Beauty

Foundation Friday | Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup

20 mei 2022

Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup foundation review 1N2 Ecru
Een longwearing foundation gaat vaak niet hand in hand met een natuurlijke look en daarnaast zijn langhoudende foundations vaak ook nog behoorlijk dekkend. Maar hiervoor heb ik misschien wel hét perfecte product gevonden met de Estée Lauder ‘Double Wear sheer long-wear makeup’. Een foundation met een lichte dekking, een fris en natuurlijk resultaat en die toch de hele dag mooi op z’n plek blijft zitten. Zelfs met warm en humid weer, zoals we deze week hadden. Je leest er alles over in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Foundation Friday | ILIA True Skin Serum foundation (review).’

Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup foundation review 1N2 Ecru

Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup

De belofte

“Meer naturel. Meer jezelf. Double Wear Sheer is een gewichtloze, fris aanvoelende, matte make-up die de hele dag blijft zitten. De huid ziet er gezond, natuurlijk en authentiek uit. Zichtbaar geperfectioneerd met een zachte diffuse matte finish. De onopvallende formule verbetert de huid met voldoende dekking om jouw natuurlijke schoonheid te laten zien.

– egaliseert de huidskleur
– maakt het huidoppervlak glad
– blijft kleurgetrouw
– gewichtloze foundation die je niet voelt zitten
– bestand tegen zweet en vocht
– blijft 12 uur zitten
– geschikt voor alle huidtypen.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op basis van water, siliconen en kleurpigmenten met een SPF20. Ook zijn er een aantal huidverzorgende ingrediënten aan toegevoegd zoals glycerine, extract van algen en planten met huidverbeterende, kalmerende en hydraterende eigenschappen, hyaluronzuur en vitamine E. Goed om te weten: deze foundation is olievrij en bevat geen parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup heeft een adviesprijs van €50,00/30ml. Ik kocht hem zelf bij de Bijenkorf, maar hij is ook verkrijgbaar bij onder andere Douglas, ICI Paris XL, bol.com en Notino.

Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup foundation review 1N2 Ecru

Review

Deze foundation komt in een slanke verpakking die transparant is en waar je de tint foundation goed doorheen kan zien. Gecombineerd met de goudkleurige dop en de minimale opdruk oogt het heel clean en daar hou ik persoonlijk wel van. Onder de draaidop zit een ‘tuutje’ waarmee je de foundation kan doseren. Let op: niet te enthousiast in de flacon knijpen, aangezien de foundation behoorlijk dun van textuur is. Vanwege deze dunnere textuur is het ook aan te raden om de foundation van tevoren goed te schudden zodat alle ingrediënten zich voor ieder gebruik goed vermengen voor het mooiste resultaat.

Het was even gokken welke kleur ik moest hebben, aangezien niet iedere foundation van hetzelfde merk in dezelfde kleur ook echt dezelfde tint heeft. Na het zien van verschillende swatches online besloot ik te gokken op de kleur 1N2 Ecru; een lichte tint met een neutrale ondertoon die een perfecte match bleek te zijn. Niet te donker of te licht en niet te warm of te koel.

Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup foundation review 1N2 Ecru Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup foundation review 1N2 Ecru Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup foundation review 1N2 Ecru Estée Lauder Double Wear sheer long-wear makeup foundation review 1N2 Ecru

Deze foundation heeft een lichte dekking die op te bouwen is tot richting medium, maar ik vind het resultaat hiermee echt perfect voor de warme dagen en voor ‘iedere dag’ voldoende dekking geven. De lichte textuur is behoorlijk foolproof en brengt al snel mooi en egaal aan, zowel met de vingers als met een kwast. Ik heb voor de foto’s verder geen concealer gebruikt en enkel lichtjes afgepoederd met een transparant poeder over de T-zone.

Het voelt eigenlijk alsof ik helemaal geen make-up draag en toch is roodheid verminderd, oogt de huid de hele dag door rustig en vallen plekjes en vlekjes duidelijk minder op. De finish is volgens de verpakking mat, maar persoonlijk vind ik het eerder te omschrijven als satijn. Zeker wanneer je het over een goed gehydrateerde huid aanbrengt zorgt dit voor een heel natuurlijk en fris resultaat dat de hele dag blijft zitten. Zelfs de warme dagen van deze week met een hoge luchtvochtigheid en zweetmomentjes waren geen enkele uitdaging :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 20 mei 2022 at 12:20

  Ik vind deze qua dekking, houdbaarheid en finish veel weg hebben van de ‘face and body foundation’ van MAC.
  Beide ook zonder parfum 🙌🏻
  Normaal durf ik niet zo te switchen van foundation omdat die van MAC zo bevalt, maar deze van Estee Lauder klinkt toch wel heel aantrekkelijk.

 • Avatar van nicole antonissen
  Reply nicole antonissen 20 mei 2022 at 09:12

  Mooi voor de dagen dat je minder dekking wil

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 20 mei 2022 at 09:06

  Ziet er heel mooi uit op je huid! 😊
  Zo jammer dat hier ook weer siliconen inzitten 😕

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 20 mei 2022 at 08:27

  Dit ziet er wel heel erg mooi en natuurlijk uit.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 mei 2022 at 07:32

  Mooie en zeer goed dekkende foundation.
  Zit het niet in een gazen flesje….

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 mei 2022 at 07:33

   Nee, de originele Double Wear zit in een glazen flesje en heeft een hoge dekking. Deze ‘sheer’-variant komt in een plastic verpakking en heeft een lichte dekking.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.