Huis & interieur

Home | Een sfeervol tuinpaviljoen als relaxplek in je tuin

16 juli 2022

tuinpaviljoen schaduw in je tuin tips voordelen
Nu de zomer toch echt begonnen is en de temperaturen flink omhoog gaan, brengen we steeds meer tijd buiten door. Niet alleen door er lekker op uit te trekken de natuur in voor een wandeling of naar een strandje voor een verkoelende duik, maar ook in onze eigen tuin. Eigenlijk kan een mooie schaduwplek voor een fijn relaxplekje om je terug te trekken voor een dutje, het lezen van een boek of juist om samen tijd door te brengen met je vrienden en familie dan ook niet ontbreken. Vaak denk je daarbij al snel aan zonwering  of een parasol, maar heb je al eens gedacht aan een tuinpaviljoen?

‘Lees ook: Home | Tuin inspiratie & trends voor 2022.’

tuinpaviljoen schaduw in je tuin tips voordelen tuinpaviljoen schaduw in je tuin tips voordelen

3x de voordelen van een tuinpaviljoen

Het grote verschil tussen een tuinpaviljoen en een partytent is toch wel een verschil in kwaliteit, waardoor een tuinpaviljoen langer mee zal gaan en ook beter bestand is tegen bepaalde weersinvloeden. Zo heb je er in de zomermaanden een schaduwrijke plek bij als bescherming tegen de zon maar kan je er ook in de vroege lente en late herfst knus beschut onder zitten.

1. In ieder formaat

Een tuinpaviljoen heb je in verschillende vormen en maten waardoor deze in iedere tuin past; van een kleiner formaat perfect om een tuinbankje onder te zetten tot een groot model waar zelfs een complete loungehoek of uitgebreide set met eettafel en stoelen voor de hele familie onder past. Al ben je met een grotere tuin natuurlijk net even wat vrijer, maar zelfs in een gemiddelde stadstuin kan je er al snel eentje kwijt. Zeker wanneer je kiest voor een model dat ruimtebesparend tegen je gevel aan kan staan. Zo heb je er de voordelen van een zonwering of luifel mee, maar dan ziet een paviljoen er vaak net even wat gezelliger uit. Zeker wanneer je deze combineert met leuke solar-lampjes voor in de avond.

2. Op iedere plek

Heb je een grotere tuin en vind je het leuk om te spelen met de inrichting, dan zit je met een tuinpaviljoen helemaal goed. De meeste paviljoens zijn namelijk relatief eenvoudig te verplaatsen waardoor je dat gezellige en schaduwrijke plekje de ene keer wat dichter bij de woning en de andere keer juist heerlijk achterdoor kan plaatsen. Op deze manier creëer je net zoveel privacy als je zelf prettig vindt en beweeg je hem mee met de stand van de zon. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een passend formaat paviljoen om over een jacuzzi heen te zetten om zo een eigen wellnessplek te creëren, inclusief schaduw en privacy. En bij een model met een schuifdak kan je er per moment voor kiezen of je liever vol in de zon of juist in de verkoeling van de schaduw wil doorbrengen. Slim ook om te gebruiken boven je geliefde moestuintje om in de schaduw te kunnen tuinieren en je geliefde plantjes te beschermen tegen de felle zonnestralen.

3. Voor ieder budget

Een tuinpaviljoen heb je voor bijna ieder budget en dat komt omdat er paviljoens van verschillend materiaal en kwaliteit verkrijgbaar zijn. Kies er eentje van kunststof gecombineerd met metaal, of ga je voor een wat zwaarder model inclusief zijwanden voor meer schaduw en privacy en/of zijwanden van gaas zodat je zelfs zonder irritaties van vliegjes, wespen en muggen buiten kan zitten? Mocht je een voorkeur hebben voor meer natuurlijke materialen, dan kan je zelfs kiezen voor een model van hout. Echter is deze dan wel weer niet te verplaatsen en moet je echt voor een vaste plek kiezen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 18 juli 2022 at 07:38

  Wat heerlijk als je plek hebt voor een tuinpaviljoen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juli 2022 at 09:51

   Jaaa, dat is toch wel echt een droom voor later ook: een echt grote tuin met ruimte voor een vast paviljoen :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.