Fashion

Fashion | 5x toffe duurzame sneakers-merken

23 juni 2022

duurzame sneakers merken
Er is duidelijk een grote verandering bezig in de mode-industrie, waarbij de consument niet alleen steeds vaker op zoek gaat naar duurzame(re) kledingmerken maar waarbij je als merk ook eigenlijk wel moét. Een goede stap vooruit, als je het mij vraagt. En waar duurzame kleding eerst nog een wat stoffig imago had, laten deze duurzame sneakers merken je zien dat dat he-le-maal niet het geval is!

‘Lees ook: Fashion | 3x mode musthaves voor deze zomer.’


duurzame sneakers merken

5x duurzame sneakermerken

VEJA

Misschien wel het meest bekende merk als het op duurzame sneakers aankomt is VEJA. Dit Franse merk werd opgericht in 2005 en is vooral in de afgelopen jaren flink gegroeid. Mooi om te weten: de schoenen worden gemaakt in Brazilië waar de medewerkers een eerlijk loon krijgen, onder goede omstandigheden werken en er wordt gefaciliteerd in huisvesting. Ze gebruiken onder andere organic cotton uit Brazilië en Peru voor het canvas en de veters, rubber uit de Amazone voor de zolen en maken een stevig kunststof van gerecyclede plastic flessen als alternatief voor leer.

Persoonlijk blijf ik een zwak hebben voor de basic Veja sneakers V10/V12, een model dat eigenlijk overal wel bij kan. Maar ze hebben tegenwoordig ook heel andere modellen in het assortiment; van de stoere dad-sneakers en hebben ze ook hardloopschoenen en kinderschoenen aan het assortiment toegevoegd.

duurzame sneakers merken

Woden

Dit Scandinavische merk (Works of Denmark) wist vooral hoge ogen te gooien toen ze schoenen met visleer introduceerden, maar bestaat al sinds 2013. Visleer is een afvalproduct van de visserij en bleek super duurzaam en sterker dan kalfsleer te zijn. Interessant! Verder gebruikt Woden veel materialen als kurk, gerecycled polyester, algen, natuurrubber én staat naast een tof design het draagcomfort heel hoog zodat je er veel plezier van zal gaan hebben. Ook dit merk kiest voor de productie voor Handmade in Europe en zitten echt heerlijk (ik spreek uit ervaring).

duurzame sneakers merken

Womsh

Een sneakermerk dat uit Italië komt en vanwege hun logo en kleurgebruik duidelijk opvalt. Womsh maakt gebruik van duurzame energie tijdens de productie, gebruikt gerecyclede verpakkingsmaterialen en heeft als motto 50% ethisch en 50% esthetisch. Wist je dat ze bijvoorbeeld een alternatief voor leer hebben gevonden in appelschillen? Mooi dat het merk verder ook heel transparant is in hun productieproces en ook hierbij duurzame stappen zet.

duurzame sneakers merken

Good Guys

.. don’t wear leather. Een schoenenmerk dat misschien nog niet zo heel erg bekend is, maar dat gaat vast snel veranderen. Ze hebben een alternatief voor leer ontwikkelt dat 100% vegan, cruelty-free, ecologisch én sterk is zodat het lang meegaat. Net als Veja is dit een merk van Franse bodem, maar waar het ene merk zich duidelijk op sneakers en sportschoenen richt, kan je bij Good Guys terecht voor zowel sneakers als boots, enkellaarsjes, pumps en sandalen. Het merk werkt met grondstoffen uit Europa, reduceert het watergebruik tot het minimale en betalen de medewerkers een eerlijk lokaal loon.

duurzame sneakers merken

BEFLAMBOYANT

Is een stoere sneaker met een dikkere zool niet helemaal jouw stijl en zie je je sneakers liever iets subtieler en tijdloos? Dan is dit merk er duidelijk eentje waar je eens naar uit moet kijken. Opgericht door de Spaanse Tatiana en Jorge die zowel natuurliefhebbers als sneakerfreaks zijn en bedachten dat de sneakerindustrie een schop in de goede richting kon gebruiken. De productie vindt plaats in Noord-West Spanje en Portugal waarbij ze lokale ambachtslieden inzetten om met de nieuwste duurzame materialen gecombineerd met eeuwenoude technieken mooie duurzame sneakers te maken. Leuk weetje: voor de zolen wordt onder andere gerecyclede rijstschillen gebruikt. Who knew?!

Zo zie je goed dat fashionable zijn & stylish kleden heel goed hand in hand kunnen gaan met duurzame keuzes maken. En ach, omdat het kan, hier nog een paar toffe duurzame schoenenmerken: Joline Jolink, Allbirds, On, Greyder Lab, Saye, EKN, Komrads, Flamingo’s Life en Po Zu. Mocht je het lijstje aan willen vullen met een leuke tip, laat je dan een reactie achter?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.