Lifestyle

Lifestyle | Heerlijke feel good cadeau-ideeën en tips

28 mei 2022

feel good cadeautips
Er is weer iemand jarig, iemand is geslaagd of er is een andere reden voor een feestje. Daar hoort natuurlijk een cadeautje bij! Maar soms is het nog best lastig om originele cadeau ideeën te bedenken. Want wat vindt een ander nou écht leuk om te krijgen? En waar heeft diegene ook echt iets aan? In dit artikel een aantal leuke feel good cadeautips om te geven, je haalt er vast leuke inspiratie uit.

‘Lees ook: Travel | Vakantietips om je bestemming optimaal te beleven.’

feel good cadeautips

5x Feel good cadeautips

Geef een zelfgemaakte kaart

Een papieren kaart bij de post ontvangen is natuurlijk veel leuker dan alleen een appje of een mail krijgen. Maar het is helemaal leuk als je een zelfgemaakte kaart opstuurt. Zo zit er meer tijd, liefde en persoonlijke aandacht in en dat voel je als ontvanger. En zo’n mooi fysiek kaartje wordt soms wel jarenlang met warme gevoelens bewaard. Denk bijvoorbeeld aan een kaart met een collage van enkele van jullie leukste momenten en uitjes samen, of afbeeldingen die bij de persoonlijkheid van de ontvanger passen. Zo’n kaart kan je bij verschillende websites ontwerpen en per post toe laten sturen, maar je kan hem met een eigen printer ook zelf printen. Zelf ben ik al jaren heel positief over mijn Canon printer waar ik alle kanten mee op kan. En met de juiste kwaliteit inkt, zoals de bijbehorende Canon MG3600 inkt, kom je al snel tot een heel mooi resultaat. Leuk om mee bezig te zijn en een (gratis) software-programma zoals Canva kan je een behoorlijk eind op weg helpen bij je ontwerp :)

Stel een persoonlijk pakket samen

Of je het nu persoonlijk gaat overhandigen, of per post laat versturen: een persoonlijk pakket aangepast aan de ontvanger is vaak enorm leuk om te geven én te ontvangen. Win-win! Denk aan wat de ontvanger lekker vindt (hartig of zoet), zijn er bepaalde beautyproducten die goed passen bij hem of haar, misschien iets erin dat je zelf hebt gemaakt of zelf hebt gebakken? Er is van alles mogelijk; van een beautypakket met chocolade en een tijdschrift, een whiskyproeverij met enkele kleine flesjes, een borrelplank met hartige snacks en hapjes erbij..

Fleur iemand(s huis) op met bloemen

Misschien niet het meest originele, maar ik weet zeker dat veel mensen nog altijd heel erg blij worden van een mooie bos bloemen, een veldboeket, een prachtige plant of een moderne variant van droogbloemen. Een liefdevol gebaar en het fleurt gelijk het huis van de ontvanger op. Een kaartje met een paar lieve woorden erbij maakt het helemaal compleet.

feel good cadeautips

Maak samen herinneringen

.. en geef een dagje uit cadeau! Hierbij is er echt heel erg veel leuks te bedenken, van bijvoorbeeld samen naar een dierentuin of pretpark, of mooie kassen en botanische tuinen, een museum of het volgen van een kookworkshop of andere experience. Maak tijdens de dag een aantal foto’s en de herinneringen zijn er om altijd gekoesterd te worden. Persoonlijk ben ik echt een groot fan van het maken van herinneringen met een ander, in plaats van een tastbaar cadeau in de hand. Love it!

Ontwerp een gepersonaliseerd product

Wil je iemand echt eens verrassen met een cadeau, dan is het geven van iets persoonlijks natuurlijk echt heel erg leuk. Er zijn verschillende manieren waarop je een cadeau persoonlijk kan maken, maar het meest originele is toch wel iets waar de ander vaak gebruik van zal maken te laten personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie wijnkaraf met initialen, een keukenschort met naam voor een keukenprins(es).. Er is van alles te bedenken en zeker wanneer je kiest voor een onderwerp of product waar die ander fan of liefhebber van is, zal het een cadeau zijn dat heel vaak gebruikt zal worden en telkens weer een fijn feel good gevoel zal bezorgen bij de ontvanger.

Enjoy the gift of giving!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 29 mei 2022 at 19:08

  Zelf word ik altijd heel blij van een kaartje met een mooie persoonlijke tekst. Zo heb ik al meer dan 30 jaar een kaartje met een gedichtje, van mijn vriendin, speciaal gemaakt voor mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 mei 2022 at 19:23

   Ahhh, hoe enorm mooi is dat! Zoiets koester je vol liefde.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.