Beauty

Skincare tip | Lancaster Skin Essentials

31 mei 2022

Lancaster Skin Essentials
De Lancaster Skin Essentials huidverzorgingslijn heeft een heel fijne upgrade gehad, waardoor de hele lijn nu clean en vegan is. Ook zijn er enkele nieuwe producten aan toegevoegd waardoor het een zeer complete cleansing-lijn is geworden. In dit artikel lees je er alles over en laat ik je weten welke producten mijn persoonlijke aanraders zijn voor een zachte, soepele en stralende huid.

‘Lees ook: Marc Jacobs Daisy Skies (limited edition 2022).’

Lancaster Skin Essentials review Lancaster Skin Essentials review

Lancaster Skin Essentials

Een goede huidverzorging begint met het tweemaal daags reinigen van de huid. Hiermee verwijder je overtollig talg, dode huidcellen, vuil, make-up en gifstoffen van milieuvervuiling en heb je zowel een goede start als einde van de dag. Nog een voordeel: na een goede reiniging kunnen de werkzame ingrediënten uit de volgende stappen beter tot de huid dringen en optimaal hun werk doen, waardoor je het meeste uit je huidverzorging haalt.

Je begint met het verwijderen van make-up, vervolgens gebruik je een reiniger die je in combinatie met water gebruikt voor een diepere reiniging, daarna een lotion en/of toner, maar ook een aantal keer per week exfoliëren en soms de huid wat extra’s geven met een gezichtsmasker behoort toe aan een goede basis huidreiniging voordat je verder gaat met de echte huidverzorging zoals een serum, booster en/of crème en SPF gedurende de dag. Met deze lijn kan je dus – naar huidbehoeften, wensen en huidtype – een aantal producten kiezen als mooie skincare basics.

Goed om te weten: de gehele lijn bestaat nu uit clean en vegan formules en zowel de tubes als flessen zijn gemaakt van 30% gerecycled plastic. Ik vind het echt geweldig dat steeds meer merken bewust bezig zijn met duurzaamheid en hier flinke stappen in zetten.

Prijs en verkrijgbaarheid
Je kan deze verzorgingsproducten vinden bij onder andere ICI Paris XL, Parfumerie Douglas en Wehkamp. De gehele Lancaster Skin Essentials lijn bestaat uit de volgende elf producten:

– Refreshing Express Cleanser €30,00/400ml (vernieuwd)
– Micellar Delicate Cleansing Water €30,00/400ml
– Softening Cleansing Milk €30,00/400ml
– Softening Cleansing Foam €25,00/150ml
– Softening Perfecting Toner €30,00/400ml (vernieuwd)
– Comforting Cleansing Milk €30,00/400ml
– Comforting Perfecting Toner €30m,00/400ml (vernieuwd)
– Eye Make Up Remover €27,00/150ml
– Clarifying Exfoliating Gel €29,00/75ml (nieuw)
– Pore Minimizing Clay Mask €29,00/75ml (nieuw)
– Comforting Balm Mask €29,00/75ml (nieuw)

Zoals je ziet is deze lijn ook nog eens heel fijn geprijsd, zeker wanneer je je bedenkt dat veel verpakkingen met 400ml echt een behoorlijke inhoud hebben.

Lancaster Skin Essentials review Lancaster Skin Essentials review

Lancaster Skin Essentials | Dit zijn dé musthaves
Laat ik maar beginnen met een kleine disclaimer dat huidverzorging iets heel persoonlijks is en dat iedereen een andere voorkeur heeft qua texturen, geuren en type producten. Daarnaast is ieder huidtype ook weer verschillend met andere behoeften en wensen. Ik ben zelf 37 jaar, heb een iets drogere huid, last van wat hormonale disbalans rondom de kin en voor mij is een deeltje ‘age-well’, aanpakken en voorkomen van pigmentvlekken, een zachtere huidtextuur en een mooie glow waar ik voornamelijk naar zoek in huidverzorging.

Om te beginnen vind ik de verpakkingen van de Lancaster Skin Essentials producten heel erg mooi; fris, chique en gebruiksvriendelijk. De producten hebben allemaal een sensorische textuur en geur, wat je huidverzorgingsroutine tot een luxe verwenmoment maakt. De geur is denk ik het beste te omschrijven als zacht, romig en bloemig.

Persoonlijk ben ik heel erg fan geworden op de Comforting Perfecting Toner die je als tweede stap in je reinigingsproces gebruikt met een watje. Hiermee verwijder je laatste deeltjes van make-up, vuil en dergelijke en het heeft verzachtende en kalmerende eigenschappen. Deze formule is alcoholvrij en er zit onder andere kokosextract, hyaluronzuur en rozenextract in.

Nog een aanrader is de Clarifying Exfoliating Gel om dode huidcellen te verwijderen, de huidtextuur te verzachten en de huid te laten stralen. Dit product is wederom alcoholvrij en er zitten heel fijne poederdeeltjes van abrikozenpitten in. Je brengt de gel op een vochtige huid aan, masseert hem zachtjes met ronddraaiende bewegingen in en spoelt hem vervolgens goed af. Ik gebruik hem zo’n 1 á 2 keer per week onder de douche.

Als laatste tip vind ik het nieuwe Comforting Balm Mask een topper! Een alcoholvrije formule met verder onder andere shea boter, glycerine, rozenextract en vitamine E die de huid verzacht, een plump gevoel geeft en diep hydrateert. Je kan dit masker gebruiken op de traditionele manier door hem op een schone huid in een wat dikkere laag aan te brengen en na een minuut of tien overtollig product met een tissue weg te vegen, maar ik gebruik hem liever als overnight mask. Oftewel; zo’n twee à drie keer per week als laatste stap in mijn avondroutine, in de hoeveelheid van een nachtcrème. Vervolgens laat ik het de gehele nacht zitten en sta ik op met een superzacht huidje. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van thenextg1rl
    Reply thenextg1rl 31 mei 2022 at 20:11

    Ik ken het merk wel, maar heb eigenlijk nog nooit iets van Lancaster geprobeerd. Maar daar ga ik binnenkort toch maar eens verandering in brengen denk ik!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 31 mei 2022 at 07:47

    Wauw dit klinkt heel erg goed…..
    Fijn om dat jij dit geshared hebt
    Mooie producten.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.