Beauty

Foundation Friday | Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter

8 juli 2022

charlotte tilbury hollywood flawless filter review 2 Fair
De Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter belooft je die prachtige glow te geven waar ik persoonlijk fan van ben, tegelijkertijd je huid te verzorgen en je kan hem op meerdere manieren gebruiken. Voor mijn drogere huidje die er soms wat doffig uit kan zien was ik op zoek naar precies de omschrijving van dit product + een mooie sunkissed gloed, dus deed hem mijzelf cadeau om eens uit te testen. Lees verder voor een uitgebreide review met voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Foundation Friday | Charlotte Tilbury Beutiful Skin foundation (review).’

charlotte tilbury hollywood flawless filter review 2 Fair

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter

De belofte

“Hollywood Flawless Filter is een revolutionair product, een aanpasbare teintbooster voor een glowy huid in seconden! Het combineert de veelzijdigheid van een primer, de glow van een highlighter en de perfectionerende eigenschappen van je favoriete online filter voor een soft-focus effect.”

Ingrediënten

Dit product bevat huidverzorgende ingrediënten zoals glycerine, propanediol en squalaan waar kleurpigmenten en siliconen aan toe zijn gevoegd. Plus als ‘ster-ingrediënt’ het extract van een Thaise bloem die een soort porselein-extract in zich heeft, wat de huid extra laat stralen en er frisser uit laat zien. Zo krijg je een combinatie die de huid hydrateert, verzorgt en zachter laat aanvoelen, maar tegelijkertijd oneffenheden minder laat opvallen en de huid een mooie glow geeft.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter is verkrijgbaar in 12 verschillende tinten via de webwinkel van Charlotte Tilbury en de Bijenkorf voor €44,00/30ml.

– 1 Fair is neutral beige voor de heel lichte huid
– 2 Fair is golden beige voor de heel lichte huid
– 2.5 Fair is golden beige voor de lichte huid
– 3 Fair is warm peach voor de lichte tot medium huid
– 4 Medium is olive voor de medium huid
– 4.5 Medium is golden beige voor de medium huid
– 5 Tan is golden peach voor de lichtgekleurde huid
– 5.5 Tan is neutral caramel voor de lichtgekleurde huid
– 6 Tan is warm amber voor de lichtgekleurde tot diepere huidtint
– 6.5 Deep is neutral bronze voor de diepere huidtint
– 7 Deep is rich bronze voor de diepere huidtint
– 8 Deep is warm mahogany voor de zeer diepe huidtinten.

Charlotte Tilbury kortingscode

Ik zag dat je je kon aanmelden voor een soort vriendenprogramma, waardoor ik een kortingscode met je mag delen van €20,- die je kan gebruiken op een bestelling van minimaal €100,-. Dat scheelt best wat, dus veel plezier ermee! –> Klik hier voor het ontvangen van jouw kortingscode.

charlotte tilbury hollywood flawless filter review 2 Fair charlotte tilbury hollywood flawless filter review 2 Fair charlotte tilbury hollywood flawless filter review 2 Fair

Review

Ik had dit product al wat langer op mijn wensenlijstje staan, maar twijfelde eerst of het nog wel iets toe zou voegen aan mijn andere producten en huidige make-uproutine. Toch was ik te nieuwsgierig, dus ik ging ervoor en bestelde de Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter. Niet echt een foundation an sich, maar wel een product dat binnen deze categorie valt omdat het op meerdere manieren gebruikt kan worden of gecombineerd kan worden met een foundation.

Je kan dit product namelijk gebruiken als een glowy primer voor over je gehele gezicht, voor ónder je make-up als basis dat de foundation een mooie gloed krijgt en daadwerkelijk echt langer en beter blijft zitten. Maar het werkt tegelijkertijd ook als een soort real life filter omdat het je poriën minder op laat vallen, de huid net even wat egaler maakt en de huid laat stralen zonder dat er glitters in zitten. En ja, dat geeft toch wel echt een heel erg mooie glow waarbij het net lijkt alsof ik niets op heb maar het geheel er net even wat frisser en mooi gehydrateerd uitziet. Ook kan je dit product ná het aanbrengen van je make-up als een plaatselijke highlighter gebruiken door hem subtiel op je neusbrug, onder je wenkbrauwen, in de ooghoekjes en op je jukbeenderen aan te brengen voor een mooie glans.

Ik draag de Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter in de kleur 2 Fair en dat is een behoorlijk goede match. Deze heeft een iets parelmoerige en een subtiel sunkissed tintje waar ik in deze tijd van het jaar goed mee vooruit kan. Ik gok dat je met dit product niet heel snel een verkeerde kleurmatch zal maken, aangezien het geen hoge dekking geeft maar meer een filter over je huid legt past het zich redelijk goed aan. Ik zou dan vooral goed opletten op de ondertoon van het product en wat hierin je voorkeur heeft, zoals in de omschrijving van de tintjes in de alinea hierboven. Ik twijfelde even tussen de 1e tint die wat meer neutraal is en deze 2e tint, maar besloot toch voor 2 Fair te gaan vanwege de iets meer zonnige gloed die deze zou geven. Mooi voor in de lente en zomer :)

charlotte tilbury hollywood flawless filter review 2 Fair charlotte tilbury hollywood flawless filter review 2 Fair

Het resultaat lijkt heel subtiel, maar is toch duidelijk merkbaar. Kijk maar goed naar bijvoorbeeld het verschil bij mijn neusvleugel, de subtiele vermindering in oneffenheden, hoe de pigmentvlek op mijn jukbeen minder opvalt en de huid op mijn wang net even wat egaler is en vooral de prachtige glow.

Ik draag dit product bijna dagelijks en wissel af naar welke foundation ik gebruik of hoe mijn huid die dag ‘is’. Is deze wat doffer of gebruik ik een wat mattere foundation dan gebruik ik de Hollywood Flawless Filter over mijn gehele gezicht als basis. Heb ik een make-uploos dagje, dan meng ik dit product met mijn SPF voor een mooie all-over-glow en nét dat beetje meer egale en opgefriste huid. En als ik zin heb in wat extra glans hier en daar gebruik ik hem plaatselijk óver mijn make-up als highlighter. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.