Beauty

Dutch beauty brands | Fiona Franchimon haircare

5 juli 2022

fiona franchimon haarverzorging review shampoo conditioner
Fiona Franchimon
wist met haar luxe haarverzorgingsproducten recent nog de eerste prijs van de Dutch Beauty Award te winnen in de categorie ‘Made in NL’. En dat terwijl deze eigen haircare-lijn nog geen half jaar daarvoor pas werd gelanceerd. Een vliegende en veelbelovende start en iets om heel trots op te mogen zijn! Ik mocht kennis maken met dit haarverzorgingsmerk en vertel je er graag meer over, inclusief eigen ervaring én mag daarnaast ook een prachtig haarpakket weggeven.

‘Lees ook: Q&A | Wat kan ik doen tegen statisch haar?

fiona franchimon haarverzorging review shampoo conditioner

Fiona Franchimon

Ondanks dat de naam wellicht anders doet vermoeden, is Fiona Franchimon een Nederlands haarverzorgingsmerk vernoemd naar eigen naam. Fiona werd geboren in de buurt van Den Haag en had al van kleins af aan een grote passie voor alles dat met beauty & design te maken heeft. Op haar 13e begon haar reis in zowel het kappersvak als de modebranche en dit resulteerde in 2010 tot het openen van de Fiona Franchimon Professional Hairstyle salon in Zeist waar ze met haar team klanten vanuit het hele land ontvangt. Het is haar missie om iedere klant met oprechte aandacht een unieke luxe haute-couture haarbeleving te laten ervaren met een prachtig resultaat tot gevolg. Naast de haarbehandelingen lanceerde ze in 2019 haar eigen high-end haarverzorgingslijn die al binnen zes maanden de eerste beauty award binnen wist te slepen.

Verkrijgbaarheid

De producten van Fiona Franchimon zijn zowel via de eigen webwinkel als in de salon in Zeist verkrijgbaar, maar ook bij meerdere luxe haarsalons en door het land. Klik hier voor de salon finder voor een verkooppunt bij jou in de buurt.

Ingrediënten

De producten van Fiona Franchimon zijn gemaakt met natuurlijke en eerlijke ingrediënten die zowel voor de haren als de hoofdhuid mild zijn. Zo zijn de producten vrij van nasties als sulfaten, parabenen, siliconen, SLS, SLES en microplastics, bovendien zijn ze vegan en niet getest op dieren. Leuk om te weten: zowel de verpakking als de formule en de productie zijn volledig van eigen Hollandse bodem!

De haarverzorgingsproducten van Fiona Franchimon hebben een pH-waarde die zijn aangepast aan zowel de haren als hoofdhuid, deze waardes liggen tussen de 4,5 en 5,3 waardoor ze mild voor zowel de haren als de hoofdhuid zijn. Hierdoor zijn ze perfect geschikt voor mensen met klitten, pluizend en frizzy haar, dof haar dat haar glans heeft verloren, beschadigd haar, poreus haar, droog haar en/of een gevoelige hoofdhuid. Na slechts enkele keren gebruik merk je al dat er een verbetering optreed aan zowel het gevoel van je hoofdhuid (zoals minder ‘strak’, jeuk, droog en schilferig) als aan je haren (makkelijker doorkambaar, glanzend, meer volume, minder snel vet en gladder).

fiona franchimon haarverzorging review shampoo conditioner fiona franchimon haarverzorging review shampoo conditioner

Persoonlijke ervaring

Laat ik ermee beginnen dat ik de producten er prachtig uit vind zien qua vormgeving; een matte witte flacon met rubberen touch en goudkleurige details met verder een minimale opdruk dat heel mooi staat in de badkamer. De geur is niet te vergelijken met andere haarverzorgingsproducten en zijn het beste te omschrijven als de geur van in een luxe haarsalon (bloemig, romig en fris) en zeker wanneer je zowel de shampoo als conditioner gebruikt blijft de geur lang subtiel in de haren achter.

