Fashion

Fashion | Mijn favoriete type zomerjurkjes (en hoe ze te combineren)

12 mei 2022

zomerjurkjes tips stylen combineren
Je kan mij eigenlijk het hele jaar door uittekenen in een jeans met een blouse, sweater of trui en sneakers. Behalve wanneer ik de zomer in m’n bol heb, want dan komen de jurkjes uit mijn kast. Ik doe mijn jurkjes eigenlijk te weinig aan en dat is best zonde aangezien ik in de afgelopen paar jaar een aantal heel mooie zomerjurkjes aan mijn garderobe heb toegevoegd.. Tijd voor wat heerlijke inspiratie voor als je nog op zoek bent naar wat fijne modellen jurken die mooi staan bij een iets voller #inbetweenie figuur én tips hoe je ze kan combineren!

‘Lees ook: Fashion | Tips voor het kopen van de perfecte jeans.’

zomerjurkjes tips stylen combineren

Favoriete zomerjurkjes en tips hoe je ze kan stylen

Het perfecte model

Misschien wel mijn favoriete model in jurkjes is het blousemodel met een taillebandje. Ik heb simpelweg een zwak voor blouses! Maar net even een stukje vrouwelijker en iets meer va-va-voom is dan toch wel de wikkeljurk en ook daar heb ik er al een aantal fijne van in mijn kast hangen. Maar wel ben ik bij wikkeljurkjes geen fan van een overslag in het rokgedeelte. Vooral omdat helaas deze overslag vaak net te kort van stof is waardoor deze bij een windje of op de fiets al snel tot aan je middel openvouwt. Dus een soort look-a-like wikkeljurk waarbij je bij het decolleté wel een overslag hebt vind ik erg mooi, maar dan vanaf de middel tot onderaan een A-lijn jurk is hierin eigenlijk een perfecte combinatie. Of ik stik een overslag vast met naald en draad om openwaaien te voorkomen.

Fijne materialen voor de zomer

Wanneer de temperatuur omhoog gaat is het zeker aan te raden om ook op de materiaalkeuze van je zomerjurkjes te letten. Niet alleen omdat deze natuurlijke stoffen meer ademend zijn en luchtiger dragen, maar vaak zijn deze stofjes ook nog eens beter als het aankomt op een stukje duurzaamheid. Win-win!

Mijn favoriete stofjes zijn toch wel viscose, tencel, lyocell, denim, linnen, bamboe en katoenmixjes. Een klein beetje elastaan voor net wat meer bewegingsruimte is wel zo prettig, maar ik probeer verder de synthetische stoffen als acryl en polyester te vermijden. Nog een fijn materiaal om in de zomer te dragen is zijde. Deze stof ziet er niet alleen heel chique uit, maar draagt ook nog eens koel op de huid. Het is alleen wel een stof die snel kreukt – net zoals linnen – en daar moet je van houden óf regelmatig strijken/stomen. Tipje: zijde is wel een wat meer prijzig materiaal, maar voor dezelfde look zou je kunnen kijken naar een satijnen jurk dat door de weeftechniek eenzelfde uitstraling heeft.

zomerjurkjes tips stylen combineren

Mijn jurken-wensenlijstje

Alhoewel ik behoorlijk lekker in mijn vel zit, zijn er toch wel een aantal dingen waaraan mijn jurken moeten voldoen willen ze ‘perfect’ zijn voor mij. Ik denk dat iedere vrouw dat wel herkent, dat je bepaalde delen liever wat verdoezelt en andere delen weer meer accentueert? Omdat ik een aantal jaar geleden zoveel gewicht verloren ben heb ik wat moeite met de slappe huid van mijn bovenbenen en binnenkant bovenarmen waardoor ik liever jurkjes heb die in ieder geval tot onder de knie komen en ook voorzien zijn van een half mouwtje.

Zo’n wensenlijstje maakt het online shoppen naar een jurkje trouwens wel echt een heel stuk gemakkelijker, zeker omdat je tegenwoordig bij veel webwinkels veel filters hebt in de zoekmachine. Het zorgt voor heel wat minder miskopen en koopstress! Bij mij ga ik dus standaard snuffelen tussen de jurkjes die voldoen aan:

– een rokgedeelte met midi tot lange lengte
– een uitlopend model vanaf de taille voor meer bewegingsruimte en optisch mooie verhouding
– qua materiaal gemaakt zijn van (een mix van) viscose, katoen, lyocell, linnen, denim of tencel
– een mouwtje met halve, drie-kwart of lange lengte (dat draag ik dan opgevouwen/opgestroopt)
– in ‘mijn’ kleurenpalet (roze, blauw, paars, pastel, denim, printjes, natuurtinten)
– en tot slot zoek ik altijd naar een accent op de taille bij een jurk. Van een mooi getailleerd model tot aan een jurkje met een riempje of lint voor in de taille. Dit geeft een mooie verhouding en laat het geheel minder figuurloos lijken.

zomerjurkjes tips stylen combineren

Hoe combineer je een jurkje?

Mocht je nog niet veel jurkjes in de kast hebben hangen en hier nog een beetje zoekende in zijn, dan kan het zeker helpen om wat stylingopties in gedachten te houden. Maar eigenlijk heb je met een jurkje in één klap een item voor boven en onder te pakken, dus heb je al een hele outfit te pakken. Om dit vervolgens te stylen zijn er wat mij betreft een aantal combinaties die het in de zomer altijd goed doen:

– met sneakers draag je een jurkje net even wat stoerder
– met sandaaltjes is het een perfecte zomerse outfit
– met pumps of peep-toe’s maak je van veel jurkjes gelijk een date/dinner-outfit
– over een lange jurk kan heel goed een sweater als het afkoelt of wat frisser is en staat lekker casual
– een gilet combineert ook leuk over een jurkje en geeft hem net wat extra’s
– mocht je last hebben van schurende bovenbenen dan is een kort broekje ook onmisbaar bij een jurkje, zelf kies ik voor een sportbroekje omdat deze gemaakt zijn van ademend materiaal
– een bikerjack en boots maakt ieder jurkje stoer en perfect voor frissere dagen
– een lange jurk in blouse-model kan je ook open als soort vestje over een jeans met wit topje dragen
– helemaal ‘on trend’ is toch wel een strohoed en rieten tas, dit maakt een jurkje al snel een perfecte strandoutfit of om mee te flaneren op de boulevard :)

Kortom; het is tijd om de jurkjes weer wat vaker uit de kast te halen. Enjoy the summer!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 12 mei 2022 at 12:06

  je vergeet de leukste manier om een jurk te stijlen: draag een puppy. (zelf ben ik erg van van stevige boots met een dikke zool bij een jurk.)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 mei 2022 at 17:12

   Haha, true! Coosje maakt de perfecte accessoire ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 mei 2022 at 11:33

  Fijne tips en leuke foto….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.