Beauty

Foundation Friday | Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation

17 juni 2022

Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation review 040 Light Ivory
Het is duidelijk dat de consument steeds hogere eisen stelt aan producten en vaker op zoek is naar een product dat meer dan één functie heeft. En daar spelen beautymerken dan weer heel mooi op in door steeds een stapje verder te gaan in het gebruik van skinloving ingrediënten in producten. Zo is de nieuwe Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation duidelijk méér dan een make-upproduct en dat vroeg om een uitvoerige test. Lees verder voor de uitgebreide review!

‘Lees ook: Skincare tip | Lancaster Skin Essentials huidverzorging.’

Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation review 040 Light Ivory

Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation review

De belofte

“Max Factor’s eerste foundation én huidverzorging in-een-formule die voor 89% doordrenkt is met huidverzorgingsingrediënten, waaronder een collageen verhogend complex, vitamine C en hyaluronzuur. Met slechts één druppel wordt de teint verbeterd voor een onberispelijke, stralende finish. De foundation, die gewichtsloos op de huid aanvoelt, is ontworpen om de uitstraling van een doffe, vochtarme en droge huid te revitaliseren.”

Ingrediënten

Deze foundation is op basis van water, siliconen en kleurpigmenten waar een aantal heel mooie huidverzorgende ingrediënten aan toe zijn gevoegd. Zo zit er onder andere glycerine, allantoïne, kokosolie, plantenextracten, hyaluronzuur, squalaan, vitamine E, urea en vitamine C in. Deze ingrediënten hydrateren, kalmeren en verzorgen de huid en een aantal staan bekend dat ze een boost geven aan de elastine- en collageenvezels in de huid waardoor deze de huid voller en steviger maken. Bovendien zit er ook nog een SPF30 in deze foundation.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation is verkrijgbaar in 9 verschillende tinten voor €18,99/30ml bij onder andere Kruidvat, Wehkamp, Douglas en bol.com. Tip: er is bij bijna iedere (web)winkel op dit moment een 1+1 gratis of een 50% korting actie op dit product.

Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation review 040 Light Ivory Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation review 040 Light Ivory Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation review 040 Light Ivory Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation review 040 Light Ivory

Review

De Max Factor Miracle Pure skin-improving komt in een tube met een draaidop, waaronder een mooi gevormd transparant ‘tuutje’ zit. Even goed schudden voor gebruik en niet schrikken, want bij de eerste keer gebruik komt er eerst een soort luchtbel aan wat dunner product uit. De keren daarna komt dit niet meer voor :) De textuur is vergelijkbaar met een serum en voelt heel fris en zacht aan op de huid. Dit is met recht een foolproof foundation te noemen, want je krijgt al snel met zowel je vingers als een kwast een heel egaal en streeploos resultaat.

Eenmaal op de huid droogt deze foundation op tot een natuurlijke finish met een subtiele glow. Iets waar ik met mijn drogere huid liefhebber van ben, want het laat droge plekjes en lijntjes minder opvallen en ziet er erg fris uit. De dekking is licht tot medium en iets op te bouwen tot een medium dekking dat de huid mooi egaliseert als basis voor je verdere make-up. Fijn om te weten: ondanks de SPF30 geeft dit product geen tranende of geïrriteerde ogen, waardoor je hem ook rondom de ogen kan aanbrengen.

Ik draag deze foundation in de kleur 40 Light Ivory die qua kleurtoon en warmte een goede match is met mijn huid. Als ik dan een nadeel van deze foundation moet noemen, dan is het dat deze foundation oxideert. Oftewel: hij wordt net even een tintje donkerder wanneer hij opdroogt na het aanbrengen op je huid. Hou hier rekening mee met je kleurkeuze en bij twijfel zou ik adviseren om de lichtere tint te kiezen.

Overall vind ik de Max Factor Miracle Pure skin-improving foundation een aanrader voor warme dagen en voor de normale tot droge huid. Er zitten mooie ingrediënten in, het frist de huid op, voelt als een serum en heeft een mooie en natuurlijke dekking en finish die mooi blijft zitten gedurende de dag.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Annet
    Reply Annet 17 juni 2022 at 09:07

    Goedemorgen, hij ziet er wel erg mooi uit, en natuurlijk.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.