Ik mocht zelf een set samenstellen en besloot voor de combinatie van de Moisture & Balance shampoo te gaan omdat deze de hoofdhuid in evenwicht brengt en de haren voorziet van vocht en de elasticiteit verbetert. Een perfecte combinatie met mijn gevoelige hoofdhuid en geblondeerde/gekleurde haren. De Color & Shine conditioner beschermt de haren en geeft een langere levendigheid van de haarkleur, maar zorgt ook voor gladdere en zachtere haren zónder dat het verzwaard en helpt frizz onder controle te houden. Ik hoef met deze producten mijn haren maar ééns in de vier/vijf dagen te wassen omdat mijn hoofdhuid eerder simpelweg niet vettig is en mijn haren lekker in model blijven zitten. Fijn!

De Scalp Massage Brush is zo’n tool die ik al langer eens wilde proberen en nu kan ik niet meer zonder. Niet alleen omdat het helpt de hoofdhuid goed te reinigen, maar ook geeft het een boost aan de bloedsomloop en zuurstoftoevoer van de hoofdhuid voor een soepeler huidgevoel en bevordering van de haargroei, maar het werkt ook nog eens heerlijk ontspannend. Ik pak de tool er ook regelmatig bij als ik niet onder de douche sta voor een zachte hoofdhuidmassage tijdens het lezen, research doen voor werk en dergelijk. Heerlijk :)

De No1 Hairpin is door Fiona zelf ontworpen en er was meer dan drie jaar aan ontwikkeling en perfectionering nodig om het uiteindelijke ontwerp te lanceren waarmee je binnen één minuut een prachtig kapsel kan creëren. Eerlijk is eerlijk: het kan even wat oefenen zijn tot je de handigheid te pakken hebt, maar dan heb je er ook echt in no time een opsteek-kapsel mee gemaakt dat de hele dag op z’n plek blijft zitten. Het blijkt hier in huis zowel voor mijzelf met fijner haar alsook een ideaal product voor mijn oudste dochter met veel en dik haar te zijn. Blij mee en het ziet er ook nog eens chique uit.

fiona franchimon haarverzorging review shampoo conditioner

Winactie

In samenwerking met Fiona Franchimon mag ik zo’n prachtige luxe haarverzorgingspakket met een totale waarde van €135,00 weggeven. En daar gaan je lokken héél blij mee zijn, trust me! De set bestaat uit de volgende producten:

– Moisture & Balance shampoo t.w.v. €38,50
– Color & Shine conditioner t.w.v. €41,50
– Scalp Massage Brush t.w.v. €22,50
– No1 Hairpin set van 3 stuks t.w.v. €32,50

Meedoen met deze winactie is eenvoudig:

1. Laat een reactie achter onder dit artikel dat je meedoet
2. Extra winkans: volg mij op Facebook, like de bijbehorende post en laat ook hier een reactie achter.

Good luck!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 10 juli 2022, 23.59u. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Fleur Adriaansz
    Reply Fleur Adriaansz 9 september 2023 at 10:57

    Wat een interessant artikel! Ik ben benieuwd naar de producten, dus ik doe graag mee

  • Avatar van Annet Maasland
    Reply Annet Maasland 30 juli 2022 at 20:47

    Geweldig wat leuk!

  • Avatar van Nuray
    Reply Nuray 11 juli 2022 at 20:03

    Ik doe graag mee. Ik merk aan mijn haar dat ik ouder word: het is dof en frizzy 😢

  • Avatar van Anne bolijn
    Reply Anne bolijn 10 juli 2022 at 21:41

    Mijn haar is nu weer wat langer, ik heb een hele tijd kort haar gehad. En als mijn haar goed verzorgd is en in een goed model geknipt is, zit mijn haar ook veel mooier. Dus deze producten zijn zeer welkom.

