Beauty

Budget beauty tip | HEMA LAB skincare

18 mei 2022

HEMA LAB skincare review
Alweer even geleden kwam er een pakketje binnen voor de lancering van de nieuwe HEMA LAB skincarelijn die verwijst naar ‘Loving Advanced Beauty’. Yes, een huidverzorgingslijn met premium look en hoogwaardige ingrediënten, maar dan voor een heel fijne prijs. Ik dook in de ingrediëntenlijstjes voor een uitgebreid artikel met informatie, de voor- en nadelen en first impressions over deze producten.

‘Lees ook: Foundation Friday | HEMA Skin Protecting Illuminating foundation (review).’

HEMA LAB skincare review

HEMA LAB skincare

De belofte

“Je huid heeft iedere dag flink wat te verduren, zoals schade door UV-lucht, stress, luchtverontreiniging, slechte nachtrust, droge binnen- of juist buitenlucht, het blauwe licht van je laptop en smartphone.. Om je huid een handje te helpen ontwikkelde HEMA de Loving Advanced Beauty gezichtsverzorgingslijn met BICOALGAE® XT om tekenen van huidveroudering helpen te voorkomen, de huid te hydrateren, zichtbaar rimpels te verminderen en het vernieuwingsproces van de huid te stimuleren, zodat je huid niet alleen steviger wordt maar ook gaat stralen.”

HEMA LAB skincare review

Ingrediënten

Het steringrediënt in deze lijn is BICOALGAE® XT. Je kan dit ingrediënt zien als een superfood voor de huid. Het bevat een hoge concentratie astaxanthin dat wordt gemaakt door onder andere algen. Deze antioxidant is vele malen krachtiger dan vitamine C en heeft onder andere een ontstekingsremmende en huidverstevigende werking, beschermt tegen blauw licht en vrije radicalen die collageen afbreken, het helpt de huid om vocht beter vast te kunnen houden, versterkt de werking van een SPF, helpt DNA-schade te herstellen en pakt huidverkleuringen zoals pigmentvlekken aan. Een ware alleskunner dus!

Daarnaast zitten er, afwisselend per product, onder andere de volgende huidverbeterende ingrediënten in; glycerine, vitamine E, moringa-olie, hyaluronzuur, squalaan, kokosextract, cafeïne, niacinamide en peptiden. Daarnaast is er aan de dagcrème een SPF15 toegevoegd.

In drie van de vier producten zit alcohol. Maak je echter geen zorgen, want deze typen alcohol zijn niét van de uitdrogende soort maar juist van de vettende soort die de huid helpen om vocht vast te houden. Verder zit er in het serum, de dagcrème en nachtcrème een kleine hoeveelheid parfum maar zijn alle producten wel vrij van siliconen. Goed om te weten: de gehele HEMA LAB skincare-lijn is vegan.

Prijs en verkrijgbaarheid

De HEMA LAB gezichtsverzorgingslijn is te koop in de HEMA winkels en via de HEMA webwinkel. Tip: op dit moment is er in de webwinkel een 10% kortingsactie bij aanschaf van 3 producten of meer.

HEMA LAB eye cream €10,00/15ml
HEMA LAB serum €10,00/30ml
HEMA LAB day cream SPF15 €10,00/50ml
HEMA LAB nicht cream €10,00/50ml

HEMA LAB skincare review

First Impressions

Laat ik beginnen met de look & feel van de producten die toch zeker premium te noemen is. De tube van de oogcrème is mooi mat en zowel de pompflacon als de potten van de crèmes zijn gemaakt van lekker zwaar glas waar je de lichtroze tint van de producten doorheen kan zien. Leuk detail: de rode streep op de verpakking en de rode binnenkant van de verpakking. Ik gok dat die kleur verwijst naar de gebruikte algen (haematococcus pluvialis) van het steringrediënt die ongeveer deze tint hebben. Ik ben een sucker voor details als deze :) Verder hebben de formules zelf een luxe geur die het beste te omschrijven is als fris en zacht, subtiel bloemig en creamy.

Qua verpakking vind ik het wel erg jammer dat er twee verschillende kleuren goud is gebruikt (de dop van de oogcrème is nét even een tikkeltje meer geel-goud dan de deksels van de potten) en het serum een zilverkleurige hals heeft in plaats van goud.. Als dit allemaal dezelfde kleur had was het qua looks net even helemaal ‘af’ geweest. Ook had ik de potten liever vervangen zien worden door pompflacons vanwege hygiëne en beter behoud van de werkzaamheid van de gebruikte ingrediënten.

