Beauty

Skincare | Peelings in de zomer, waarom wel (en waarom niet)

28 juni 2022

peelings in de zomer tips informatie
Veel mensen stellen een huidbehandeling bij een salon in de zomermaanden uit, omdat er vaak gedacht wordt dat specifieke behandelingen zoals een peeling in de zomer niet mogelijk is. Geheel ten onrechte dus, want er is heel veel mogelijk om ook in de zomer aan huidverbetering te kunnen werken. Wel zijn er enkele tips om rekening mee te houden, waar je in dit artikel alles over leest.

‘Lees ook: Q&A | Geeft een foundation met SPF voldoende zonbescherming?

Triaderm huidspecialist in Arnhem

Ik was afgelopen week bij Triaderm (huidspecialist in Arnhem), mijn vaste adres voor verschillende huidbehandelingen zoals ontharen door middel van laser, het verwijderen van spinnenvaatjes/rode adertjes in mijn gezicht en een MeLine pigment-traject, en daar zag ik bovenstaand bordje staan met informatie over peelings voor de zomer. Dit inspireerde mij tot het schrijven van dit artikel, want er is vaak nog van alles mogelijk om ook in de zomer jezelf te verwennen en je huid nog mooier te kunnen maken.

peelings in de zomer tips en informatie

Peelings in de zomer, do’s & don’ts!

Een chemische peeling is een behandeling die je bij een goede salon of kliniek kan laten uitvoeren waar je je huid een flinke boost mee kan geven. Zo kan een peeling zorgen voor onder andere het verminderen van pigmentvlekken, littekens en fijne lijntjes en helpt het bij het verstevigen van de huid, het creëren van een mooiere en gladdere huidstructuur en zorgt het voor een mooie glow. Maar, een peeling haalt wel een laagje van je huid af waardoor de huid duidelijk een stuk gevoeliger is voor zonlicht. Hierdoor zijn er dus enkele do’s & don’ts voor peelings in de zomer:

1. Kies voor een aangepaste intensiteit/sterkte van de peeling. Er kan tijdens een huidcheck of consult in overleg worden besproken wat er wél mogelijk is en welk type peeling én welk percentage werkzame ingrediënt(en) het beste aansluit bij jouw huid, huidbehoeften en huidwensen.

2. Zorg dat je na een peeling zoveel mogelijk direct zonlicht vermijdt, zeker tussen 11.00u en 15.00u wanneer de zonkracht het meest intens is. Kies ook voor de meer schaduwrijke plekjes als je op een terras gaat zitten en draag bijvoorbeeld een petje of zo’n mooie gevlochten zomerse hoed om je huid te beschermen.

3. Draag iedere dag SPF (!), oftewel een dagcrème met zonbescherming en kies hierbij voor minimaal een SPF30. Breng je meerdere uren op een dag buiten door, zorg dan ook dat je regelmatig nogmaals dit product aanbrengt. Mocht je make-up dragen dan kan je een SPF in sprayvorm gebruiken (wel even ogen en mond dicht en niet inademen tijdens het sprayen) of kies voor een SPF in poedervorm zoals de Hawaiian Tropic Mineral Powder Brush met SPF30 (klik voor review). Handig voor in je handtas!

4. Wees lief voor je huid na een peeling. Laat de exfolianten en retinol heel even links liggen tot je huid hersteld is (daarna rustig opbouwen) en kies juist voor milde producten met intensief hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en huidverbeterende antioxidanten en probeer ingrediënten als parfum en ‘harde’ alcohol te vermijden. In dit artikel lees je hier meer over.

In de zomer krijgt je huid onbedoeld meer te verduren dan je denkt; zoals zwemmen in uitdrogend chloor- en/of zout zeewater, smeren met een vettere zonnebrand die je niet altijd goed van je huid gewassen krijgt en opstapelt, een drogere huid door de warmte en invloeden van de zon.. Vaak gaat de huid hier van nature tegen ‘in opstand’ waardoor je huid verdikt en de talgproductie omhoog gaat, maar dit kan zorgen voor een doffe en grauwe huid met meer onzuiverheden. Juist hiervoor kan je dus heel goed bij een huidspecialist terecht voor aangepaste milde peelings in de zomer die je huid onder andere diep reinigen, dode huidcellen verwijderen, huidveroudering en pigmentvlekken aanpakken en je huid weer laten stralen. Maar beloof je dan wel daarna éxtra lief voor je huid te zijn en deze goed te verzorgen en te beschermen tegen de zon? Je huid zal je dankbaar zijn :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.