Beauty

How to | Zelf BIAB nagels aanbrengen

12 juli 2022

zelf BIAB nagels thuis doen
Er is het afgelopen jaar één duidelijke grote winnaar als het om nageltrends gaat: de BIAB nagels in een naturel tint voor een clean look. Je kan deze behandeling zien als een gellak, maar dan met nagelverstevigende en verzorgende ingrediënten. BIAB staat niet voor niks voor Builder In A Bottle! Je kan deze behandeling bij menig goede nagelsalon laten uitvoeren, maar het is ook relatief eenvoudig om thuis te doen en je hebt er zo’n week of drie/vier geen omkijken meer naar. In dit artikel laat ik je zien hoe ik zelf BIAB nagels aanbreng en welke producten ik hiervoor gebruik.

‘Lees ook: Review | Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter.’

zelf BIAB nagels thuis doen
zelf BIAB nagels thuis doen

How to | Zelf thuis BIAB nagels aanbrengen

Néonail

Er zijn verschillende merken die nagelproducten voor bijvoorbeeld gellak inclusief een LED- of UV-lamp voor thuisgebruik verkopen, maar ik gebruik zelf de producten en lamp van Néonail. Dit merk is goed betaalbaar, de producten werken prettig en zijn ‘gewoon’ bij Douglas te koop.

Mijn aanrader is om te kiezen voor één van de startersets omdat je hiermee flink voordeel krijgt, zeker wanneer je nog geen lamp in huis hebt. Daarnaast zitten er namelijk in iedere set nog de basisproducten, een basecoat, topcoat en enkele kleuren normale gellak. Leuk om mee te oefenen en heel wat keren een normale gellak aan te kunnen brengen. Echter, wil je echt een BIAB- behandeling uitvoeren dan raad ik je aan om er de volgende producten bij aan te schaffen voor de nagelverstevigende en verzorgende ingrediënten:

Néonail Primer Vitamins €4,90
Néonail Base 6-in-1 Silk Protein €11,90
Néonail Modeling Base Calcium €11,90 (ik heb kleur Neutral Pink)
Top Shine Bright topcoat €10,99.

Waarom ik deze vier producten gebruik? De primer zorgt voor een ontvetting van de natuurlijke nagelplaat en goede hechting van de vervolgstappen waardoor je langer kan genieten van je manicure. Ook zit er onder andere vitamine A, E, B8 en calcium voor versteviging en verzorging van de natuurlijke nagel. De 6-in-1 basecoat met zijdeproteïnen geeft een mooie gladde nagelbasis en vult eventuele ribbeltjes in de nagelplaat op. De Modeling Base met onder andere calcium en vitamine C en B5 versterkt zwakke en broze nagels én geeft een mooie French manicure tint. Als laatste vind ik de Top Shine Bright topcoat heel erg fijn vanwege de textuur, maar ook omdat deze een enorme glans aan de nagels geeft die ook door de weken heen niet dof wordt. Daarnaast is er met deze topcoat niet het bekende gellak ‘plaklaagje’ dat nog verwijderd moet worden.

zelf BIAB nagels thuis doen

Stappenplan voor BIAB nagels

1. Zorg dat je nagels geen (restjes) nagellak meer op zich hebben, duw je nagelriemen zachtjes terug, vijl je nagels op de door jou gewenste lengte en in de vorm die je mooi vindt. Bedenk je goed dat je ze beter iets korter kan maken, aangezien deze manicure zo drie/vier weken blijft zitten en er dus nog wel wat lengte bij gaat komen
2. Neem een blokvijl of zachte vijl en polijst heel voorzichtig (!) je nagelplaat totdat het natuurlijke glanslaagje verwijderd is. Hierdoor pakt de BIAB-behandeling beter voor een langdurig mooi resultaat zonder luchtbelletjes of loslatende randjes
3. Met een beetje Nail Cleaner (uit de starterset of los te koop) maak je je nagels stof- en vetvrij zonder ze uit te drogen
4. Breng de primer aan en wacht een paar tellen totdat de nagelplaat droog is. Deze stap hoeft niet onder een lamp uitgehard te worden
5. Breng een dun laagje (!) van de basecoat aan en laat deze 60 seconden onder de lamp uitharden
6. Breng de Modeling Base (kleur) aan en werk hierbij ook weer in een dun laagje. Eén laagje geeft een sheer/transparant roze effect zoals op de foto’s, twee dunne laagjes geeft een egale dekking. Laat ieder kleurlaagje 60 seconden uitharden onder de lamp, dus ook als je 2 laagjes aanbrengt tússen de laagjes door uitharden onder de lamp
7. Breng de topcoat in een dun laagje aan en laat ook deze 60 seconden onder de lamp uitharden
8. Verwen als laatste stap je nagels en nagelriemen met nagelriemolie en gebruik dit ook minstens één keer per dag om je nagels en nagelriemen te blijven verzorgen.

