Beauty

Beauty trend | Slugging (alle ins, outs & tips)

1 juni 2022

slugging skincare trend tips
Er komen en gaan door de jaren heen heel wat beautytrends, waarbij de term ‘slugging’ je vast en zeker niet ontgaan kan zijn. Het zou dé tip zijn voor een gehydrateerd, zacht en porseleinen huidje. Hoe werkt dit precies, werkt het echt, wat zijn de voor- en nadelen ervan.. en wat is mijn persoonlijke mening over deze beautytrend? Lees verder voor alle ins & outs over slugging én een fijne tip hoe je hier het meeste voordeel uit kan halen!

‘Lees ook: Collistar Hypersensitive Skins (zonbescherming gevoelige huid).’

slugging skincare trend tips

Slugging | Ins, outs én tips

Wat is slugging?

De skincare trend slugging is afkomstig uit Korea en staat simpelweg voor het invetten van de huid als allerlaatste stap in je avondroutine. Door dit vettige laagje zou de huid beschermd worden tegen uitdroging gedurende de nacht en sluit het alle werkzame stoffen van de daarvoor aangebrachte producten in zodat deze intensiever hun werk zouden kunnen doen.

Oorspronkelijk werd dit sluggen trouwens gedaan met oldskool beautyproduct slakkenslijm, vandaar de naam ‘slug’ zoals het spoor dat een slak achter laat. Maar tegenwoordig wordt in TikTok- en Instagramfilmpjes Vaseline gebruikt als het wondermiddel hiervoor.

De voordelen én nadelen van Vaseline

Vaseline is in de beautywereld een ingrediënt dat een beetje een haat/liefde-product is. Vaseline dekt namelijk de huid af. Iets dat als voordeel heeft dat het de huidbarrière ondersteunt waardoor vocht en vet niet meer uit de huid kunnen, fijn om onder andere in te zetten bij eczeem, brandwonden en het helen van tatoeages. Ook beschermt het zo tegelijkertijd tegen invloeden van buitenaf.

Maar helaas is vaseline een bijproduct van petroleum/aardolie en dus een synthetisch product, ook wel bekend als minerale olie. Daarmee is het dus geen duurzaam of eco-vriendelijk product. Ook heeft het afsluitende laagje dat het op de huid legt als effect dat vuil- en gifstoffen niet uit de huid kunnen, het het zelfregulerende vermogen van de huid kan aantasten en de huid niet kan ademen.. Er zitten dus ook zeker een aantal nadelen aan het langdurig dagelijks gebruik van vaseline op je huid.

slugging skincare trend tips

Slugging done right

Nu ben ik persoonlijk geen voorstander van het gebruik van vaseline, zoals ‘origineel’ bij slugging gedaan wordt. Niet per se omdat ik zo tegen het gebruik van vaseline ben trouwens maar omdat er echt wel effectievere producten te bedenken zijn voor slugging waar je huid simpelweg méér uit kan halen. Zoals bijvoorbeeld (#nospon, gewoon een enorme liefhebber die de tip graag deelt) de REN Evercalm Overnight Recovery Balm.

REN Evercalm overnight recovery balm | 30ml | €45,00 | Care for Skin | Perfectly Basics

De textuur doet zeker denken aan die van vaseline en ook het huidgevoel is redelijk gelijk, je hebt dus ook van dit product maar een heel kleine hoeveelheid nodig om de huid in te smeren. Het versmelt met de warmte van je vingertoppen en gezicht, waardoor een erwtjes-grootte al voldoende is. Het voelt uiteindelijk niet vettig maar juist zijdezacht en voedend aan, heel lekker voor de nacht vind ik persoonlijk met mijn drogere huidje.

Wat er in dit product zit waarom ik deze verkies boven het gebruik van Vaseline? Well, het is een compleet natuurlijk product bestaande uit onder andere een mix van olie van amandel, lijnzaad, jojoba en olijven. Daarnaast zit er ook vitamine E, duindoornolie en moringa-extract in. En ohhh, wat maakt dit een heerlijke mix voor droge, geïrriteerde, gevoelige en/of vochtarme huidjes! Het product beschermt de natuurlijke huidbarrière, brengt deze in balans en voedt aan waar nodig. Zo verdwijnen roodheid en droge en schrale plekjes als sneeuw voor de zon, voelt de huid weer zacht en soepel aan en omdat droogtelijntjes verminderen en dit product een plumping effect heeft, lijkt de huid als bonus ook nog eens jonger en frisser. Ik gebruik hem zelf trouwens ook gerust als soort van oogbalsem, zonder dat de ogen ervan gaan tranen, geïrriteerd raken of er een ‘laagje’ over komt zoals wel bekend is van bijvoorbeeld vaseline.

Je kan deze REN Overnight Recovery Balm als losstaand verzorgingsproduct op een gereinigde huid aanbrengen, maar ook als slugging-product als allerlaatste stap in je avondroutine. Maar eigenlijk is dit zo’n wonderpotje dat voor het hele gezin gebruikt kan worden op droge en schrale plekjes, littekens, schaafjes, droge lippen, ellebogen.. Jep, ik ben fan en merk er zeker de voordelen van aan mijn huid als ik het product een aantal keer per week op de slugging-manier gebruik. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 2 juni 2022 at 09:20

  Vaseline is bij mij een Nono, maar of ik het idee van slakken slijm zoveel beter vind ;) Misschien dat ik dit natuurlijke product ook eens ga proberen !

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 juni 2022 at 17:06

  Wauw wat een informatie nu wil ik dit ook.
  Fijne informatie.
  Ik gebruik allang geen vaseline meer….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.