Beauty

Suncare | Bondi Sands SPF50+ (nu ook voor óver je make-up)

28 juli 2022

Bondi Sands fragrance free suncare (face mist)
De parfumvrije Bondi Sands SPF50+ suncare lijn is al sinds de lancering een groot succes, maar hier is vanaf nu ook een Face Mist van verkrijgbaar. En daar word ik héél erg blij van! Met zo’n gezichtsspray kan je namelijk op misschien wel de gemakkelijkste manier een laagje extra zonbescherming aanbrengen, zelfs óver je make-up heen. Maar ook de andere twee producten zijn aanraders, waarmee je een totaalpakket hebt om je huid tegen de zon te beschermen met een hoge factor. In dit artikel meer informatie en uitgebreide review.

‘Lees ook: Beauty trend | Slugging (alle ins & outs).’

Bondi Sands fragrance free suncare (face mist)

Bondi Sands SPF50+ Fragrance Free

Deze suncare-lijn beschermt met een factor SPF50+, is parfumvrij, koraalrif-vriendelijk, niet op dieren getest, beschermt tegen UVA en UVB en is tot wel vier uur lang waterbestendig. Good to know: de face mist is bovendien ook vegan, de smeerbare producten bevatten bijenwas waardoor deze niet vegan zijn.

Ingrediënten

Naast de ingrediënten die de hoge zonbescherming verzorgen zitten er ook nog een aantal heel fijne huidverzorgende ingrediënten in deze producten. Denk aan aloë vera voor extra hydratatie en het kalmeren van de huid en vitamine E die de huid voedt en de huidbarrière beschermt. In de face mist zit daarnaast ook glycerine dat de huid verzacht en extract van de hibiscusbloem die anti-age eigenschappen heeft.

Prijs en verkrijgbaarheid

– Bondi Sands SPF50+ fragrance free (body) €14,99/150ml
– Bondi Sands SPF50+ fragrance free (face) €14,99/75ml
– Bondi Sands SPF50+ fragrance free (face mist) €16,99/79ml

Deze producten van Bondi Sands zijn in Nederland verkrijgbaar bij Parfumerie Douglas (tipje: nu met 21% korting).

Bondi Sands fragrance free suncare (face mist) Bondi Sands fragrance free suncare (face mist)

Review

De verpakking van de Bondi Sands SPF50+ fragrance free suncare producten is redelijk basic en springt er dan misschien niet gelijk uit, de inhoud maakt me des te blijer. Vaak hebben namelijk producten die lang waterbestendig zijn met zo’n hoge zonbeschermingsfactor (SPF50+) een behoorlijk vaste textuur, zijn ze minder prettig smeerbaar en hebben al snel zo’n sticky huidgevoel. Maar niks van dit alles bij deze producten. Ik was hier behoorlijk positief door verrast! En waar ik normaal na het smeren van een zonnebrand mijn handen even wil wassen ‘vanwege het gevoel’, heb ik zelfs dat ook bij deze producten niet.

Kortom; wat mij betreft een heel fijne productlijn die prettig smeert, een heel soepel huidgevoel heeft, geen wit of plakkerig laagje achterlaat en de huid een mooie glow geeft. Mocht ik een ‘negatief’ puntje aan moeten halen, dan is het dat deze producten dus wel echt een glanzende finish geven. Iets wat ik met mijn droge huid juist wel prettig vind en ook vind ik persoonlijk zo’n glow heel mooi. Maar mocht je een wat vettere huid hebben, dan zou het misschien net iets te glanzend/dewy voor je kunnen zijn.

Als ik goed kijk is de ingrediëntenlijst van de grote tube en die specifiek voor het gezicht is deze praktisch hetzelfde en ook tijdens het smeren merk ik weinig verschil tussen beide producten. Okee, misschien líjkt die voor het gezicht net even heel iets soepeler om te smeren maar het verschil is amper merkbaar.

Mocht ik dan nog één laatste tip mee mogen geven voor de gezichtsspray: ogen en mond dicht en niet door je neus inademen als je hem aanbrengt. Ik vind zulke sprays echt een enorme uitkomst omdat je er dus ook gedurende de dag óver je make-up een zonbescherming mee aan kunt brengen, maar het inademen van producten als deze lijkt me niet heel gezond voor je luchtwegen.. Heel fijn: deze Bondi Sands face mist heeft (na even goed schudden voor gebruik) een heel fijne nevel zonder spettertjes zodat je make-up mooi blijft zitten. Perfect dus om standaard in je handtas bij te hebben!

–> Bondi Sands mag dan misschien meer bekend staan om hun zelfbruiners, deze producten bevatten géén selftan ingrediënten.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.