  • Avatar van Julie van Hoorn
    Reply Julie van Hoorn 10 juli 2022 at 20:23

    Afgelopen vrijdag heb ik mn voet gebroken… het wordt dus een lange, hete zomer in het gips. Dit winnen zou niet alleen een mooie troost zijn, maar ik zou in ieder geval ook minder lang moeten rechtstaan om eens iets leuk te kunnen doen met mijn haar dankzij de n°1 pin (die trouwens al een tijdje op mijn verlnglijst staat)…

  • Avatar van Annemieke Bosdijk
    Reply Annemieke Bosdijk 9 juli 2022 at 22:57

    Mijn haar is wat pluiziger en droog, die kan zeker wel goede producten gebruiken. Zodat ik weer met mooie en gezonde krullen de deur uit kan.

  • Avatar van Paulien
    Reply Paulien 9 juli 2022 at 10:23

    Geweldige prijs met luxe producten voorhet haar😁

  • Avatar van Debbie
    Reply Debbie 8 juli 2022 at 18:25

    Wauw, wat een mooie set! Ik doe graag mee.

  • Avatar van Hermien Lok
    Reply Hermien Lok 8 juli 2022 at 16:50

    Lijkt me een heerlijke set verzorgingsproducten voor m’n haar. Helemaal nu ik zwanger ben.

  • Avatar van Chiara
    Reply Chiara 8 juli 2022 at 10:25

    Ik doe graag mee aan deze winactie! Ik ben 21 en heb vroeger mijn haar veel geverfd en gestijld, nu struggle ik al jaren met het gezond krijgen van mijn haar. Ik ben vooral benieuwd naar hoe de scalp brush werkt. Ik hoor graag iets van jullie :)

  • Avatar van Johannes Henderikus
    Reply Johannes Henderikus 7 juli 2022 at 22:18

    Voor mijn lieve vrouw, zonder haar aan mijn zijde had ik niet voor de tweede keer kanker kunnen verslaan.

  • Avatar van Sien van Biessum
    Reply Sien van Biessum 7 juli 2022 at 22:14

    Verras graag mijn lieve hoogzwangere dochter, een zwangere vrouw kun je nooit genoeg verwennen toch?:)

  • Avatar van Jacqueline
    Reply Jacqueline 7 juli 2022 at 19:59

    Ik doe graag mee. Mooie haarproducten!

  • Avatar van Marian B
    Reply Marian B 7 juli 2022 at 16:01

    Dat ziet er uit als een fijn pakket, ik doe mee! Mijn haar kan wel wat extra aandacht gebruiken, daarom zou ik het graag willen proberen, ben benieuwd wat het met mijn haar doet.

  • Avatar van kempenaers anita
    Reply kempenaers anita 7 juli 2022 at 14:50

    doe zeer graag mee voor dit mooie pakketje

  • Avatar van Judith
    Reply Judith 7 juli 2022 at 12:06

    zo dat ziet er goed uit en nog troepvrij ook, ik doe graag mee voor mijn vaak onhandelbare krullenbos ;-)

  • Avatar van Sabine
    Reply Sabine 7 juli 2022 at 09:06

    Door stress en een burn-out is mijn haar drastisch uitgevallen. Nu groeit het oncontroleerbaar terug en lijken mijn oude producten niet meer te werken. Het zou fijn zijn dit uit te kunnen proberen.

  • Avatar van Miranda
    Reply Miranda 6 juli 2022 at 23:37

    Ik wil t graag proberen dus waag een gokje

  • Avatar van Marieke
    Reply Marieke 6 juli 2022 at 23:06

    Ik ben erg benieuwd naar de producten dus ik doe graag mee

  • Avatar van marmara187
    Reply marmara187 6 juli 2022 at 21:57

    een mooi haarpakket, helemaal vegan en natuurlijk van Nederlandse bodem maak ik heel graag kennis mee.

  • Avatar van Tess
    Reply Tess 6 juli 2022 at 21:42

    Dat ziet er veelbelovend uit, ik loot graag mee!

  • Avatar van Erica
    Reply Erica 6 juli 2022 at 19:20

    Wat een mooie winactie, ik doe graag mee.

  • Avatar van Sharon de Ridder
    Reply Sharon de Ridder 6 juli 2022 at 18:06

    Oh, ik doe heel graag mee!!

  • Avatar van vessen
    Reply vessen 6 juli 2022 at 17:12

    Hier wil ik wel kennis mee maken.

