt. Dit filter wordt geactiveerd wanneer je je huid blootstelt aan de zon. Hoe slim!

Vitamine D is namelijk essentieel voor ons en wordt geproduceerd door het lichaam, gestimuleerd door zonlicht. Dit proces wordt op gang gezet door UVB-stralen, maar daarvan is bekend dat ze de belangrijkste veroorzakers zijn van roodheid en een verbrande huid. Dus aan de ene kant is insmeren met een zonbescherming goed om je huid te beschermen, aan de andere kant houdt het dus die belangrijke aanmaak van vitamine D tegen. De Smart Sun Protection technologie lost dit conflict als het ware op. Hierdoor wordt de aanmaak van vitamine D juist gestimuleerd terwijl de huid alsnog veilig wordt beschermd tegen de nadelige effecten van de zon.

Ingrediënten

In deze zonproductlijn zit onder andere vitamine E, glycerine, vijgcactusextract, canola olie, hopextract, kokosextract, vitamine C en calendula-extract. Zo wordt je huid niet alleen goed beschermd tegen de zon, maar ook gehydrateerd en verzorgd. De toegevoegde ectoïne geeft de producten daarnaast ontstekingsremmende en anti-irriterende eigenschappen. Goed om te weten: deze Collistar Hypersensitive Skins lijn beschermt de huid zowel tegen UVA- en UVB-stralen, alsook tegen blauw licht en infraroodlicht.

Alle producten in deze lijn zijn vrij van alcohol, kleurstoffen, siliconen, bekende allergenen, minerale olie en microplastics. Daarbij zijn de verpakkingen van deze lijn van 100% gerecyclede en recyclebare flessen en recyclebare tubes en de formules zijn duurzaam en koraalvriendelijk.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Collistar Hypersensitive Skins lijn met zonbescherming voor de hypergevoelige huid is volledig vernieuwd en bevat een aantal nieuwe producten. De complete lijn bestaat uit de volgende producten:

– Active Protection Milk Spray SPF30 €34,00/200ml
– Active Protection Milk Spray SPF50 €34,00/200ml
– Active Protection Sun Stick SPF50+ €24,00/9ml
– Active Protection Sun Cream SPF30 €34,00/150ml
– Active Protection Sun Face Cream SPF50+ €36,00/50ml
– Active Protection Sun Cream SPF50+ €34,00/100ml
– Ultra Soothing After Sun Repair Treatment €34,00/250ml

–> De Collistar Hypersensitive Skins producten zijn onder andere verkrijgbaar bij de Collistar webwinkel, Parfumerie Douglas, bol.com en ICI Paris XL.

zonbescherming gevoelige huid Collistar Hypersensitive Skins

Mijn ervaring

Een heleboel technische informatie over de technologie en ingrediënten van deze producten, maar: werken ze ook fijn? Daar kan ik volmondig ‘ja’ op zeggen. Ik was een beetje bang dat zo’n hypersensitieve productlijn dan wel qua ingrediënten goed in elkaar zou zitten, maar dat het gebruiksgemak er minder van zou worden. Vaak is het toch een beetje het één óf het ander, nietwaar? Maar hier heeft Collistar met deze Hypersensitive Skins lijn heel goed werk afgeleverd. Chapeau!

Pluspunten

De producten hebben een fijne textuur en smeren prettig uit, laten geen witte waas achter, zijn niet vettig en laten geen plakkerig laagje achter, vlekken niet op kleding, geven een zijdezacht huidgevoel, de face cream bezorgt geen traanogen en doet het ook goed onder make-up en het is fijn dat je hiermee een product in handen hebt die je voor het gehele gezin kan gebruiken.

Minpunten

Het is nog lastig om over deze producten iets negatiefs te bedenken. Als het dan íets is, dan is het misschien dat de producten zo goed als geurloos zijn. Geen tropische zomergeur of de bekende heerlijke Collistar suncare-scent. Maar dat de producten juist geen parfum of (synthetische) geurstoffen bevatten is in deze lijn juist een voordeel, aangezien deze ingrediënten vaak zorgen voor gevoeligheid en een huidreactie bij mensen met een (hyper)gevoelige huid.

Musthaves? De Sun Cream SPF50+ die je voor zowel het gezicht als lichaam kan gebruiken en de Sun Stick om even extra de gevoelige plekjes bij te kunnen werken, zoals de oren, neusbrug, een tattoo, pigmentvlekken, bovenkant tenen en een litteken bijvoorbeeld.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 30 mei 2022 at 19:26

    Love dit merk omdat hun make-up ook zo mooi is.
    Alleen de prijzen minder aantrekkelijk….

    Xoxo

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 27 mei 2022 at 09:00

    Klinkt goed al deze producten 👌🏼

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.