HEMA LAB skincare review

De oogcreme is praktisch geurloos en heeft een heel lichte en frisse textuur die snel in de huid trekt. Geen tranende of geïrriteerde ogen en het geeft net even een wat meer frisse ‘open’ blik na het aanbrengen. Ik vind oogcrème echt een product waarbij je na een tijdje pas merkt hoe erg je het in je routine hebt gemist wanneer je het (nog) niet gebruikt. Rimpeltjes en lijntjes verzachten, droogtelijntjes worden stukken minder, de huid is minder droog en dit zorgt er als bonus voor dat make-up onder de ogen veel mooier zit, niet in de lijntjes trekt en dus een jongere en frissere oogopslag geeft.

HEMA LAB skincare review

Het serum heeft een frisse geltextuur die snel intrekt. A little goes a long way, dus twee pompjes is meer dan voldoende om je gezicht, hals en een deel van je decolleté in te kunnen smeren. Ook deze huid kan die extra liefde goed gebruiken :) Zowel met de dagcrème als de nachtcrème smeert combineert het serum goed, je merkt duidelijk dat de producten op elkaar ingespeeld zijn als totaalpakket.

HEMA LAB skincare review

De dagcrème heeft een lekker hydraterend huidgevoel, smeert lekker uit en laat de huid zijdezacht aanvoelen. De SPF15 is wat aan de minimale kant en had van mij zeker een SPF30 mogen zijn, maar de SPF laat in ieder geval geen witte waas achter en irriteert de ogen niet. Het zijdezachte huidgevoel is niet alleen heel prettig tijdens het aanbrengen maar zorgt er ook voor dat hij als een soort primer voor onder de make-up werkt. Ik heb deze dagcrème met meerdere soorten foundations en make-up geprobeerd en het liet zich goed combineren zonder te gaan rullen of ophopen.

HEMA LAB skincare review

De nachtcrème heeft een voller huidgevoel en voelt iets olie-achtig aan na het uitsmeren. Persoonlijk vind ik dat met mijn drogere huid heel prettig zo voor het slapen gaan. Het is niet té trouwens hoor, niet dat je aan je hoofdkussen plakt maar echt zo’n lekker verzorgend laagje. Het valt me op dat de nachtcrème een plumping effect heeft en dat is voor mij bijna een magisch woord geworden nu ik richting de 40 ga. Het zorgt namelijk voor een soepele en gehydrateerde huid en lijkt rimpeltjes en lijntjes wat op te vullen. Love it!

Nee, eigenlijk geen enkel negatief woord over de werking van deze vier HEMA L.A.B. skincare producten. Ik ben heel positief en aangenaam verrast en kan deze producten zeker aanraden om eens te gaan proberen als je net even dat stapje verder wil gaan met je huidverzorging en de aanpak van huidveroudering belangrijk(er) vindt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Clothilde den Hartigh
  Reply Clothilde den Hartigh 19 augustus 2023 at 11:32

  Zo’n veertig jaar geleden gebruikte ik huidverzorging met algen. Het merk werd echter schreeuwend duur zodat ik er mee ben gestopt en gebruik ik al jaren een ander merk, tot volle tevredenheid. Nu ik L.A.B. zag ben ik dat gaan gebruiken. Eerlijk gezegd moest ik erg wennen aan de geur, een geur die zich niet laat combineren met andere geuren. Het is dus alles of niets en van een soepele overgang van het ene merk naar het andere is geen sprake, dat levert gekke en vervelende geur-combinaties op. Het micellair water van een merk dat mineralen uit de dode zee gebruikt laat zich goed combineren. Ik ben niet ontevreden over het product, het is erg fijn maar ik ben wel benieuwd hoe de geur zich in de winter zal ontwikkelen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 augustus 2023 at 11:35

   Heel erg leuk om jouw ervaring te lezen! Er zijn inmiddels heel wat merken die met de specifieke algen werken, waardoor er gelukkig ook steeds meer betaalbare alternatieven zijn!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 mei 2022 at 07:27

  Het ziet er heel chique uit.
  Ik zou het zeker kopen…….

  Xoxo

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 18 mei 2022 at 20:20

  De producten klinken héél erg fijn maar misschien voor de gemengde huid wat minder.

 • Avatar van Isabel
  Reply Isabel 18 mei 2022 at 19:53

  Wat fijn dat je de ingrediënten ook altijd zo fijn beschrijft!!! Fijne review, ga eens kijken bij de Hema want klinkt goed vooral dat plump effect haha

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.