  • Avatar van m chen
    Reply m chen 6 juli 2022 at 14:41

    Ik doe mee!

  • Avatar van Laura
    Reply Laura 6 juli 2022 at 13:15

    Klinkt super! Omdat ik mijn haar veel stijl en föhn raakt ze erg snel beschadigd. Daarnaast zit ik ook veel in de zon en zwem ik veel dus daarom kan mijn liefde extra veel liefde gebruiken! Groetjes, Laura x

  • Avatar van Danielle
    Reply Danielle 6 juli 2022 at 12:32

    Ik loot heel graag mee!

  • Avatar van Marja Legius
    Reply Marja Legius 6 juli 2022 at 12:03

    Wat een luxe producten. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar de hairpin.

  • Avatar van wal029
    Reply wal029 6 juli 2022 at 10:46

    Dit zal mijn zusje vast erg leuk vinden, doe dan ook graag mee voor haar.

  • Avatar van Monica
    Reply Monica 6 juli 2022 at 09:57

    Heerlijk! Fris haar zorgt voor een fris gemoed.

  • Avatar van Linda tromp
    Reply Linda tromp 6 juli 2022 at 09:09

    Doe heel erg graag mee als je haar maar goed zit toch

  • Avatar van Lisa
    Reply Lisa 6 juli 2022 at 08:38

    Dit klinkt heel goed en doe dan ook graag mee! 😊 Sinds ik mijn haar lichter kleur (net als jij) heeft het extra verzorging nodig en ben ik ook extra kritisch. Vind het vooral super fijn dat de producten geen sulfaten, parabenen, siliconen, SLS, en SLES bevatten en daarnaast ook mooi dat het van eigen bodem is 🙏🏼

  • Avatar van Lisette Kleiweg
    Reply Lisette Kleiweg 6 juli 2022 at 06:46

    Dat klinkt als een heerlijke verwennerij voor mijn haar, door de overgang wordt het dunner voor mijn gevoel dus ik doe graag mee !

  • Avatar van Rosie
    Reply Rosie 6 juli 2022 at 01:04

    OOOOH YOOOO, dat is wel een heel grote luxe. Wat zou mijn bosje stro op mijn hoofd hier ontzettend blij mee zijn. Heel interessant, extra zuurstof. Dat zou heel fijn zijn voor mijn hoofdhuidje. Na veel stress en heel hard werken nogal wat haaruitval, dus wat zou ik graag proberen dit te stoppen. Dolgraag maak ik een kansje.

  • Avatar van CT
    Reply CT 6 juli 2022 at 00:06

    Leuk, ik doe mee! 💇‍♀️

  • Avatar van Wilma van
    Reply Wilma van 't Hof 5 juli 2022 at 23:07

    Ik doe graag mee. Ben trots op mijn vrij lange haar, en dat hoop ik nog heel lang te kunnen zeggen. Goede haarverzorgingsproducten zijn voor mij een must.

  • Avatar van Jacqueline van de Manakker
    Reply Jacqueline van de Manakker 5 juli 2022 at 22:17

    Ik doe heel graag mee, het haar is toch het visitekaartje van je gezicht

  • Avatar van Natasja
    Reply Natasja 5 juli 2022 at 22:14

    Ik doe graag eens mee

  • Avatar van Bets
    Reply Bets 5 juli 2022 at 22:10

    WOOH Wat is dit echt een super verwennerij voor mijn haar en wat een luxe ook. Ik doe super graag mee om kans te maken voor dit geweldige verwen haarverzorgingspakket!!

  • Avatar van Nelly
    Reply Nelly 5 juli 2022 at 21:54

    Leuk ik loot graag mee.

  • Avatar van Leo
    Reply Leo 5 juli 2022 at 21:12

    Oh wow deze set is mij op het lijf (of haar) geschreven met mijn gevoelige hoofdhuid. Daarnaast recent highlight laten zetten dus die conditioner komt ook perfect uit. Erg benieuwd naar deze producten! 🤩

  • Avatar van Marijke
    Reply Marijke 5 juli 2022 at 20:08

    Leuk! Ik loot graag mee!

