Beauty

Foundation Friday | Missha Cover & Glow cushion foundation

15 juli 2022

Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla
Jarenlang was ik fan van de Missha M Perfect Cover BB Cream en ik maakte er als enige foundation in mijn collectie zelfs meerdere tubes van leeg. Toch verschoof hij vanwege mijn werk wat naar de achtergrond.. Totdat deze Missha Cover & Glow cushion foundation binnenkwam en ik er weer aan terug moest denken. Oehh, dat zette een hoge maatstaf want ik was natuurlijk direct benieuwd of deze Missha foundation ook zó fijn zou zijn! De belofte van een hoge dekking, goede skincare-ingrediënten én een mooie glow begon alvast goed..

‘Lees ook: Skincare | De beste multi-acid producten voor een stralende huid.’

Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla

Missha Cover & Glow cushion foundation

De belofte

“MISSHA Cover Glow Cushion is a cushion foundation that smoothens the skin texture, plumps skin with hydration, provides radiant glow, yet covering all skin imperfections with high coverage and provides your skin with UV protection of SPF45/PA++.”

Ingrediënten

Deze foundation is er eentje op waterbasis waaraan een hoog zonnefilter (SPF45), siliconen en verschillende huidverzorgende ingrediënten aan toegevoegd zijn, zoals:

glycerine werkt hydraterend, maakt de huid soepel en geeft een ‘plumping’ effect
niacinamide (vitamine B3) verkleint poriën, verzacht lijntjes en rimpels, egaliseert de huid, versterkt de huidbarrière en geeft een mooie glans aan de huid
adenosine pakt huidveroudering aan, werkt kalmerend, verzachtend en herstelt de huid
parel-poeder geeft een mooie glow en soft-focus-effect aan de huid en bevat aminozuren die de huid hydrateren en de aanmaak van collageen stimuleren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Missha Cover & Glow cushion foundation komt in een compactvorm met 14g product en is onder andere bij Little Wonderland verkrijgbaar voor €21,99 in zes verschillende tinten.

Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla

Review

Een foundation in een compactvorm, maar dan niet in een vaste crèmeformule maar juist heel luchtig zoals je goed op de foto’s kan zien. De compact is behoorlijk van formaat en komt met een dubbel deksel; onder de eerste zit een spiegeltje en een ‘puff’ met een beetje rubberig-skinlike-gevoel en onder het volgende klepje zit de foundation. De foundation zit onder een heel dun laagje ‘spons’ waarbij je door zachtjes te drukken iets van het product omhoog haalt om zo te kunnen gebruiken. Leuk detail: de holografische GLOW-letters op het deksel en paarse lintje van de puff.

Missha dankt de dekking van deze foundation aan het ‘Cover Glow System’ waardoor je met een kleine hoeveelheid al een behoorlijke dekking zou moeten creëren. En daar is niets van gelogen. Zeker voor een Koreaans BB-Cream-achtig product met zoveel huidverzorgende ingrediënten en fris huidgevoel verwacht je het niet, maar je kan met deze Missha Cover & Glow cushion foundation echt een full coverage dekking krijgen. Whoa! Voor mij een beetje teveel van het goede, maar wanneer ik slechts een kleine hoeveelheid gebruik (één swirl met een kwast is voldoende voor het gehele gezicht) en dit uitwerk krijg je een mooie medium dekking. A little goes a long way, dus wel iedere keer het klepje goed sluiten om uitdrogen te voorkomen aangezien je erg lang met deze compact vooruit zal kunnen.

Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla Missha Cover Glow cushion foundation review 21 Vanilla

Het was een beetje gokken, maar na het opzoeken van online swatches besloot ik te kiezen voor kleur 21 Vanilla, een lichte tint met een neutrale ondertoon. Dit bleek voor nu met m’n lichte zomertintje een heel goede match te zijn waardoor het resultaat heel natuurlijk is.

Deze foundation is er duidelijk eentje voor de normale tot droge huidjes. Niet alleen vanwege de verzorgende bestanddelen, maar ook vanwege de dewy finish. Hierdoor krijgt je huid een heel erg mooie en natuurlijke glow en voelt de huid de hele dag door comfortabel en gehydrateerd aan. En dat zonder dat fijne lijntjes, rimpels en droogtelijntjes worden geaccentueerd. Met een kleine kanttekening: dit natuurlijke longlasting soft-focus effect krijg je wel enkel wanneer je een kleine hoeveelheid (!) product gebruikt, anders heeft deze foundation de neiging wat te gaan ‘schuiven’ en op te hopen in bijvoorbeeld (lach)lijntjes. Gebruik dus echt een kleine hoeveelheid, blend deze in tot de gewenste dekking en resultaat, poeder hem lichtjes af met een transparant poeder en je hebt er de hele dag geen omkijken meer naar. Zelfs met dit warme weer blijft hij zo de hele dag mooi op z’n plek zitten.

Jep, ik ben een enorm liefhebber van Koreaanse beautyproducten en ook deze Missha Cover & Glow cushion foundation is wat mij betreft een aanrader. Je brengt hiermee namelijk niet alleen make-up aan maar bent tegelijkertijd ook bezig je huid te verzorgen. Met als bonus de zonbescherming en vooral een prachtige dekking en glow.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 18 juli 2022 at 17:13

  Oh, dat wil ik ook proberen. Heel mooi! Ik kan me goed herinneren dat ik slechts één product wilde kopen van Missha in Hong Kong en met de hele lijn de deur uitging haha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juli 2022 at 09:51

   Haha, dat zou ik ook zó kunnen doen! Heb je nog een enorme aanrader van dit merk verder? :)

   • Avatar van Ling
    Reply Ling 19 juli 2022 at 13:25

    Time revolution lijn: the first treatment essence en night repair ampoule (serum). Het serum is vergelijken met Estee Lauder avanced night repair en is goedkoper.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 19 juli 2022 at 15:41

     Dankjewel voor je tips, ik ga er zeker eens naar kijken!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.