Reizen & vrije tijd

Family Travel | Even wegdromen.. voor een multigeneratie-vakantie naar de zon!

30 juli 2022

multigeneratie vakantie groep vakantie in spanje huis huren tips
Het is een duidelijke trend als het om vakanties gaat: een multigeneratie-vakantie waarbij meerdere gezinnen samen op vakantie gaan. En het woordje ‘generatie’ geeft daarbij aan dat het dus om bijvoorbeeld de ouders samen met de inmiddels uitwonende kinderen plus eventuele kleinkinderen gaat. Een perfecte manier om samen herinneringen voor het leven te maken, al zijn er ook wel enkele dingen waar je aan moet denken als je met zo’n grote groep naar dezelfde accommodatie gaat..

‘Lees ook: Kids talk | Tips voor een lange autorit met kinderen.’

multigeneratie vakantie groep vakantie in spanje huis huren tips multigeneratie vakantie groep vakantie in spanje huis huren tips

Met een groep op vakantie in Spanje

Natuurlijk ligt het heel erg aan de wensen van de familie en met zo’n meervoudige generatie reis, zal er hier en daar een beetje water bij de wijn gedaan moeten worden. Zijn jullie meer wintersportvakantie-types? Of kiezen jullie voor een vakantie naar de zon? Dat laatste heeft toch vaker de voorkeur omdat er dan zowel binnen als buiten geleefd kan worden en er dus net wat meer ruimte is voor iedereen.

Een gewilde locatie om met een groep op vakantie te gaan is Spanje. Het is niet voor niets één van de meest populaire toeristische bestemmingen van de wereld en er is heel erg veel te doen en te beleven voor zowel jong tot oud, van een avontuurlijke reis tot een meer ontspannen vakantie. Zo heeft Lloret de Mar aan de Costa Brava heel veel te bieden en als dit je aanspreekt kan je bijvoorbeeld zoeken naar een villa huren in Lloret de Mar om op heel wat fijne reisinspiratie te komen voor je volgende vakantie.

Sowieso is de Costa Brava een heel erg fijne regio om te verblijven. Het heeft een beetje de naam alsof het enkel een jongerenbestemming is, maar niets is minder waar! Er zijn prachtige terrasjes en sfeervolle restaurantjes aan prachtige pleinen met fonteinen, je kan er naar het strand voor een dagje zon & zee, maar voor de jongeren zijn er ook zeker die toffe nachtclubs te vinden om de hele nacht door te kunnen dansen. Aan de andere kant ligt er ook de meer ruwe natuur om de hoek met bergen, bekijk ook zeker eens een echte flamencoshow, sla de kathedraal van Granada niet over voor een cultureel bezoekje en je kan er ook met een bootje het water op om samen te gaan vissen (lekker voor bij de BBQ in de avond). Zoals je ziet: een huis huren aan de Costa Brava voor de hele familie is zo gek nog niet :)

multigeneratie vakantie groep vakantie in spanje huis huren tips

Tips voor een multigeneratie-vakantie

1. Hoe leuk zo’n vakantie samen met de hele familie dan ook kan zijn, zorg ervoor dat iedereen ook voldoende ruimte heeft om zich even terug te kunnen trekken. Zodat opa en oma rustig een middagdutje kunnen doen, de tieners even lekker kunnen relaxen en de baby’s op voldoende afstand van de rest van het vertier hun slaapjes kunnen doen.

2. Geef iedereen ruimte en vrijheid in de planning van de dag. Natuurlijk is het leuk om samen de dag te starten met het ontbijt en in de avond samen te dineren en ook bepaalde uitjes samen te doen, maar iedereen heeft zo zijn eigen interesses en soms is het splitsen van de groep in meerdere kleine groepjes een beter idee voor de dagindeling.

3. Geniet! Want hoe bijzonder is het om weer even ‘terug bij af’ te zijn en voor een korte periode weer even samen met je broers en/of zussen in één huis samen met je ouders te leven? En helemaal nu alle rollen veranderd zijn, aangezien er ook aanhang en wellicht zelfs (klein)kinderen bij zijn. Zo’n multi-generatie-vakantie kan echt herinneringen maken waar nog vele jaren op terug gekeken zal worden of wellicht groeit er nog een nieuwe traditie en maken jullie er een terugkomend iets van.

4. En er is nóg een heel fijn voordeel van een vakantie met meerdere gezinnen of een groot deel van de familie samen. Hier en daar kan je natuurlijk afspreken om op elkaars kinderen te passen, waardoor er ook ruimte is voor een beetje quality time met je partner terwijl je op vakantie bent. Hebben de opa’s en oma’s gelijk die gewilde tijd samen met de kleintjes.

5. Het is daarnaast ook heel erg leuk om op deze manier kennis te maken met elkaars manier van vakantie vieren. Wellicht ontdek je zo nog wel een manier van uitjes zoeken, bepaalde dingen ondernemen en andere bezienswaardigheden bezoeken dan waar je normaal voor zou kiezen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.