Huis & interieur

Home | De voordelen van een PVC vloer

27 juni 2022

pvc vloer voordelen en tips
De keuze voor een nieuwe vloer in je woning is behoorlijk lastig, omdat het nogal een impact heeft op het uiterlijk van je interieur. En dan hebben we het niet alleen over de keuze in materiaal, maar ook nog het enorme aanbod in kleur of print. Misschien is een PVC vloer wel hét type vloerbedekking voor jou, want hier is echt veel meer mee mogelijk dan vaak gedacht wordt. In dit artikel de voordelen van een PVC vloer voor in huis.

‘Lees ook: Home | Mismatch je interieur voor een persoonlijke inrichting.’

pvc vloer voordelen en tips pvc vloer voordelen en tips

De voordelen van een PVC vloer

PVC vloeren worden al behoorlijk lang toegepast in vooral zakelijke ruimtes waar veel mensen komen zoals scholen, winkels, restaurants, de wachtruimte van de huisarts en tandarts, ziekenhuizen en bedrijfspanden. Maar de laatste jaren hebben PVC vloeren een flinke opmars naar woonhuizen gemaakt en dat heeft zo zijn redenen, aangezien er een aantal heel fijne voordelen aan zitten:

Geschikt voor iedere ruimte
Een PVC vloer heeft een hoge slijtageweerstand en lange levensduur en als ze direct op een geëgaliseerde ondergrond worden aangebracht kan deze vloerbekleding door het hele huis gelegd worden. Yes, van woonkamer tot hal, keuken en slaapkamer en ook in de natte ruimtes zoals het toilet en zelfs de badkamer. Zo kan je door het hele huis één vloer of eenzelfde woonstijl doortrekken voor een mooi en rustgevend geheel. En doordat een PVC-vloer geen vocht opneemt en goed warmte geleidt, kan je deze ook combineren met eventueel vloerverwarming en/of vloerkoeling.

Nét echt
Er is tegenwoordig werkelijk zoveel keuze als het op dit type vloer aankomt; denk aan een PVC tegel met een betonlook, PVC stroken die lijken op een echte houten vloer – waar zelfs een populaire visgraatvloer of Hongaarse punt mee gelegd kan worden – en PVC kan zelfs bijna niet te onderscheiden zijn van een gietvloer. En dan hebben we het niet alleen over de kleur, maar ook over de uitstraling (van glanzend tot mat) en de structuur (tot aan een voelbare houtnerf).

Gemakkelijk in onderhoud
Eigenlijk heb je enkel een stofzuiger en een dweil nodig bij het onderhoud van dit type vloer. Hoe vaak je moet stofzuigen heeft natuurlijk te maken met eigen keuze en of je bijvoorbeeld huisdieren en/of kinderen hebt, maar regelmatig stofzuigen en af en toe licht-vochtig dweilen is voldoende om PVCvloeren schoon te houden.

Plakplintjesvrij
Het is een veel voorkomend iets en vast herkenbaar: er ligt al lange tijd een vloer in huis, maar het afwerken met plinten en vooral de plakplintjes is een klusje dat lang op zich kan laten wachten.. Omdat een goede PVC vloer zo goed als naadloos kan worden gelegd en verlijmd wordt op de vloer, zal deze na het leggen niet meer krimpen of uitzetten. Een echte vakman kan de vloer dus zeer nauwkeurig tegen de muurplint en om deurkozijnen heel afwerken voor een superstrak resultaat dat direct ‘af’ is.

Ook fijn:
– een PVC vloer is misschien wel de meest stille vloer, zeker wanneer gekozen wordt voor de verlijmde variant. Heel fijn wanneer je bijvoorbeeld prikkelgevoelig bent of het geluid van rondrennende huisdieren en kinderen te verminderen
– deze vloeren zijn niet alleen zacht aan het gehoor, maar ook qua gevoel. Heerlijk om met blote voeten op te lopen, iets valt minder snel/hard stuk en ook kinderen vallen minder hard
– mocht er een beschadiging op een PVC-strook zijn, dan kan deze heel eenvoudig vervangen worden zonder een hele vloer open te hoeven breken.

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Charlotte
    Reply Charlotte 30 juni 2022 at 18:45

    Wist niet dat er zoveel variatie was, leuk om te lezen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.