Huis & interieur

Interieur | Mismatch je interieur voor een unieke inrichting

9 juni 2022

mismatch interieur tips inspiratie
Wanneer het op het inrichten van je huis aankomt, wordt er nog vaak gekozen voor een meubelset. En ergens snap ik dat wel: je ziet zo’n set voor een complete slaapkamer of woonkamer in de woonboulevard en het ziet er behoorlijk gelikt uit. Maar, eenmaal in je eigen huis staat dit vaak toch meer ‘als een plaatje’ en heeft het weinig eigens meer. Het is daarom veel leuker om te kiezen voor een mismatch, maar dan stiekem toch best goed gematched zeg maar ;) In dit artikel een aantal tips en tricks hoe je dit het beste aan kan pakken!

‘Lees ook: Home | Zo maak je een industrieel interieur gezellig en warm.’

mismatch interieur tips inspiratie mismatch interieur tips inspiratie mismatch interieur tips inspiratie mismatch interieur tips inspiratie

How to | Mismatch je interieur

De stap maken naar een nieuwe inrichting waarbij er niet een gehele meubelset van één merk en één serie tegelijk wordt gekocht, kan best even spannend zijn. Het maakt het dan wel gemakkelijk door in één keer klaar te zijn met een tv-meubel, salontafel, eettafel, kast en/of dressoir bij elkaar te zetten en het uitzoeken van een perfecte mismatch heeft duidelijk wat meer tijd en aandacht nodig. Maar geloof me: als je het eenmaal allemaal hebt uitgezocht en neer hebt gezet, geeft het meer sfeer en persoonlijkheid aan een ruimte. Ben je bang dat zo’n mismatch er al snel rommelig uit ziet? Hierbij een aantal tips waardoor het eindresultaat er alsnog als één geheel uit zal zien. Enjoy!

Blijf in dezelfde woonstijl

Of je nu alleen woont, of samen met een partner en/of kinderen: ga aan tafel zitten en maak alle woonwensen bespreekbaar en duidelijk. Door te beginnen met een moodboard en een duidelijk wensenlijstje wordt de zoektocht al heel wat gemakkelijker. Zo’n perfecte mismatch in je interieur wordt al meer één geheel als je in ieder geval in dezelfde woonstijl blijft. Of je nu kiest voor een meer landelijke stijl, een strakke en meer industrieel interieur of dat je het liever meer Japandi of romantisch ziet.. Bekijk op Pinterest en in woonmagazines wat hierbij aansluit, maak er een collage van en je ziet al snel welk type meubels en welke kleuren, vormen en texturen hier goed bij passen. Voor je het weet begint op deze manier de basis al vorm te krijgen.

Kies voor een duidelijk kleurenpalet

Heb je de woonstijl duidelijk voor ogen, dan zal je merken dat je/jullie onbewust ook al een duidelijke voorkeur hebben voor een kleurenpalet. Heel slim! Door ook hierop te letten bij de aanschaf van je nieuwe meubels krijgt het nóg meer eenheid. Laat je inspireren door de nieuwste trends, bekijk woonprogramma’s op televisie en probeer te onthouden waar dat ene leuke tafeltje of die perfecte kast vandaan komt. Vaak begint het met één item dat iedereen in het huishouden perfect vindt en bouw je van hieruit verder. Zo kom je stapje voor stapje dichterbij jullie eigen stijl interieur.

Door te kiezen voor een duidelijk kleurenpalet voor de kleuren op de muur en de meubels zal het geheel van alles wat je uitkiest er alsnog als een eenheid en rustig uit zien. Denk hierbij trouwens niet alleen aan de kleuren van de bank en meubels, maar probeer ook bij één houttint te blijven. De texturen maken hierbij niet veel uit, meerdere texturen met elkaar combineren staat juist verrassend leuk.

mismatch interieur tips inspiratie mismatch interieur tips inspiratie mismatch interieur tips inspiratie mismatch interieur tips inspiratie

Zet een eyecatcher neer

Een woonkamer kan vaak één goede eyecatcher gebruiken. Een meubelstuk of iets anders dat er duidelijk uitspringt en wellicht juist een nét andere contrasterende kleur heeft dan de rest. Het maakt een interieur spannend en eigen. Ben je bijvoorbeeld een enorme leesfanaat dan vind je een goede fauteuil vast een onmisbaar item. Kies er eentje met een goed zitcomfort waar je uren in kan zitten, maar dan wel net even in een andere print, kleur of textuur dan de rest. Zodat je samen met een salontafeltje en een leeslamp er echt ‘jouw hoekje’ van maakt waardoor je persoonlijkheid ook meer naar voren komt in je huis.

Breng wat meer leven in huis

Nu je de basis eenmaal op orde hebt, is het tijd om je interieur wat meer leven te geven. Dit doe je door middel van accessoires zoals decoratie, kussens, kaarsen, een mooi staand object, een schilderij.. Blijf ook hierbij weer binnen de gekozen woonstijl en het kleurenpalet dat jullie eerder gekozen hebben en het zal het geheel de finishing touch geven. En vergeet vooral planten, bloemen en één of twee wat grotere groene planten niet. Dit kan het helemaal ‘af’ maken en zorgt letterlijk voor een gezonder leefklimaat en meer leven in je interieur.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van lokonida
    Reply lokonida 14 juni 2022 at 14:46

    Het ziet er zo mooi en aantrekkelijk uit. Prima tips!

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 13 juni 2022 at 17:24

    Maar … dat is toch hoe je een huis inricht? Wie koopt alles van eenzelfde ‘serie’? Dat staat zo doods en saai! Ik geloof echt niet dat er mensen zijn die hun huis zo inrichten. Echt niet. Ik heb het nog nooit gezien.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.