  • Avatar van Lydwien
    Reply Lydwien 5 juli 2022 at 19:44

    Wat een mooie kwaliteitsproducten en die haarpins lijken me ook wel wat, beter dan die dikke klemmen die ik nu vaak gebruik. Super, ik maak graag kans

  • Avatar van Jessica Baarda-Duivenvoorde
    Reply Jessica Baarda-Duivenvoorde 5 juli 2022 at 16:39

    Heel graag, lijkt me een super goede en verantwoorde productlijn van eigen bodem, ik doe mee!

  • Avatar van Simone
    Reply Simone 5 juli 2022 at 16:26

    Mijn tienerdochter heeft prachtig mooi lang haar. Wat zou het fijn zijn om het met deze mooie producten te kunnen verzorgen. Ik ben erg benieuwd wat ze voor ons haar doen. Ook ik heb lang haar wat wel wat liefde en aandacht kan gebruiken. Hoe fijn zou het zijn om samen van deze producten gebruik te kunnen maken.

  • Avatar van Elle
    Reply Elle 5 juli 2022 at 16:01

    ik ben erg benieuwd naar deze producten

  • Avatar van Fenny
    Reply Fenny 5 juli 2022 at 15:55

    Hoi hoi,

    Wat een ontzettend toffe Winactie, ik doe ben echt benieuwd naar deze heerlijk luxe producten van Fiona Franchimon! Vooral omdat ze eerlijk (-super belangrijk :) en natuurlijk zijn, ja ik ben super benieuwd.

    Groetjes Fenny

  • Avatar van Diny Gijsberts
    Reply Diny Gijsberts 5 juli 2022 at 15:54

    Zou nu juist heel mooi uitkomen nadat een ander bekend merk juist die shampoo, conditioner en masker uit de handel genomen heeft waar juist mijn gevoelige huid gezonder van werd !

  • Avatar van Anita te Gussinklo
    Reply Anita te Gussinklo 5 juli 2022 at 15:50

    Dat ziet er goed uit, zeer benieuwd naar die borstel ook.

  • Avatar van Marjan Zuid
    Reply Marjan Zuid 5 juli 2022 at 15:31

    De Scalp Massage Brush lijkt me vooral heerlijk. Even een ontspannen moment onder douche na een pittige workout of een lange dag werken.

  • Avatar van Willemse V
    Reply Willemse V 5 juli 2022 at 15:26

    Ik doe graag mee voor iemand die ik dit pakket enorm gun.
    Iedereen verdiend het af en toe om in het zonnetje gezet te worden.
    Deze dame kan het daarnaast ook nog eens heel goed gebruiken.

  • Avatar van Diana van os
    Reply Diana van os 5 juli 2022 at 14:02

    Ik doe heel graag mee voor dit geweldig haarverzorging pakket ! Lijken me super fijne producten.

  • Avatar van Cindy Russon
    Reply Cindy Russon 5 juli 2022 at 13:59

    Graag doe ik mee. Ik heb vrij lang haar en momenteel kan dit wel een extra boost gebruiken.

  • Avatar van Jacqueline de Waal
    Reply Jacqueline de Waal 5 juli 2022 at 13:33

    Wooh wat een prachtige winactie doe heel graag mee voor deze prachtige haar producten.

  • Avatar van Sandy
    Reply Sandy 5 juli 2022 at 13:29

    Ik ben heel benieuwd! En wat leuk ook een nederlands merk. Ik waag graag een kansje…

  • Avatar van Anita H.
    Reply Anita H. 5 juli 2022 at 13:25

    Jullie hebben vaker mooie winacties, maar déze is wel heel hebberigmakend. Oftewel: ik maak bijzonder graag kans!!

  • Avatar van Marian zw
    Reply Marian zw 5 juli 2022 at 13:16

    Dat klinkt echt als hele fijne luxe producten. Ik doe graag mee voor deze verwennerij!

