Beauty

Foundation Friday | Filorga Oxygen-Glow CC Cream

22 juli 2022

Filorga Oxygen-Glow CC Cream review
Heatwaveproof make-up. Als de temperatuur zo vaak over de 30 graden heen gaat, heb je eigenlijk helemaal geen zin in make-up. Je wil dan het liefst in de ochtend je skincareroutine volgen, een SPF aanbrengen en de deur uit. Zodat je ook overdag nog een keertje extra zonbescherming aan kan brengen als je spontaan een terrasje pakt of een wandelingetje gaat maken. Maar wat nou als er een product bestaat dat huidverzorging, SPF en een subtiele dekking in één levert? De nieuwe Filorga Oxygen-Glow CC Cream is zo’n product! In dit artikel een uitgebreide review, voor- & nafoto’s en een 3 minute/3 products make-up look lees je er alles over.

‘Lees ook: Foundation Friday | Missha Cover & Glow cushion foundation.’

Filorga Oxygen-Glow CC Cream review

Filorga Oxygen-Glow CC Cream

De belofte

“De eerste hybride oxygenatiebooster, teintverbeteraar en beschermer tegen invloeden van buitenaf. Oxygen-Glow CC Cream heeft een universele tint die de huid perfectioneert en beschermt tegen UV-straling, voor een natuurlijke en gezonde glow. Deze booster van de zuurstoftoevoer werkt ook tegen blauw licht, bevat gladmakend hyaluronzuur en een ontgiftend L-enzym en heeft zo een effectieve cosmetische werking die direct en op de lange termijn zorgt voor een perfecte huid en een stralende teint. De vloeibare rosige textuur is verrijkt met micro-ingekapselde pigmenten, waardoor zij zich aanpast aan alle huidskleuren.”

Ingrediënten

Dat dit product een alles-in-één product is, zie je duidelijk terug aan een behoorlijk lange ingrediëntenlijst. De basis bestaat uit water en zonbeschermende filters, maar verder zijn er heel wat skinloving ingredients aan toegevoegd zoals vitamine E, hyaluronzuur, adenosine, amandelolie, vitamine C, aminozuren, antioxidanten, vitamine B1, een vorm van vitamine A/retinol (retinyl acetate), niacinamide, rijstwater en biotine. Dit zijn ingrediënten die voornamelijk bekend staan om tekenen van huidveroudering aan te pakken zoals verslapping, (pigment)vlekken, het stimuleren van de aanmaak van collageen, fijne lijntjes en rimpels. Dit product bevat geen siliconen, wel wat parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Filorga Oxygen-Glow CC Cream is verkrijgbaar bij onder andere ICI Paris XL voor €34,90/40ml.

Filorga Oxygen-Glow CC Cream review Filorga Oxygen-Glow CC Cream review Filorga Oxygen-Glow CC Cream review

Review

Filorga is een merk dat vooral bekend staat om huidverzorging, met name anti-age producten. En dat zie je terug in de basis – de ingrediënten – van dit product. Samen met een mooie zachtroze verpakking met een handig tuutje waardoor je goed kan doseren en een luxe geur en fijne textuur is de eerste ervaring alvast heel positief.

Zo’n ‘universele kleur’ die zich aan iedere huidtint belooft aan te passen is echter behoorlijk tricky en ik denk niet dat deze belofte waargemaakt kan worden. Bij specifiek dit product merk ik namelijk dat hij voor mijn huidtint al duidelijk een tintje te donker uitpakt. Met goed blendwerk en aangebracht direct over de huidverzorging lijkt het nog mee te vallen en kom ik er goed mee weg. Voordeel: het zorgt direct voor een instant zonnig tintje, dat wel :) Ik gok dat je met een huidtint die varieert van licht tot mediumgetint deze Filorga Oxygen-Glow CC Cream kan gebruiken. Het is wel grappig om te zien hoe zo’n wit product tijdens het aanbrengen verandert in een beige-tint en de ondertoon is redelijk neutraal, zonder te koel/roze of te warm/oranje te zijn.

Tijdens het aanbrengen en het gevoel op de huid gedurende de dag draagt dit product als een verzorgende crème. De dekking is licht en egaliseert net voldoende om de huid op te frissen en plekjes en vlekjes iets minder op te laten vallen. De finish is natuurlijk en glowy, wat wederom zorgt voor een opgefriste en stralende huid. Verder worden droge plekjes en lijntjes hierdoor niet geaccentueerd. Een heel mooie combinatie waar mijn drogere 35+ huidje blij mee is!

Filorga Oxygen-Glow CC Cream review

3 minute/3 products make-up look

Zo’n alles-in-één combinatie van huidverzorging, subtiele dekking en SPF vind ik persoonlijk perfect voor de warmste dagen van het jaar. Je brengt het aan, combineert het met een getinte lippenbalsem en een waterproof mascara en je kan zó de deur uit. En omdat je verder geen make-up hebt aangebracht kan je dus gerust gedurende de dag nog een laagje aanbrengen zodat je opnieuw goed beschermd bent tegen de zon.

Ik heb voor de finished look enkel gebruik gemaakt van de volgende drie producten:

Filorga Oxygen-Glow CC Cream
Bobbi Brown Extra Lip Tint in Bare Raspberry
Maybelline the Colossal Curl Bounce waterproof mascara.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Tineke
    Reply Tineke 18 februari 2024 at 14:18

    Hallo Desirée,

    Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de Filorga Oxygen-Glow CC Cream. Als schoonheidsspecialiste behandel ik vaak cliënten met vergelijkbare problemen, zoals het zoeken naar een product dat een natuurlijke glow biedt en tegelijkertijd de huid hydrateert en beschermt. Ik ben het eens met je punten over de effectiviteit van deze CC cream in het verbeteren van de huidtextuur en het bieden van een egale teint, en wil graag toevoegen dat een holistische benadering van huidverzorging, die zowel topische producten als voedingsadvies omvat, kan bijdragen aan nog betere resultaten.

    In mijn ruim 40 jaar ervaring heb ik ontdekt dat; het combineren van hoogwaardige huidverzorgingsproducten met een gebalanceerd dieet rijk aan antioxidanten en essentiële voedingsstoffen, de sleutel is tot een stralende en gezonde huid. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

    Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

    Vriendelijke groeten,
    Tineke

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.