Reizen & vrije tijd

Travel | 7x waarom een momcation nodig is

22 juni 2022

momcation tips vakantie zonder kinderen
Een momcation = een combinatie tussen mom (moeder) en vacation (vakantie), oftewel: een vakantie waar je als vrouw/moeder helemaal alleen van gaat genieten. Óf samen met andere bevriende moeder(s). Om eens even niet de hele dag ‘aan’ te moeten staan voor het huishouden en de kinderen, maar lekker tot rust te komen en op te laden om er daarna weer volop met opgeladen batterij tegenaan te kunnen gaan. Hierbij de voordelen van zo’n vakantie zonder kinderen!

‘Lees ook: Travel | Vakantietips om je bestemming optimaal te beleven.’

momcation tips vakantie zonder kinderen

7x de voordelen van een momcation (vakantie zonder kinderen)

Misschien is de term wel heel erg Amerikaans en marketingtechnisch weer iets nieuws om op in te haken, maar het moge duidelijk zijn dat we in een maatschappij leven waarin er veel van ons wordt gevraagd. Zeker de afgelopen jaren waren voor veel mensen een uitdaging, de burn outs komen ook steeds vaker bij jonge mensen, jonge ouders en dus ook jonge moeders voor en het is tijd om af en toe eens even flink op de rem te trappen. Selfcare, maar dan net even een stapje verder door er in je eentje op uit te gaan voor een momcation: een vakantie zonder kinderen.

En je hoeft er natuurlijk niet gelijk een hele week in je eentje op uit te gaan natuurlijk! Je kan bijvoorbeeld ook één of twee nachtjes naar een wellness hotel gaan. Zeker wanneer deze in een bosrijke omgeving of naast het strand ligt (wat je voorkeur heeft) dan kan je hier in no-time volledig opladen.

Vaak doet een volledig andere locatie het al goed om uit je dagelijkse sleur te komen, maar jezelf op nummer één (durven) zetten en alleen op vakantie gaan heeft nog meer voordelen:

1. je komt écht tot rust, omdat je die gezins-agenda los kan laten, geen tijdsdruk hebt en daardoor zowel mentaal als fysiek kan ontspannen
2. je komt erachter dat alles écht wel doordraait, ook als jij er niet iedere dag bij bent. En dat leert je loslaten, waardoor je bij terugkomst meer relaxt met bepaalde situaties om zal gaan
3. je kan eindelijk je favoriete serie kijken of een boek (of doe eens gek: wel drie) lezen zonder dat je gestoord wordt. Een cappuccino in de ene hand, beentjes in de zon of in bad: ontspannen maar
4. het kan een kickstart geven aan je goede voornemens die je al een tijdje vooruit schuift. Op tijd naar bed gaan, vroeg opstaan, meer lichaamsbeweging, gezonder eten, een dagboek bijhouden, een creatieve hobby oppakken: zo’n weekendje of weekje weg zonder kinderen betekent heel veel tijd voor jezelf en jouw eigen prioriteiten op één te kunnen zetten
5. je hebt alle tijd om jezelf onder te dompelen met liefde, waardoor zo’n momcation ook een heel fijn romantisch weekendje weg met jezelf kan worden. Denk aan badbruisballen, luxe verzorgingsproducten, bubbels, luxe en uitgebreid dineren, badderen met kaarsjes erbij.. Een beetje meer zelfliefde is heel belangrijk
6. het klinkt een beetje dubbel en misschien niet zo aardig, maar na zo’n momcation zal de rest van je gezin jou en alles dat je doet weer meer gaan waarderen wanneer je terug bent. There, I said it.
7. als je samen met je beste vriendin(nen) op momcation gaat, kan het de vriendschap een heel mooie boost geven. Omdat je weer eens ongestoord kan kletsen, ieder onderwerp kan bespreken, je het zo laat kan maken als je wil en samen leuke dingen kan doen om nieuwe herinneringen voor de rest van jullie leven en wellicht wel een nieuwe jaarlijkse traditie te maken? :)

Hoe je het ook wil noemen; momcation, me-time, selfcare.. Gá! Of het nu in je eentje is of samen met je beste vriendin(nen), of het nu maar één nachtje is of een week: het zal je goed doen. En doordat het jou goed doet wordt je er ook nog eens een meer ontspannen moeder van. Win-win.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 23 juni 2022 at 21:42

  Kijk dat is nou precies waar ik over nadenk, even eruit, gewoon om bij te tanken. Maar ik doe het niet want ik heb met een middagje weg al heimwee naar mijn meiden… Toch is het fijn om even af en toe alleen vrouw te zijn, ipv “Mega Mama”. Dus ik hou een middagje vrij in de week er toch in.

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 23 juni 2022 at 12:18

  Zeker als je 24/7 thuis bent en de kinderen altijd bij jou aankloppen met vraagjes en boeboe’s. Is niks mis mee en zou niet eens een ding moeten zijn. Ga alleen of met je partner, maar zonder kids! Er komt namelijk een dag dat die kids ook gewoon zelf hun boontjes doppen en daar mag je nu alvast aan wennen ;)
  … geldt ook voor hondenmamma’s en kattenpersoneel. Alleen ligt het verloop daar ietsjes anders. Maar okay.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 22 juni 2022 at 07:13

  Briljant idee……
  Fijn even tijd voor jezelf….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.