Beauty

Q&A | Biedt foundation met een SPF voldoende zonbescherming?

24 juni 2022

make-up foundation met SPF voldoende bescherming tegen de zon
Er komen bijna dagelijks leuke, interessante en verrassende beautyvragen binnen en in de Q&A-rubriek probeer ik regelmatig één van jullie vragen te beantwoorden. In plaats van een reguliere Foundation Friday combineer ik dit onderwerp deze week samen met deze rubriek, aangezien deze vraag met het warme weer van de afgelopen tijd heel actueel is: geeft foundation met een SPF voldoende zonbescherming?

‘Lees ook: Q&A | Wat is blauw licht (en waarom dit slecht voor je huid is).’

make-up foundation met SPF voldoende bescherming tegen de zon

Geeft foundation met SPF voldoende bescherming tegen de zon?

Daar kan ik eigenlijk heel kort antwoord op geven: nee. En dat heeft er alles mee te maken dat je er echt te weinig van gebruikt om voldoende bescherming tegen de zon te kúnnen bieden.

Van een normale SPF voor je gezicht heb je zo’n 2/3 vingers product (een theelepel, en dat is meer dan je denkt) nodig om je gezicht en hals in te smeren, zodat het voldoende zonbescherming biedt. Zoveel zou je echter nooit van een foundation gebruiken. Maar een foundation met een hoge SPF heeft wel mijn voorkeur, want:

– het helpt bij het layeren/opbouwen van meerdere laagjes SPF voor een dichte bescherming
– veel mensen slaan helaas nog steeds een dagelijkse SPF in hun ochtendroutine over en dan zeg ik: een beetje bescherming (door de SPF van de foundation) is beter dan helemaal géén zonbescherming
– SPF is hét product tegen huidveroudering, dus ieder extra laagje is mooi meegenomen.

Oftewel: kies bij het dragen van make-up in combinatie met de zon het liefst voor het opbouwen van de SPF. Begin met een schoon gezicht, eventueel oogcrème en serum, vervolgens een dagcrème met minimaal SPF30, een foundation met minimaal SPF30 en wellicht nog een poeder met SPF.

Foundation met een hoge zonbescherming

Voor de Foundation Friday rubriek review ik zeer regelmatig een foundation en er komen er heel veel voorbij waarin een SPF zit, maar niet veel met minimaal een SPF30. Hieronder een rijtje met een aantal aanraders van foundation met SPF30 tot aan foundation met SPF50. Opvallend is dat dit bijna allemaal de meer skincare-en-foundation-in-één producten zijn, love them! Klik de naam van de foundation aan en je gaat direct naar de uitgebreide review van de specifieke foundation. Zoals je ziet zit er voor ieder budget en huidtype een optie tussen:

1. La Roche-Posay Anthelios Mineral One (SPF50)
2. IT Cosmetics CC+ Cream (SPF50)
3. Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation (SPF30)
4. HEMA Skin Protecting illuminating foundation (SPF30)
5. ELF Camo CC Cream (SPF30)
6. Estée Lauder Double Wear Nude water fresh (SPF30)
7. ILIA Super Serum skin tint (SPF30)
8. Bobbi Brown Intensive Skin Serum foundation (SPF40)
9. Lycogel breathable camouflage (SPF30)
10. Esse foundation (SPF30)
11. Missha M Perfect Cover BB Cream (SPF42)

Slimme SPF hack

Een extra tip om het meeste uit je zonbescherming te halen zodat je er een zeer gelijkmatige dekking – en dus bescherming – mee behaalt: gebruik een kwast om het product met een draaiende beweging aan te brengen over je gezicht, hals, nek, oren en decolleté. Zo buff je het product in de huid en wordt geen plekje overgeslagen. Enjoy the sun, safely!

–> Heb je zelf een beautyvraag waarvan je heel benieuwd bent naar het antwoord? Laat deze dan gerust achter onder dit artikel :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.