Beauty

Summer musthave | Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush

11 mei 2022

Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush SPF30 review
Dat het belangrijk is om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon is inmiddels wel bekend. Dus ik hoop dat een crème met SPF al standaard in je dagroutine zit :) Maar hoe doe je dat als je make-up draagt en je overdag een spontaan zonmoment op een terrasje, tijdens een (lunch)wandeling of strandbezoekje hebt? Daar is deze Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush perfect voor. Je kan hiermee namelijk óver je make-up een zonbescherming met SPF30 aanbrengen. Superslim!

‘Lees ook: Q&A | Wat is blauw licht en waarom is het slecht voor je huid?

Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush SPF30 review

Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush

“Meet your ultimate skin-loving suncare SPF BFF!”

De belofte

Deze handige nieuwe manier om zonbescherming aan te brengen bevat een SPF30 én bevat mineralen die olie absorberen en kan zowel onder als óver make-up aangebracht worden. Het transparante poeder blend onzichtbaar met de huid, verstopt poriën niet en beschermt de huid met 100% minerale filters tegen UVA en UVB zonstraling.

Ingrediënten

Dit product bevat geen chemische zonfilters maar enkel 100% minerale filters. Er zit onder andere ceramide NP in dat helpt om de huidbarrière te versterken en een positief effect heeft op zowel huidveroudering als de drogere huid. Daarnaast zit er ook antioxidant vitamine C, hydraterend kokosextract en de heerlijke geur krijgt dit product door onder andere plantenextract van passiebloem, frangipani, guave, mango en papaya. Goed om te weten: dit product is cruelty-free, vegan en vrij van parabenen en oxybenzone.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush SPF30 is voor €25,99/4,25g exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Tipje: bij beide winkels er op dit moment een 1+1 actie op dit merk.

Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush SPF30 review Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush SPF30 review Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush SPF30 review

Review

Ik vind het heel slim bedacht: SPF in een poeder en dan ook nog eens in een handige to go verpakking. Zo ben je met één product helemaal klaar om tijdens ieder zonmoment een extra laagje zonbescherming aan te kunnen brengen, zelfs óver je make-up heen.

Het poeder heeft een subtiele tropische geur, de kwast voelt heerlijk zacht aan en het poeder is praktisch onzichtbaar op de huid. Wel vind ik het matterende effect behoorlijk aanwezig. Het is natuurlijk een kwestie van smaak en persoonlijk hou ik wel van een subtiele glow op mijn gezicht. Na het aanbrengen is de huid goed gematteerd, maar geef het een beetje de tijd en het versmelt zich met de natuurlijke oliën uit de huid en dan komt de glow ook weer langzaam terug. Dit matterende effect zorgt er wel voor dat je goed kan zien/voelen waar je het poeder voldoende hebt aangebracht en zorgt verder niet voor een wit laagje omdat de finish transparant is.

Twee dingen waar je aan moet denken bij dit product, om verspilling en stuifwolkjes te voorkomen; zorg dat je dit product rechtop in je tas bewaart en gebruik de kwast niet teveel op de kop. Tik er voorzichtig op de kop wat van het poeder in en breng dit vervolgens met de kwast iets schuin omhoog aan op de huid. Zorg wel dat je voldoende aanbrengt en alle plekjes meeneemt voor voldoende zonbescherming.

Ik heb een drogere huid waardoor ik liever uit de buurt blijf van matterende poeders omdat dit vaak droogtelijntjes en rimpeltjes wat accentueert. Door de toegevoegde ingrediënten zoals ceramide NP en de verschillende plantenextracten is dit poeder totaal niet uitdrogend waardoor het aanvoelt alsof je niets draagt. Een SPF30 zónder wit laagje, vettige vingers en huid die je ook nog eens over je make-up aan kan brengen. Ik ben fan!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 11 mei 2022 at 18:36

  Dit klinkt als een héél mooi product, zeker voor de vettere huid.

 • Avatar van Tania
  Reply Tania 11 mei 2022 at 13:31

  Oeh, klinkt als een heel fijn product. Heel benieuwd naar dat tropisch geurtje ook

 • Avatar van marije
  Reply marije 11 mei 2022 at 10:59

  Wat een mooi product! Weet je ook hoeveel product je moet gebruiken om echt die factor 30 te bereiken? Met vloeibare producten ben ik er pas achter gekomen dat je best veel moet smeren om echt de factor te behalen, daar schrok ik best van.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 mei 2022 at 11:17

   Hi Marije, ik denk inderdaad dat veel mensen te weinig zonnebrand smeren (een veel nog steeds helemaal géén…) want SPF in een streepje over twee vingers is wat je ongeveer moet smeren voor een goede bedekking van de huid. Dat is met een poederproduct als deze inderdaad minder goed te ‘zien’. Ik zou daarom in ieder geval een vloeibare SPF in de ochtend aanbrengen voor een goede basisbescherming. Maar voor het gemak voor onderweg, voor óver je make-up heen en regelmatig opnieuw aanbrengen is dit poeder dan weer perfect voor gedurende de dag voor extra bescherming en ‘layeren’ van SPF.

 • Avatar van Celine
  Reply Celine 11 mei 2022 at 09:45

  Dit artikel komt als geroepen! Een goede budget optie voor een doorgaans erg duur product :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 mei 2022 at 11:17

   Yes, het is inderdaad een heel goede optie. Aanradertje!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.