Beauty

Foundation Friday | La Roche-Posay Anthelios Mineral One

3 juni 2022

La Roche-Posay Anthelios Mineral One T01 Light/Clair review
Zeker tijdens de warme lentedagen en in de zomer, kan make-up aanbrengen wat extra uitdagingen met zich meenemen. Maar met een 3-in-1 product als deze La Roche-Posay Anthelios Mineral One ben je in één klap klaar met je huidverzorging, een hoge zonbeschermingsfactor en een behoorlijke dekking voor het egaliseren van de huid. Ik kwam dit product toevallig tegen en werd er gelijk behoorlijk nieuwsgierig naar. Tijd voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: NYX Bare With Me concealer serum (review).’

La Roche-Posay Anthelios Mineral One T01 Light/Clair review

La Roche-Posay Anthelios Mineral One SPF50+

De belofte

“Anthelios Mineral One is de eerste dagelijkse minerale bescherming voor een gevoelige huid die slechts één mineraal UV-filter bevat voor een breedspectrum bescherming. Het zorgt daarnaast voor een natuurlijke dekking, hydrateert de huid en beschermt tegen luchtvervuiling. Deze getinte zonbescherming voelt niet vettig en plakkerig aan en heeft een matte en natuurlijke afwerking.”

Ingrediënten

De basis van deze La Roche-Posay Anthelios Mineral One crème is thermaal bronwater, glycerine, pigmenten en zonnefilters, aangevuld met onder andere vitamine E (voedt en beschermt de huid), lecithine (herstelt de natuurlijke lipidelaag van de huid), lysine (versterkt het huidoppervlak), pullulan (werkt huidverstevigend) en hyaluronzuur (hydrateert intensief).

Het is jammer dat er redelijk bovenin de ingrediëntenlijst een ’harde’ alcohol (alcohol denat.) vermeld staat, omdat dit ingrediënt erom bekend staat de huid uit te kunnen drogen. Maar all is fair: hier merk ik zelf in dit product geen nadelige effecten van. Dit komt vast omdat er gelukkig een heel rijtje aan huidverbeterende ingrediënten tegenover staat. In dit product zitten verder geen siliconen en slechts een minimale hoeveelheid parfum.

Goed om te weten: dit product bevat enkel minerale filters die koraalvriendelijk zijn en beschermt tegen zowel UVA-, UVB- als IR (infrarood)-straling als tegen zichtbaar/blauw licht.

Prijs en verkrijgbaarheid

De La Roche-Posay Anthelios Mineral One SPF50+ is verkrijgbaar voor gemiddeld zo’n €15,00/30ml bij onder andere Boots, Apotheek & Huid, Etos en via bol.com waar ik hem kocht.

La Roche-Posay Anthelios Mineral One T01 Light/Clair review La Roche-Posay Anthelios Mineral One T01 Light/Clair review La Roche-Posay Anthelios Mineral One T01 Light/Clair review La Roche-Posay Anthelios Mineral One T01 Light/Clair review

Review

Bij het doen van wat research voor zonproducten voor het gezicht met een hoge SPF die óók de huid egaliseren (= namelijk een perfecte combi voor de zomer), kwam ik onder andere uit op deze La Roche-Posay Anthelios Mineral One. Na het lezen van de informatie, het bekijken van de ingrediëntenlijst en het zien van de vriendelijke prijs besloot ik hem uit te gaan testen. Want hoe handig is het, om na het reinigen van de huid met één product vooruit te kunnen om je huid te verzorgen, te egaliseren en te beschermen tegen de zon?

De La Roche-Posay Anthelios Mineral One komt in een tube met een transparant deel zodat je kan zien hoeveel product er nog in de verpakking zit en onder de draaidop zit een tuutje waarmee je goed kan doseren. De textuur is behoorlijk creamy wat ik met mijn drogere huidje een heel prettige substantie vind om te gebruiken en geur doet me denken aan een oldskool zonnecrème. Het smeert prettig uit en kan gewoon met je vingertoppen – wel even handen wassen na het aanbrengen – of met een kwast uitgewerkt worden. Het resultaat is zonder al teveel moeite streeploos en egaal te krijgen, heel fijn als je minder bedreven bent met make-up of als je weinig tijd hebt in de ochtend en snel door wil/moet met de rest van de dag.

Ik gokte tijdens het bestellen op de lichtste kleur T01 Light en die blijkt een behoorlijk goede match te zijn. Maar, dat is dan nu we al een stuk in de lente zitten. In de wintermaanden zou dit product voor mij echt net even te donker zijn. Hou hier rekening mee als je echt een heel lichte tint hebt.. De kleur is verder redelijk neutraal qua ondertoon en kleurt goed met mijn natuurlijke huid waardoor het bijna onzichtbaar samensmelt. De dekking is medium en egaliseert de huid mooi waardoor roodheid, pigmentvlekken en andere plekjes duidelijk minder opvallen, maar de huid er nog steeds heel natuurlijk en fris uit ziet. Dit houdt ook gedurende de dag mooi aan, zonder in lijntjes te trekken en accentueert droge plekjes niet.

Tot zover komt dit product dus duidelijk alle beloftes na. Maar, en dit is heel persoonlijk maar zeker iets om rekening mee te houden, de finish van dit product is verre van matte zoals in de productomschrijving staat. Zelfs met mijn drogere huidje geeft dit product een glowy en dewy resultaat. Ik vind dit zelf wel mooi aangezien mijn drogere huid daardoor meer tot leven komt en het geeft een gezonde uitstraling, maar ook met een transparant poeder is deze crème niet echt matte te krijgen. Je moet dus wel echt van een glow en glanzende/dewy finish houden :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marloes
  Reply Marloes 4 juni 2022 at 17:56

  Ahh fijn om te proberen dus.. ik gebruik hoog zomer de BB Cream van Lancaster maar die is zo donker dat het alleen kan als ik echt bruin ben.. vind spf onder make up heel moeilijk, nu een primer met spf maar geen spf50 die ik wel zou moeten hebben..

 • Avatar van Diana van os
  Reply Diana van os 4 juni 2022 at 13:44

  Ja klinkt goed en ziet er ook goed uit !

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 juni 2022 at 08:53

  Oh wauw…..
  Dit klinkt heel erg goed…..
  Fijn merk.
  Ik hou ervan om alles wat make/up betreft een glowy look te hebben in het voorjaar en de zomer……
  Straks eens kijken bij de apotheek.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.