Huis & interieur Lifestyle

Home | Maak een wellness van je achtertuin

16 mei 2022

wellness tuin inspiratie en tips
Aan het eind van de dag, wanneer je werk en andere verplichtingen erop zitten en je kind(eren) op bed liggen is het tijd voor welverdiende ontspanning. Om te ontladen van de drukte van de dag zodat je ontspannen naar bed kan gaan. Natuurlijk is een avondje bankhangen met Netflix, een goede film of een goed boek ook heerlijk, maar wat te denken van een wellness in je eigen tuin? Je hebt hier niet eens zo heel veel ruimte voor nodig en je kan het zo gek maken als je wil. In dit artikel inspiratie en een aantal tips om zo’n wellness-tuin-project aan te pakken.

‘Lees ook: Home | Inspiratie voor een prachtige tuinkamer.’

wellness tuin inspiratie en tips wellness tuin inspiratie en tips wellness tuin inspiratie en tips

Wat heb je nodig om zelf een wellness tuin te maken?

Het lijkt me een handige start als je eerst goed bedenkt welk budget je ervoor over hebt om dit te realiseren en als je rekening houdt met de grootte van je tuin. Maar eigenlijk kan je zelfs met een kleiner budget en een relatief kleine tuin al een heel eind komen, maar ga vooral helemaal los als je de ruimte hebt!

Spa
Lekker bubbelen in je eigen achtertuin is natuurlijk superfijn. Lekker in de privacy en het comfort van je eigen omgeving en het heeft nog gezondheidsvoordelen ook. Denk aan algehele ontspanning van lichaam en geest, maar de combinatie van de warmte, bubbels en massage(jets) zorgen ook voor een betere bloedsomloop. Win-win! Je kan hiervoor kijken naar een opblaasbare jacuzzi of een vaste spa die je in een hoek van de tuin kan zetten of zelfs in kan laten bouwen.

Sauna
Mocht je de ruimte hebben en echt een ‘rondje’ zoals in de Spa willen ervaren, dan kan je ook denken aan een sauna. Er zijn hier weer veel verschillende mogelijkheden, zoals een Finse sauna, een barrelsauna of een infraroodsauna. Persoonlijk ben ik een groot fan van de laatste, vanwege de dieptewerking van deze specifieke warmte op de spieren en gewrichten.

Buitendouche
Niet alleen voor de hygiëne, maar ook lekker als ‘dompeldouche’ na een rondje sauna of om jezelf op te frissen na een hete zon-dag, zanderige stranddag of om het chloor van je/een zwembad van je af te spoelen: een buitendouche. Denk bijvoorbeeld aan een JEE-O buitendouche die er qua design heel mooi uitziet en qua formaat in bijna iedere tuin past.

wellness tuin inspiratie en tips

Creëer de juiste vibe
Vergeet ook de aankleding van de tuin niet voor de ultieme wellness-vibe om helemaal bij tot rust te komen. Beachy Ibiza met strandstoelen en houten meubels, accessoires van gevlochten riet en veel wit. En denk aan veel natuurlijke materialen zoals hout en stenen, maar ook een flinke dosis planten. Al dat groen is niet alleen goed voor het leefklimaat, maar werkt ook ontspannend op ons welbevinden én je kan er fijne privacy mee creëren doordat het werkt als een natuurlijke tuinafscheiding. Denk bijvoorbeeld aan bamboe en ander hoog riet, maar ook olijfbomen, palmbomen, vlinderstruiken, een sinaasappelboompje of bijvoorbeeld een pergola met seringen voor boven de jacuzzi zodat je een natuurlijke parasol én meer privacy hebt.

Hoe tof is het trouwens om zoals op de foto hierboven zelf een vlonder met overkapping te maken en dan in de ‘bak’ onderaan de foto een jacuzzi of zwembad te plaatsen? Een leuk DIY-project om mee aan de slag te gaan en daarna enorm van te kunnen genieten :)

Ahhhh, even lekker wegdromen hoor.. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Edwin
  Reply Edwin 6 september 2022 at 13:58

  De invulling van een eigen wellness tuin is mooi omschreven. Wil je net even wat meer beleving en kostenbewust bezig zijn, kies dan bijvoorbeeld voor een houtgestookte hottub. Hout is goedkoper dan een (opblaasbare) spa wat altijd onder stroom moet staan om warm te blijven.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 september 2022 at 14:50

   Hi Edwin, dankjewel voor je aanvulling en tip. Een houtgestookte hottub ziet er ook nog eens mooi uit en past inderdaad goed in een mooie wellnesstuin!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 18 mei 2022 at 18:35

  Een opblaasbare jacuzzi, the stuff dreams are made of… Maar denk niet dat hij in mijn tuintje van postzegel formaat past.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 mei 2022 at 15:57

  Prachtig….
  Ik had er jarenlang over gedroomd…..

  Xoxo

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 mei 2022 at 15:56

  Zo mooi…..
  Helaas kan ik het niet….
  Wel al jarenlang over gedroomd…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.