Beauty

Niche perfume | Houbigant Paris Figuier Noir

9 juni 2022

Houbigant Paris Figuier Noir parfum review
Oorspronkelijk bedacht voor heren, maar daar laat ik me niet snel door weerhouden aangezien ik een zwak heb voor de wat zwaardere parfums. En daarmee zit je met de nieuwe Houbigant Paris Figuier Noir helemaal goed! Hou je van een wat meer kruidige geur die als een warme sluier om je heen hangt, dan is dit een parfum waar je heel blij van gaat worden. En is het niet voor jezelf, dan is het wellicht een fijne tip voor aankomende Vaderdag op zondag 19 juni.

Houbigant Paris Figuier Noir parfum review

Houbigant Paris Figuier Noir

Geurnoten

Hoofdnoten: vijgenbladeren, kardemom, kruidnagel en zwarte peper
Hartnoten: zwarte vijgen, iris en jasmijn
Basisnoten: cederhout, patchouli en gekonfijte vijgen

Houbigant Paris Figuier Noir parfum review

Geurbeleving

Deze eau de parfum opent verrassend kruidig en een tikkeltje scherp door de zwarte peper, maar al snel komen de verrassende bloemige geurnoten van de iris en jasmijn naar boven. Ik denk dat het door deze bloemsoorten samen met de vijgen juist zorgt dat dit parfum ook door veel vrouwen graag gedragen zal worden. Het zorgt namelijk voor een zwoel en sexy randje, warm en zomers op de huid. De vijg is in dit parfum duidelijk de hoofdtoon, niet alleen af te lezen aan de naam van dit parfum (figuier = vijgenboom) maar ook omdat zowel de plant als de vrucht in iedere laag van het parfum terugkomt. Vijgen geven in parfum een herkenbare en heerlijke iets zoetige en warme geur.

De sillage van dit parfum is flink, waardoor dit veel complimentjes en vragen naar je parfum zal opleveren. Deze eau de parfum blijft met slechts twee spraytjes de hele dag goed terug te ruiken en door de unieke geur zal je de hele dag aan jezelf (en/of aan je partner) blijven snuffelen..

Leuk om te weten: wist je dat Houbigant reeds een lange historie heeft en daarbij enkele grote namen wist te parfumeren? Van Lodewijk XVI en Napoleon tot aan de Russische tsaren. Het schijnt zelfs dat Napoleon tijdens zijn ‘Honderd Dagen’ bij de Houbigant-winkel is gestopt om zijn koffers met parfums te vullen. De meest iconische geur van het huis is Fougère Royale en was de grondlegger voor enkele van de bekende fougère-parfums van nu, zoals Paco Rabanne, Azzarro, Boss by Hugo Boss en Prada by Prada for Men.

Prijs en verkrijgbaarheid

Houbigant Paris Figuier Noir is verkrijgbaar bij de gespecialiseerde parfumerieën en bij Parfumerie Douglas met een adviesprijs van €150,-/100ml eau de parfum.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