  • Avatar van Annet
    Reply Annet 5 juli 2022 at 13:13

    Deze producten zien er niet alleen mooi uit ze klinken ook veelbelovend. Ik heb zelf kort maar wel dik en veel haar en een gevoelige hoofdhuid.

  • Avatar van Marieke
    Reply Marieke 5 juli 2022 at 12:52

    Oh wat gaaf, ik ben heel benieuwd!!

  • Avatar van Dineke
    Reply Dineke 5 juli 2022 at 12:48

    Dat lijkt mij super om eens te proberen!

  • Avatar van Anja
    Reply Anja 5 juli 2022 at 12:35

    Lijken me heerlijke verwenproducten. Ik maak graag kans

  • Avatar van Mels
    Reply Mels 5 juli 2022 at 12:34

    Ik heb een Zeer Droge Hoofd Huid, en ben daarom zeer Benieuwd naar dit Merk, maak graag kans…

  • Avatar van Jetje
    Reply Jetje 5 juli 2022 at 12:31

    Graag mijn rebelse lokken doen nooit wat ik wil.

  • Avatar van Vivian Bauptit
    Reply Vivian Bauptit 5 juli 2022 at 12:24

    Wat een leuke winactie en wij lijken mij dit geweldige producten.
    Ik heb een gevoelige hoofdhuid dus ben erg benieuwd naar de werking van deze producten😍❤️

  • Avatar van An
    Reply An 5 juli 2022 at 12:23

    Wat een verwennerij voor mijn “strobos” zomerhaar, ik ga er graag mee aan de slag.

  • Avatar van Ingrid Olijslagers
    Reply Ingrid Olijslagers 5 juli 2022 at 12:13

    Klinkt als een mooie set. Herken de struggled met de droge schilferige hoofdhuid, dat is voor mij het belangrijkste om weer in balans te krijgen. Ben nog steeds op zoek naar mijn heilige graal

  • Avatar van Wilmsen Anita
    Reply Wilmsen Anita 5 juli 2022 at 12:13

    Voor mijn haar heb ik graag goede producten

  • Avatar van elisabeth maria martina
    Reply elisabeth maria martina 5 juli 2022 at 12:11

    wat een mooie actie weer, daar laat ik me graag mee verrassen, haar producten zijn altijd welkom

  • Avatar van Katja Milants
    Reply Katja Milants 5 juli 2022 at 12:09

    Oooooh dit lijken mij super producten te zijn! 💕 Deze zou ik super graag winnen en zo willen uitproberen 🌸🙏🏼

  • Avatar van Angelique Huijnen
    Reply Angelique Huijnen 5 juli 2022 at 11:56

    Super leuk.! Het ziet er veelbelovend uit.
    Mijn haren kunnen wel wat hulp gebruiken, sinds ik antibiotica heb gehad heb ik haar uit val. Ik was ze om de dag vanwege snel vet haar. En een gevoelig hoofdhuid heb ik ook. Genoeg redenen om mee te doen dus haha, waag graag een kansje mee.!🍀

  • Avatar van Edwards
    Reply Edwards 5 juli 2022 at 11:54

    Wat een geweldige actie ik doe heel erg graag mee zeer welkom ik ben zeer benieuwd naar deze producten.❤❤❤

  • Avatar van Marjan polet
    Reply Marjan polet 5 juli 2022 at 11:53

    Geweldig leuk ik loot graag mee voor mijn dochter haar dikke bos haar

  • Avatar van H. Ahmed
    Reply H. Ahmed 5 juli 2022 at 11:52

    Ik doe mee.

  • Avatar van Rebecca Hagedoorn
    Reply Rebecca Hagedoorn 5 juli 2022 at 11:49

    Wat een mooie fijne producten! Ik doe graag mee om hier kans op te maken. Ik heb lang haar en ik verzorg mijn haar zo goed mogelijk. Ik ben dan ook reuze benieuwd naar deze producten.
    En die hairpin is gaaf, kan ik mijn haar mooi mee opsteken. Ik heb nu vaak een rommelige knot of vlecht in mijn haar, maar opsteken lijkt ook altijd zo mooi.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.