Beauty

Love it! | Lancaster Sun Beauty ‘nude skin sensation’

29 juni 2022

Lancaster Sun Beauty nude skin sensation review
Lancaster
is al jarenlang één van mijn favoriete merken als het op suncare aankomt en dat heeft er vooral mee te maken dat ik met deze producten simpelweg niet verbrand en de formules heel fijn in gebruik zijn. Maar verder zitten er ook nog eens heel mooie ingrediënten in, zijn de producten ocean friendly en hebben ze een aantal heel fijne nieuwe én vernieuwde producten met nude skin sensation in het assortiment waar ik je graag meer over vertel.

‘Lees ook: Q&A | Wat is blauw licht en waarom is dit slecht voor je huid?

Lancaster Sun Beauty nude skin sensation review

Lancaster Sun Beauty

De Lancaster suncare producten richten zich niet alleen op het beschermen van onze huid tegen de zon en het aanpakken van huidveroudering, maar ook op het actief herstellen van de huid door blootstelling aan de zon en alsnog op het geven van dat felbegeerde zongekuste huidje. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Er zit een heel interessante kennis en combinatie van ingrediënten achter de onderstaande technologieën die in de producten verwerkt zitten;

– de Full Light Technology beschermt de huid tegen zowel uva + uvb + zichtbaar licht + infraroodstralen + blauw licht
– het Sun Repair System zorgt ervoor dat de zonproducten al tíjdens de blootstelling aan de zon het natuurlijke herstelsysteem in de huid reactiveren om de cellen te ondersteunen, zodat ze beter bestand zijn tegen de negatieve effecten
– het Tan Activator Complex zorgt voor een versnelde toename van de aanmaak van melamine, waardoor je in minder tijd en dus mét zonbescherming een gelijkmatige goudbruine teint krijgt.

Ingrediënten

Qua ingrediënten zitten de Lancaster Sun Beauty formules naast de zonbeschermingsfactor dus bomvol huidverzorgende en huidverbeterende ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan – wisselend per product – probiotica, buriti-olie, vitamine C, cafeïne, squalaan, vitamine E, ubiquinone (coenzym Q10) en jasmijnextract.

Duurzaamheid

Fijn om te weten: vorig jaar kreeg de nieuwe Sun Sensitive-lijn al clean & oceaanvriendelijke formules en daar worden dit jaar de Sun Beauty- en Sun Sport-lijnen aan toegevoegd. Met Clean wordt bedoeld dat de producten op basis van vegan en biologisch afbreekbare formules en met een minimale hoeveelheid ingrediënten zijn. Oceaanvriendelijk betekent dat de gebruikte zonnefilters met respect voor de oceaan zijn ontwikkeld en de impact op het ecosysteem verminderen. Als laatste zijn de verpakkingen van de Sun Sensitive-, Sun Beauty- én de Sun Sport-lijnen gemaakt van minimaal 50% gerecyclede materialen.

Lancaster Sun Beauty nude skin sensation review

Mijn persoonlijke aanraders

Als ik je twee producten uit de Lancaster Sun Beauty lijn zou moeten aanraden, dan zijn het toch wel de volgende twee producten:

Sun Protective Fluid SPF30 30ml/€33,00
Deze SPF voor het gezicht komt in een handige pompflacon in een prettig formaat dat je makkelijk met je mee kan nemen in je handtas of strandtas. De textuur is heel anders dan het merendeel van de dagcrèmes met SPF die je kent en wordt niet voor niets een ‘nude skin sensation’ genoemd; de fluïde is wat dunner van textuur zoals een serum, voelt fris aan op de huid, trekt snel in en je bent direct erna klaar om eventueel make-up aan te brengen of de deur uit te lopen. Geen geïrriteerde of tranende ogen, geen witte waas en geen glimmende huid, maar een fijne gehydrateerde huid met een subtiele en gezonde glow.

Sun Protective Water SPF50 150ml/€38,00
Even goed schudden voor gebruik, insmeren en je direct aan kunnen kleden of verder plezier maken op het strand. Deze zonbescherming voor je lichaam voelt aan alsof je water over je huid verspreidt, trekt bizar snel in en laat je huid gelijk soepel en zacht aanvoelen. Wederom die ‘nude skin sensation’ zonder te plakken, witte strepen of glimmend laagje en smeert ook prettig over een nog natte huid direct na het zwemmen bijvoorbeeld.

Lancaster Sun Beauty nude skin sensation review Lancaster Sun Beauty nude skin sensation review

En als ik dan toch zo lekker enthousiast bezig ben – en nee, ik heb geen aandelen en krijg hier niet voor betaald – dan kan ik ook de Sun Sport Cooling Invisible Body Mist (it’s all in the name) met SPF50 aanraden en de Satin Dry Oil met SPF30. Deze laatste is heerlijk voor de drogere huidjes, geeft zelfs mij een iets goudkleurig tintje in de zomer (ik ben van het type wit-rood-verbrand-maar-nooit-een-tintje) en geeft de huid een mooie glow.

Mmm en nog een heel fijn pluspunt: de producten hebben allemaal die heerlijke bekende luxe Lancaster-geur die je doet denken aan een zomer aan de Franse Rivièra. Love it!

–> De producten van Lancaster zijn onder andere verkrijgbaar bij Parfumerie Douglas (nu 20% korting) en bij ICI Paris XL (nu 21% korting).

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 juni 2022 at 07:28

  Dat ziet er heel goed uit…..
  Ik kan tegenwoordig niet eens meer naar deze parfumerie omdat ze
  er alles in de weg zetten…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.