Beauty

Foundation Friday | Catrice HD Liquid Coverage foundation

10 juni 2022

Catrice HD Liquid Coverage foundation review 010 Light Beige
Deze foundation bestaat inmiddels al een behoorlijke tijd en is flink populair, maar op de één of andere manier kwam ik er niet aan toe hem eens te proberen voor deze rubriek.. Onlangs zag ik hem staan en was het toch echt tijd om er eens mee aan de slag te gaan. Waarom deed ik dat niet eerder? De Catrice HD Liquid Coverage foundation is namelijk een behoorlijke aanrader! Lees verder voor een uitgebreide review, inclusief voor- en nafoto’s met het resultaat.

‘Lees ook: Foundation Review | La Roche-Posay Anthelios Mineral One review.’

Catrice HD Liquid Coverage foundation review 010 Light Beige

Catrice HD Liquid Coverage foundation

De belofte

“Tweede Huid Effect: De HD Liquid Coverage Foundation voelt aan als een tweede huid en creëert een fluweelzachte, matte, geperfectioneerde teint – tot wel 24 uur lang! De ultralichte, vloeibare textuur met hoge en tegelijkertijd natuurlijk uitziende dekking camoufleert onzuiverheden, voedt met huidperfectionerend niacinamide en is ook water- en zweetbestendig.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op basis van water, siliconen, glycerine, vitamine E en kleurpigmenten. Verder zit er een behoorlijk percentage niacinamide in, een ingrediënt dat een aantal fijne eigenschappen heeft. Niacinamide, ook wel vitamine B3, zorgt voor onder andere een fijnere huidtextuur, minder roodheid, kalmeert de huid en versterkt de huidbarrière. Goed om te weten: deze foundation is vegan en bevat geen microplastics, parabenen en minerale olie.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Catrice HD Liquid Coverage foundation is verkrijgbaar in 29 kleuren voor slechts €6,99/30ml bij onder andere Boozyshop en Kruidvat.

Catrice HD Liquid Coverage foundation review 010 Light Beige Catrice HD Liquid Coverage foundation review 010 Light Beige Catrice HD Liquid Coverage foundation review 010 Light Beige

Review

Deze Catrice HD Liquid Coverage foundation komt in een glazen flacon met een pipetdop en is behoorlijk dun qua textuur. Verder zit er niet echt een duidelijke geur aan de foundation, dan wel héél subtiel en dat vind ik persoonlijk eigenlijk wel prettig. Ik draag deze foundation in de tint 010 Light Beige en dat blijkt voor nu eind lente/begin zomer een goede kleurmatch te zijn. De ondertoon is ietsjes aan de gelige kant, maar dat neutraliseert daardoor goed de roodheid in mijn gezicht zonder dat het te ‘warm’ of oranje is.

De dekking van deze foundation is toch wel echt behoorlijk goed te noemen, en dat zelfs met een minimale hoeveelheid product. Een flinke medium dekking die op te bouwen is tot full coverage en een losse concealer is nadien echt niet meer nodig. Heb je een drogere huid dan hoef je deze foundation verder ook eigenlijk niet af te poederen, want de finish is redelijk matte. Maar dan wel op de goede manier, zonder dat de huid te dof/doods wordt. Met de juiste voorbereiding is deze matte foundation ook voor drogere en 35+ huidjes goed te dragen zonder dat lijntjes of rimpeltjes teveel geaccentueerd worden. Je ziet bij mij enkel de droge mondhoekjes en de voorhoofdrimpels wellicht iéts beter dan normaal, maar niets dat vanaf een klein afstandje voor mij heel storend is als je er de dekking, het blurring-effect en vooral de longwear pluspunten tegenover zet. Want deze foundation blijft zitten, zelfs op warme en ietwat klamme dagen met een volle planning en activiteiten.

Catrice HD Liquid Coverage foundation review 010 Light Beige Catrice HD Liquid Coverage foundation review 010 Light Beige

De nadelen van deze foundation? Dat heeft wat mij betreft toch wel met je huidtype en de juiste voorbereiding te maken als het op deze foundation aankomt. Heb je een normale tot vettere huid dan zal je met weinig moeite al snel een mooi resultaat krijgen, maar heb je net zoals ik een drogere huid dan is een goede voorbereiding essentieel. Oftewel: regelmatig exfoliëren om velletjes weg te houden en vooraf goed (!) insmeren met een voedende dagcrème en eventueel een hydraterende primer. Op deze manier zal je met deze matte foundation alsnog een heel mooi resultaat krijgen, wat de hele dag op z’n plek zal blijven zitten.

Eerlijk? Ik durf het bijna niet te zeggen, maar doe het toch: dit is een behoorlijke goede en zeer budgetvriendelijke dupe voor de welbekende originele Estée Lauder Double Wear foundation. Je weet wel, die in het glazen vierkante flesje. Even goede dekking, dezelfde matheid en zeker ook dezelfde longwear capaciteiten. Doe er je voordeel mee ;)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.