Lifestyle

Liefde | Zo breng je de romantiek terug in je relatie

21 juli 2022

romantiek terug in je relatie (tips)
Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om een (lange) relatie leuk te houden en dat kan door van alles komen; druk zijn met een baan en/of studie, de kinderen, stress of simpelweg ‘het leven’ dat te snel voorbij gaat waardoor de romantiek en intimiteit op een laag pitje komen te staan. Tijd om in actie te komen om de romantiek terug in je relatie te krijgen en de liefde voor elkaar een boost te geven. In dit artikel een aantal tips die je hierbij kunnen helpen!

‘Lees ook: Health | 5x waarom je vaker seks zou moeten hebben.’

romantiek terug in je relatie (tips)

Zo haal je de romantiek terug in je relatie

Maak tijd voor elkaar

Het klinkt als een logische tip, maar het is toch echt dé essentie om weer dichter tot elkaar te komen in jullie relatie. Mocht een spontaan vrij moment op de één of andere manier lastig te vinden zijn, dan kan je dit simpelweg gaan plannen. Pak er beide de agenda bij, prik een dag voor jullie twee in en zorg dat je die dag ook echt helemaal niets anders op de agenda hebt staan en er voor de eventuele kind(eren) een dagje oppas is geregeld.

Door simpelweg vaker tijd met elkaar door te brengen, zal je snel weer zien waarom je zo gek bent geworden op hem of haar. Zeker wanneer jullie de telefoons links laten liggen en echt volle aandacht hebben voor elkaar tijdens deze momenten.

Je hoeft het ook helemaal niet gek te maken op zo’n moment samen, want dan kan het al snel als een drempel en ‘teveel druk’ aanvoelen. Zoek bijvoorbeeld een recept uit, slenter een markt over om de ingrediënten te gaan kopen en duik daarna samen de keuken in. Samen koken, drankje erbij, kletsen en daarna samen eten. Of ga er op uit voor een flinke wandeling en eindig bij een leuk restaurantje voor wat lekkers en een fijn gesprek. Er is van alles te bedenken, als het maar iets is dat jullie beide leuk vinden. Voor je het weet beginnen de vlinders al snel weer te fladderen.

Haal de druk eraf

In bovenstaande alinea al even aangehaald, maar heel belangrijk. Zeker wanneer de sleur er al wat langer in zit en de spannendste momenten in de slaapkamer zijn of je nu wel of niet een pyjama aantrekt voor het slapen gaan. Hoe meer jullie in het hoofd bezig zijn met ‘we moeten uit de sleur komen’ hoe meer dit tegen jullie zal gaan werken. Probeer juist ontspannen met elkaar te zijn, begin met wat vaker de volle aandacht voor elkaar, geef een complimentje hier en daar, kruip weer eens tegen elkaar aan op de bank, pak een hand vast als je ergens samen bent, bedank de ander voor het zetten van een kopje koffie of het koken van een lekkere maaltijd. Het zijn juist die ‘kleine dingen’ die er toe doen en jullie weer dichter tot elkaar laten komen.

Romantiek in de slaapkamer

En als je dan met bovenstaande tips aan de slag bent geweest, kán het bijna niet anders dan dat er weer van alles begint te kriebelen. Tijd voor wat romantiek in de slaapkamer! Haal ook hier de druk er weer vanaf, dat het niet gelijk heel uitgebreide en urenlange seks hoeft te zijn. Er is nog van alles te bedenken om elkaar te kunnen verwennen en weer volledig op je gemak te zijn bij elkaar.

Maar mocht je seksleven nu niét het probleem geweest te zijn, is de frequentie eigenlijk in orde, maar merk je dat de fun er een beetje vanaf is? Zeker wanneer je helemaal comfortabel bent met elkaar zou je op dit moment eens wat leuks uit kunnen proberen. Er is van alles te bedenken! Van tintelend glijmiddel, een seksstandjes-bordspel of seksspeeltjes voor zowel hem als haar als bijvoorbeld een vibrator, ballstretcher, nieuw lingeriesetje, tril-eitjes of strapon. Je kan het zo gek niet bedenken en het kan overduidelijk een leuke nieuwe impuls aan jullie seksleven geven. En of het één nu wel of niet een succes blijkt te zijn, het zal in ieder geval leuke en spannende momenten met zich meebrengen (en hey, wat gekke momenten samen kan ook het ijs goed breken! ;)

Oprechte aandacht, gemeende complimentjes, meer lichamelijk contact (en dat kan ook enkel een extra kusje of knuffel zijn hier en daar), samen nieuwe dingen ontdekken.. Enjoy en geniet (opnieuw) van de liefde tussen jullie!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Ladykiller
    Reply Ladykiller 25 oktober 2023 at 12:49

    De sleur is een sluipende vijand van elke lange-termijnrelatie. Na verloop van tijd kunnen dingen wat minder spannend worden, en voordat je het weet, is de romantiek verdwenen. Maar wees gerust, het is mogelijk om die vonk weer aan te wakkeren! Wees Attent: Let op de kleine dingen. Een simpel ‘ik hou van je’ kan al een groot verschil maken. Blijf Leren: Mensen veranderen. Blijf up-to-date met wat je partner leuk vindt. Investeer in Kwaliteit: Dit geldt voor tijd, cadeaus, en ja, zelfs seks. Kwaliteit boven kwantiteit.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.