Carrière & Geld Mama & Kind

Kids talk | 3 tips om flink geld te besparen op kosten voor de kinderen

10 juli 2022

geld besparen kosten gezin en kinderen
Als het om kinderen aankomt kan je er niet omheen: van zwangerschap tot aan wanneer ze uitvliegen kosten ze een heleboel geld. Van een complete uitzet om je baby een fijne start te kunnen geven tot aan voeding, kleding, school/studie, uitjes, vakanties, speelgoed en wellicht een fijne spaarrekening om ooit mee uit huis te kunnen gaan. In dit artikel 3 tips om flink geld te kunnen besparen als het op kinderen en je gezin aankomt.

‘Lees ook: Geldzaken | Hoe wij flink bespaarden op onze boodschappen.’

geld besparen kosten gezin en kinderen

Tips om flink te besparen op kosten voor de kinderen

1. Acties voor gratis producten en flinke korting

Okee, het is aan te raden om voor deze tip een soort van reclame-mailadres te maken, aangezien je vaak overal een account aan moet maken en hierdoor veel reclame binnen gaat komen van de specifieke websites en ‘partners’ ervan. Maar dat is dan ook het enige nadeel, want het kan je verder heel erg veel opleveren.

Om te beginnen zijn er vaak erg leuke acties als je in verwachting van een kindje bent. Denk bijvoorbeeld aan een gratis babybox die verschillende winkels, babyspeciaalzaken/babywinkels, drogisterijen en zelfs supermarkten hebben. In zo’n zwangerschapsbox zit vaak wat informatie over verschillende producten en merken, maar ook leuke en handige producten die je tijdens en na je zwangerschap goed kan gebruiken. Denk aan luiers, billendoekjes, een rompertje, tijdschriften, vitamines, een flesje, speentjes en dergelijke. Handig!

Voor besparen op boodschappen voor jezelf en je gezin zijn er websites als Gratis.nl, Testnugratis.nl en Scoupy.nl waar zeer regelmatig coupons op staan voor het gratis kunnen uitproberen van bepaalde producten met zogenaamde cashback-acties. Of er staan leuke kortingen op en vergeet daarop aansluitend ook niet vooral lekker in te slaan wanneer je favoriete producten ergens in een 1+1 actie te koop zijn.

Ook voor dagjes uit zijn er veel van deze websites te vinden, zoals Groupon.nl, Actievandedag.nl en Socialdeal.nl. Zo kan je al heel snel een paar tientjes op één dagje uit met de kinderen besparen, als het niet meer is..

2. Niet alles hoeft nieuw

En deze tip heeft vaak meer met een knop omzetten in je hoofd te maken. En dat snap ik wel, want iets nieuws aan een kind geven voelt simpelweg heel fijn, je hebt dan bonnetjes voor eventuele garantie en het is dan lekker fresh. Maar met alle kringloopwinkels, Facebookgroepen en websites als Marktplaats en Vinted kan je vaak ook precies die items die je zorgvuldig uitgekozen hebt vinden, maar dan voor een fractie van de nieuwprijs. En dan hebben veel mensen er ook nog een bonnetje of factuur bij, zodat eventuele garantie ook meekomt. En zo niet: hoe vaak heb je nu echt iets teruggebracht of omgeruild waarbij een bewaard bonnetje nodig bleek te zijn..

Deze tip geldt natuurlijk voor zo’n beetje de gehele periode dat je kinderen bij je in huis wonen. Denk aan de uitzet met een babykamer, kinderwagen en autostoeltjes maar ook als ze ouder worden kan je goed slagen voor een tweedehands of tweedekans fiets, kleding, meubels voor op de kamer, speelgoed, (school)boeken en dergelijke. En met een beetje geluk én goed zoeken kan je het er bij veel items niet eens aan afzien dat je ze niet nieuw in een winkel hebt gekocht. En hey, het is daarnaast ook een heel stuk duurzamer en beter voor het milieu.

3. Jong geleerd, …

Met deze tip zal je wellicht niet direct iets terugzien in je budget maar alle kleine beetjes helpen en op de lange termijn zal het opgeteld op flinke besparingen uitkomen. Leer je kinderen netjes met spullen om te gaan en betrek ze in milieuvriendelijke besparingen. Zo kunnen items als speelgoed, meubels, kleding en boeken én langer meegaan én nog goed doorgegeven of doorverkocht worden als ze eruit gegroeid of op uitgekeken zijn. En leer ze dat ze de lamp uitdoen als ze uit hun kamer gaan, geen eten weg te gooien, de kraan niet onnodig lang aan te laten staan tijdens handen wassen, tandenpoetsen en douchen, een trui aan te trekken als ze het fris hebben en bijvoorbeeld eens in het jaar een speelgoed-ruil-dag te houden met vriendjes. Met deze laatste tip heeft iedereen ineens weer ‘nieuw’ speelgoed in huis zonder dat er geld bij kwam kijken. Win-win!

–> Laat gerust jouw gezins-en-kinderen-bespaartips achter als aanvulling :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.