Okee, als je het zo leest lijkt het een hele klus maar geloof me: je nieuwe BIAB manicure zit er in een minuutje of twintig op en je kan hier met gemak drie/vier weken mee vooruit zonder dat je er omkijken naar hebt. Je kan deze BIAB nagels ook als basis voor een gekleurde lak gebruiken, zo heb je én de versteviging en verzorging van deze behandeling + de kleur van een nagellak die langer blijft zitten en mooi glad oogt. Let er alleen wel op dat je de nagellak over de BIAB verwijdert met een acetonvrije nagellak.

Het verwijderen van de BIAB kan door de nagels na lichtjes opvijlen in te weken met foil wraps met aceton waarna je de restjes met een bokkepootje en een nagelvijl voorzichtig kan verwijderen. Maar mijn tip is om een elektrische nagelvijl te kopen en hiermee heel voorzichtig (!) de gellak te verwijderen, omdat dit sneller werkt en je zo geen uitdrogende aceton op je nagels en nagelriemen krijgt.

zelf BIAB nagels thuis doen zelf BIAB nagels thuis doen

Het resultaat

Op de foto’s zie je mijn nagels met deze producten na iets meer dan vier weken en daarnaast wanneer ik net verse BIAB nagels aangebracht heb. Ik heb geen vaste hand en ben daardoor geen held met nagels lakken (dat valt met tintjes als deze niet zo op, hoera!), maar ook zijn mijn nagels normaal te zacht om ze ook maar iets op lengte te dragen maar door de versteviging van deze producten voelen ze hard, glad en stevig aan waardoor ik er alles mee kan doen zonder dat ze afbreken. En zonder dat je een duidelijk verdikte nagel heb, zoals je toch vaak ziet met acryl- of gelnagels. Ik vind het dus persoonlijk mooi dat de kleur iets transparant is waardoor je de maantjes van je nagels ziet, maar met twee laagjes van de kleurlak heb je dus een geheel dekkende zachtroze nagel (of welke kleur je dan ook kiest). Yes, deze verzorgde look met een natuurlijk rozige iets transparante tint met hoogglans.. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anna
  Reply Anna 24 maart 2024 at 19:51

  Hey ik zou ook graag mijn nagels zelf willen doen maar ik snap niet zo goed welke kleurtjes nu juist biab zijn van neonail, zijn de witte flesjes met de zilveren dop allemaal biab of zit er een verschil in?

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 3 april 2023 at 08:12

  Goede dag ,

  Ik zou graag me nagels zelf willen doen met
  BIAB maar weet niet juist wat ik allemaal moet halen en waar ik dit kan vinden

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 april 2023 at 14:13

   Hi Samantha, in het artikel staat op zich best duidelijk welke producten en stappen ik gebruik :) Ik koop dit bij Douglas, daar hebben ze heel veel kleurtjes en producten van Neonail!

 • Avatar van Isabelle
  Reply Isabelle 10 februari 2023 at 11:23

  Super, bedankt voor je reactie! Jouw nagels zien er super mooi en natuurlijk uit met de biab!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 februari 2023 at 13:13

   Leuk om te horen, dankjewel!

 • Avatar van Isabelle
  Reply Isabelle 8 februari 2023 at 07:24

  Welke elektrische nagelvijl gebruik je?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 9 februari 2023 at 09:44

   Hi Isabelle, ik gebruik er eentje die ik bij bol.com had besteld. Ik zie er geen merkje opstaan, maar het is een elektrische nagelvijl die met bitjes en dergelijke komt. Een paar tientjes en works like a charm!

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 12 juli 2022 at 18:07

  Het ziet er mooi uit en doet me denken aan de nagels van mijn moeder en tante. Ik vind zelf ‘gewone’ nagellak prima, want tegen de tijd dat het gaat afbladderen ben ik het toch al zat. De langdurigheid van deze nagelmethode is nou net waarom ik het niet zou doen! Het is me ook veel te veel gedoe, eerlijk gezegd. Maar mooi is het wel en als je het geduld ervoor hebt en er lol in hebt: doen!

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 12 juli 2022 at 14:08

  Een goede vriendin van me is nagelstyliste en die heeft al vanalles geprobeerd. Helaas zonder resultaat.

 • Avatar van Sonja
  Reply Sonja 12 juli 2022 at 13:38

  Oh wat een fijn artikel. Bedankt voor de tips!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juli 2022 at 13:47

   Wat leuk om te horen! Hopelijk kan je het zo eens zelf gaan proberen :)

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 12 juli 2022 at 13:27

  Het ziet er heel erg mooi en natuurlijk uit. Zelf kan ik helaas niks met mijn nagels doen want het blijft niet zitten ivm mijn gezondheid. Vanalles al geprobeerd maar zonder succes.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juli 2022 at 13:49

   Precies de look die ik heel mooi vindt voor de nagels inderdaad :) Maar wat enorm jammer dat je vanwege je gezondheid geen nagellak, gellak of iets dergelijks kan proberen.. Al eens bij een goede salon of medisch manicure geweest voor een consult? Hopelijk biedt dit een mogelijkheid of oplossing?

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.