Beauty

Love it! | COSRX Moisture Up Pad

5 mei 2022

COSRX Moisture Up Pad review (Cosmédiene webshop)
COSRX
is misschien wel één van de meest populaire Koreaanse beautymerken en dat is niet voor niks. Het merk combineert cosmetics (COS) + recipe (RX) waardoor er veel effectieve werkzame bestanddelen in zitten die bijdragen aan niet alleen huidverzorging maar ook een stukje huidverbetering. En daar word ik als #skincarejunkie heel erg blij van! Zo was het ook (letterlijk) liefde op het eerste gezicht met deze COSRX Moisture Up Pad; kant-en-klare pads met driedubbele werking. Lees verder voor meer informatie en een uitgebreide review.

‘Lees ook: Skincare | 5 musthaves voor een mooie huid.’

COSRX Moisture Up Pad review (Cosmédiene webshop)

COSRX Moisture Up Pad

De belofte

“Deze 3-in-1 wattenschijfjes werken als toner, exfoliator en vochtinbrengende crème om intense hydratatie te bieden. Deze wattenschijfjes bevatten 79% propolis-extract met antibacteriële, hydraterende en verhelderende eigenschappen en 0,5% betaïnesalicylaat (BHA) om de huid te exfoliëren en je teint op te ruimen. Deze handige wattenschijfjes tonen en hydrateren de huid.”

Ingrediënten

Als ik naar het ingrediëntenlijstje kijk word ik persoonlijk heel erg blij. Zo zit er een zeer hoge concentratie propolisextract in dat rijk is aan antioxidanten, een antibacteriële werking heeft, de huid beschermt, huidbeschadigingen zoals acne, littekens en pigmentvlekjes aanpakt én de huidtextuur zachter en gladder maakt. Daarnaast is er onder andere glycerine, betaine, BHA (0.5%), allantoïne en hyaluronzuur aan toegevoegd dat samen een mooie cocktail maakt voor het verzachten, hydrateren en kalmeren van de huid.

Prijs en verkrijgbaarheid

De COSRX Moisture Up Pads kosten €25,95 voor een verpakking van 70 stuks. Bij dagelijks gebruik in de ochtend kan je hier dus ruim twee maanden mee vooruit. COSRX wordt in Nederland onder andere verkocht bij Cosmédiene.

Webshop tip | Cosmédiene

Mocht je nou op zoek zijn naar een fijn shoppingadresje voor mooie clean, vegan en cruelty-free skincare van merken als COSRX, Aromatica, Skin1004, Apricot, Pyunkang Yul als ook SMPL en The Ordinary, dan moet je zeker eens gaan snuffelen bij Cosmédiene. Daarnaast is ook de branding en gehele look & feel compleet, van de mooie overzichtelijke website tot hoe mooi ingepakt het pakketje bij je thuis geleverd wordt.

–> Klik hier voor meer informatie en het assortiment van Cosmédiene.

COSRX Moisture Up Pad review (Cosmédiene webshop) COSRX Moisture Up Pad review (Cosmédiene webshop)

Review

Kant en klare doordrenkte wattenschijfjes met mooie ingrediënten die 3 stappen in je beautyroutine verzorgen. Handig! Ik vind dit een ideaal product om in de ochtend te gebruiken. Of na een oliereiniger of – eerlijk is eerlijk: de meeste ochtenden – direct op de huid. Eerst haal ik zachtjes en met ronddraaiende beweging de wat meer geribbelde kant van de pad over mijn gezicht en hals en daarna veeg ik nog een keertje na met de zachtere kant van de pad. Wel even opletten dat je de pads niet over je oogleden haalt vanwege de BHA én de pot na gebruik goed sluiten om uitdrogen te voorkomen.

Even een kleine opfrisser: Een BHA (beta hydroxy acid) is een exfoliant die zowel óp het huidoppervlak als ín de poriën werkt en een positief effect heeft op onder andere eczeem, een gevoelige huid, mee-eters, puistjes, onzuiverheden en roodheid. In deze pads zit een heel lage concentratie, waardoor het direct een mooi instapproduct is als je nog geen ervaring hebt met het exfoliëren van je huid of een mooie concentratie voor een dagelijks product zonder je huid te over-exfoliëren.

Vanaf het eerste gebruik was ik onder de indruk en waren de positieve effecten ervan goed merkbaar aan mijn huid. De pad oogt wat ‘grijzig’ na gebruik, waardoor ze duidelijk de huid schoonmaakt, en verder voelt de huid heerlijk fris aan. Maar het meest opvallend is toch wel hoe zacht het de huid maakt, echt bizar maar heerlijk. Je wil hierna steeds aan je huid blijven voelen omdat het zo lekker zacht, plump en gehydrateerd aanvoelt. En dan schrapt het ook nog eens best wat tijd uit mijn ochtendroutine, want na de pad breng ik een SPF aan ben ik klaar om te gaan. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 22 mei 2022 at 20:17

  Gaat op mijn wishlist. Ben fan van COSRX.

 • Avatar van Almiqui
  Reply Almiqui 7 mei 2022 at 14:48

  Oh heel interessant, die ga ik uitproberen!

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 5 mei 2022 at 12:09

  Dit lijkt me ook een heerlijk product bij vette/gecombineerde huid zoals de mijne

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 mei 2022 at 19:50

   Ik denk dat het daar ook zeker een goede match mee kan zijn, het proberen waard!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.