Beauty

Foundation Friday | Bourjois Healthy Mix tinted beautifier

1 juli 2022

Bourjois Healthy Mix tinted beautifier review 001 Fair
Een product met een lichte dekking in een hydraterende formule die de huid verzorgt? Dat is de nieuwe Bourjois Healthy Mix tinted beautifier voor een radiant glow. Klinkt als een perfect product voor die dagen dat je er nét even wat frisser uit wil zien, zonder echt ‘in de make-up’ te hoeven zitten. Ik ging ermee aan de slag voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Review | Lancaster Sun beauty nude skin sensation.’

Bourjois Healthy Mix tinted beautifier review 001 Fair

Bourjois Healthy Mix tinted beautifier

De belofte

“Op sommige dagen wil je een subtiel vleugje dekking voor een mooie natuurlijke, gezonde uitstraling. De nieuwe Healthy Mix Tinted Beautifier, een getinte gezichtscrème met een lichte tot medium dekking, voorziet je huid 24 uur lang van vocht en maakt het direct zachter en gladder. Met een mix van natuurlijke vitamine C en E vervaagt de mooier makende-formule imperfecties en egaliseert het de huidskleur terwijl het de huid laat stralen. Het camoufleert direct tekenen van vermoeidheid. De pigmenten en mica geven de huid een stralende gloed terwijl de huidverzorgende formule deze ook zonder make-up in slechts twee weken mooier maakt.”

Ingrediënten

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk dan is het er eentje waar ik als skincarejunkie blij van word. Deze foundation is op basis van water, siliconen en kleurpigmenten waar verder onder andere tribehinine (helpt vochtverlies in de huid te voorkomen en hydrateert de huid), vitamine E (om de huid te voeden en te beschermen), vitamine C (antioxidant en de huid een boost te geven), squalaan (verzorgt de huid en versterkt de huidbarrière), alfalfa extract (antioxidant die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf) en kokosolie (werkt verzachtend en voedend). Dit product is vrij van minerale oliën en bevat parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Bourjois Healthy Mix tinted beautifier is verkrijgbaar in zes tinten voor €16,99. Tipje: dit product is op dit moment bij zowel Wehkamp, Douglas als bol.com in de aanbieding.

– 001 Fair
– 002 Light
– 003 Light-Medium
– 004 Medium
– 005 Medium-Deep
– 006 Deep

Bourjois Healthy Mix tinted beautifier review 001 Fair Bourjois Healthy Mix tinted beautifier review 001 Fair Bourjois Healthy Mix tinted beautifier review 001 Fair Bourjois Healthy Mix tinted beautifier review 001 Fair

Review

De Bourjois Healthy Mix tinted beautifier doet me qua omschrijving en look & feel vooral denken aan een BB Cream; een combinatie van een huidverzorgingsproduct met de dekking van make-up. En die combinatie kan ik als skinfluencer alleen maar toejuichen. Want als je dan toch iets op je huid smeert, kan het maar beter ook wat voor je huid doen. Dit product voelt dan ook echt als een serum aan tijdens het aanbrengen met een licht en fris huidgevoel.

Je brengt dit product aan op een schone en gereinigde huid, nadat je eventueel nog eerst een oogcrème en/of serum en in ieder geval minimaal een SPF30 hebt aangebracht. Een kleine hoeveelheid is voldoende om je gezicht te voorzien van een lichte dekking en zeker wanneer je dit met je vingers aanbrengt versmelt het product met de huid. Net alsof je niets ophebt, heel natuurlijk. Wil je iets meer dekking dan kan je ervoor kiezen het product met een foundationkwast aan te brengen, dan geeft het een mooie medium dekking die meer plekjes en vlekjes bedekt.

Ik gebruik zelf de kleur 001 Fair en deze is misschien voor mij nét ietsje aan de lichte kant nu, maar na het aanbrengen van poeder, bronzer en blush alsnog een mooie match. Qua ondertoon is deze kleur behoorlijk goed neutraal, dus zonder te warm/oranje of te koel/roze te zijn. Fijn! Na het aanbrengen droogt de foundation op tot een satijnachtige finish die heel natuurlijk oogt en droge plekjes of lijntjes worden niet opvallend geaccentueerd, waardoor deze ook door mensen met een drogere en/of rijpere huid goed gedragen kan worden. Wél even lichtjes afpoederen om de houdbaarheid te verlengen zodat je de hele dag geen omkijken naar je make-up hebt.

Persoonlijk vind ik deze nieuwe Bourjois Healthy Mix tinted beautifier een ideaal product voor deze tijd van het jaar omdat het goed combineert met een SPF, licht aanvoelt, foolproof is en voldoende dekking geeft om er net even wat frisser uit te zien zonder dat je dus dat foundation-gevoel ervaart. Wat mij betreft een aanrader om eens te proberen als je een normale tot droge huid hebt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.