Beauty

Skincare tips | Je huid gehydrateerd houden op warme dagen

16 juni 2022

tips gehydrateerde huid zomer droge huid tips
Zeker wanneer we meerdere zomerse of tropische dagen achter elkaar hebben, kan het een behoorlijke uitdaging zijn om je huid goed gehydrateerd te houden. Door de temperaturen kan je huid er dan wel glanzend uit zien, maar eigenlijk verlies je vocht en krijg je er juist een drogere huid van.. In dit artikel deel ik hier graag een aantal fijne tips en tricks voor, plús een aantal producten die je een handje kunnen helpen.

‘Lees ook: Q&A | Hoe lang kan je beautyproducten bewaren?

tips gehydrateerde huid zomer droge huid tips

Tips voor een gehydrateerde huid op warme dagen

Hydratatie van binnenuit

Misschien wel het meest onderschat als het op een gehydrateerde huid aankomt: de verzorging van binnenuit. Zorg dat je voldoende water drinkt, zeker op warme dagen. Zet bijvoorbeeld een navulbare drinkfles met water naast je computer of laptop en je zal al snel automatisch meer gaan drinken, simpelweg omdat het in handbereik staat. Ben je geen waterliefhebber, dan is thee drinken of een klein beetje siroop aan je water toevoegen ook een optie. Ook lekker om water meer smaak te geven: een paar opengesneden aardbeien, wat gekneusde muntblaadjes, schijfjes citroen of sinaasappel..

Probeer naast het drinken van voldoende water ook te denken aan vocht vanuit voeding. Lunch bijvoorbeeld met een frisse salade, snack met wat groente met komkommer, wortels en tomaatjes en kies vaker voor een stuk vers fruit als tussendoortje. Dit alles draagt gedurende de dag bij aan al snel flink wat meer vocht in je lijf en daar wordt ook je huid heel blij van.

tips gehydrateerde huid zomer droge huid tips

Suncare

Hoe lekker het dan ook is om volop te genieten van die zonnestralen, probeer hier mee te matigen. We hebben zéker vitamine D nodig (dat we aanmaken door onbeschermd in de zon te zijn) dus af en toe heel kort de zon in is geen probleem, maar buiten dat: schaduw, beschermen en smeren. Kies voor minimaal een SPF30 en smeer dit regelmatig bij als je in de zon zit of wanneer je bijvoorbeeld hebt gesport of gezwommen. Kies voor een plekje in de schaduw op het terras (ja, ook in de schaduw kan je werken aan die tan) en neem een parasol mee naar het strand.

–> Budgetvriendelijke tip: Soltan Face Protect & Moisture suncare cream SPF50+ (€7,99/50ml, nu 1+1) met anti-ageing complex en antioxidanten. Trekt snel in, geen witte waas en ook fijn onder make-up.tips gehydrateerde huid zomer droge huid tips

Skincare

Probeer met warme en tropische temperaturen je huid te voorzien van extra hydratatie door een aanpassing in je huidverzorgingsroutine. Voeg bijvoorbeeld een serum met hyaluronzuur toe (bijna niets anders geeft zo’n intense hydratatieboost aan je huid), denk aan extra vitamine C om je huid van binnenuit te versterken en je cellen te beschermen tegen de oxidatieve schade door uv-straling en gebruik bijvoorbeeld gedurende de dag af en toe een opfrisser zoals een face mist. Tipje: zet die face mist in de koelkast voor een extra verkoelend gevoel.

En denk hierbij zeker niet alleen aan je gezicht, maar geef ook je hals, decolleté en de rest van je lijf een extra likje bodylotion mee in de zomer. Niet alleen een fijn verzorgmomentje, maar tegelijk een zachte en gehydrateerde huid én als pluspunt zal je zo langer van je zonnetintje genieten.

Als laatste tip wanneer je een dagje de zon in gaat om te sporten, een dagje naar het zwembad of strand, pretpark of dierentuin gaat waarbij je weet dat je meerdere uren in de zon zal zijn: sla je actieve skincare zoals exfolianten (AHA/BHA) en je retinol een keertje over. Deze ingrediënten/producten maken je huid namelijk gevoeliger voor de zon waardoor verbranden, pigmentvlekken en andere huidschade eerder op de loer ligt.

Shopping tips

Ik kreeg onlangs weer een aantal producten van Boots binnen die perfect aansluiten bij de informatie in dit artikel. De huidverzorging van Boots apotheken zou wat mij betreft echt meer aandacht mogen krijgen, want er zitten heel goede producten tussen, met mooie ingrediënten én fijne prijsjes. Zoals deze producten, waarbij ik als tip zou geven om ze in de koelkast te leggen voor een extra verfrissend moment tijdens of na een warme dag. Love it!

– Boots No7 Vitamin C sheet mask met vitamine C (enorm verfrissend, hydraterend en antioxidant-boost)
– Boots No7 HydraLuminous eye hydrator €9,45/12ml (vermindert droogtelijntjes als een malle)
– Boots No7 HydraLuminous hydrating fixing mist €9,74/100ml (verfrissend, hydraterend en een heel fijn lijstje aan skinloving ingrediënts).

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.