Fashion

Fashion | Dit zijn dé trendkleuren voor de zomer van 2022

13 juli 2022

mode fashion trendkleuren zomer 2022
We zitten inmiddels alweer in juli, de eerste tropische dagen zijn achter de rug en het is volop genieten van de zon. En dat vraagt duidelijk om meer kleur! Maar welke kleuren zijn voor deze zomer nou helemaal on trend? En met welke items weet je zeker dat je goed voor de dag komt? Lees verder voor de trendkleuren voor de zomer van 2022 plus een aantal musthaves voor je zomerse garderobe.

‘Lees ook: Fashion love | Philotes lingerie.’

mode fashion trendkleuren zomer 2022

Dit zijn de trendkleuren voor deze zomer!

Pink lady

We kregen er in de lente al een voorproefje van, maar voor de zomer is er geen ontkomen meer aan: roze! Natuurlijk blijft hot pink en fuchsia toch wel echt dé hoofdkleur, maar eigenlijk is iedere roze tint terug te zien in zowel jurkjes, zomerse blouses en zelfs in een powersuit tot aan accessoires zoals tassen, armbandjes, sandalen, sneakers en zonenbrilkoordjes. Tip: roze tinten zijn heel mooi te combineren met helder wit en jeans.

–> Tipje: de kleding van Studio Anneloes heeft voor deze zomer erg leuke items in deze trendkleur. Dit is een merk dat steeds bekender begint te worden en ook een groeiende collectie van duurzame travelstof heeft; een stretchy materiaal met een glad uiterlijk dat heerlijk koel draagt in de zomermaanden.


mode fashion trendkleuren zomer 2022

Think green

De wat meer olijfkleurige groentinten zien we eigenlijk ieder seizoen weer terug, maar het moge duidelijk zijn dat we het hier echt over knalgroen hebben. Groen staat voor duurzaamheid en een positief gevoel en je kan er veel kanten mee op. Mocht dit gifgroene kleurtje voor jou nog net even té opvallend zijn, dan kan je er ook goed mee vooruit door deze kleur in een accessoire zoals armbandje of in een zijde sjaaltje voor aan een gevlochten tas te dragen.

Een merk dat groen op veel verschillende manieren duidelijk terug laat komen in de zomercollectie is Marc Cain. Van gifgroen tot subtiel zacht groen en verwerkt in prints, zoals je kan zien in bovenstaande video en afbeeldingen uit de nieuwste collectie. Zo krijg je gelijk wat inspiratie hoe je zo’n meer gedurfde kleur goed kan combineren.

mode fashion trendkleuren zomer 2022 mode fashion trendkleuren zomer 2022

Nudes & Beiges

Jep, ook voor dit seizoen komen we er niet onderuit: de nude en beige huidtinten zijn duidelijk een blijvertje in de modewereld. Al zien we wel dat deze nét even een wat frissere ondertoon zoals subtiel roze krijgen voor de zomer, waardoor het wat minder grauw oogt. Nudetinten en beige kleuren maken trouwens geweldige kleuren voor investment pieces in je kledingkast; juist omdat het zo’n tijdloze kleuren zijn kan je er goed wat meer in investeren om jarenlang plezier te hebben van een mooie kwaliteit blouse of een pak in deze kleuren. Mooi te combineren met wit, rozetinten en wederom met jeans en met een paar witte sneakers of witte sandalen is het helemaal on trend voor deze zomer.

Zomerse accessoires

De musthaves qua accessoires die je met iedere zomerse outfit kan combineren en eigenlijk onmisbaar zijn? Een goede oversized zonnebril mét brillenkoordje, een grote strandhoed van gevlochten materiaal met witte of zwarte band, sandaaltjes met een sportieve zool en een grote tote bag waar alle strand- en picknickspulletjes inpassen (inclusief je outfitwissel om van strand-outfit in een paar stappen over te gaan naar beachclub ready).

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.