Beauty

Skincare | 4 Tips voor het verstevigen van je kaaklijn en hals

27 juli 2022

verstevigen kaaklijn en hals \ ervaring Ultherapy Kliniek Dokter Robert
Naarmate we ouder worden zal je huid steeds wat dunner aanvoelen en onderhuids volume verliezen, waardoor de contouren verzachten, wat naar beneden zakken en rimpeltjes en lijntjes zichtbaar worden. Dit komt voornamelijk door het verlies aan elastine en collageen. Collageen is een belangrijk  lichaamseigen bouwsteen voor het behoud van een elastische en stevige huid, maar vanaf ons 25e levensjaar maakt ons lichaam er steeds minder van aan. Tijd om de natuur een handje te helpen met een aantal tips voor het verstevigen van je kaaklijn en hals, inclusief mijn ervaring met Ultherapy!

Tips voor het verstevigen van je kaaklijn en hals

First things first; want misschien is een zo gezond mogelijke lifestyle wel de beste tip die ik kan delen. Stress, onvoldoende nachtrust, ongezond eten (vooral teveel suikers), roken, alcohol en teveel onbeschermde blootstelling aan de zon breken namelijk het collageen versneld af. Zodra je meer aandacht aan deze punten zal geven zal je ook nog eens lekkerder in je vel komen te zitten. En dat straal je dan ook zeker uit en is iets waar geen anti-rimpelcrème tegenop kan ♥

Maar gelukkig kan je daarnaast je huid op een aantal effectieve manieren een handje helpen, zonder dat je aan een facelift tegen een verslapte kaaklijn en hals hoeft te denken. Ik zet hieronder een aantal tips en behandelmethodes voor je op een rij:

Gezichtsmassage

Relatief eenvoudig zelf uit te voeren en ook nog eens een fijn me-time momentje aan het eind van de dag. Sluit je skincare routine af met een gezichtsmassage met de nachtcrème of huidolie die je net hebt aangebracht en focus je vooral op de delen die wat verslapt zijn, zoals je hals en kaaklijn.

Door middel van massage stimuleer je de bloedcirculatie, worden afvalstoffen sneller afgevoerd en zal je huid uiteindelijk steviger gaan aanvoelen en kunnen zelfs rimpels en lijntjes minder op gaan vallen. Zeker een wat diepere massage zoals een bindweefselmassage kan hierdoor heel verstevigend werken. Een handig hulpje hierbij is bijvoorbeeld een Gua Sha steen van bijvoorbeeld jade of rozenkwarts die door middel van de juiste techniek als face sculpter kan worden gebruikt. In Bovenstaand filmpje zie je een goed uitgelegde routine die je mee kan doen totdat je de routine onder de knie hebt :)

verstevigen kaaklijn en hals \ ervaring Ultherapy Kliniek Dokter Robert

Radiesse

Radiesse® is een filler die door middel van een injectienaald door een cosmetisch arts wordt ingebracht onder de huid. Door dit op de juiste plekken te doen zal de samenstelling ervan de collageenaanmaak stimuleren, je huid liften en zo de contouren versterken. Veel mensen denken bij een filler al snel aan een behandeling zoals de traangootfillers die ik heb gehad of bijvoorbeeld het voller maken van de lippen maar er is echt veel meer mee mogelijk.

Veel fillers vullen rimpels direct van binnenuit op, maar Radiesse is daarnaast een stimulerend product dat je huid aan het werk zal zetten en heeft hierdoor een drievoudige werking;

1. Volumeverlies zal worden hersteld, waardoor de gezichtscontouren worden gelift en de algehele huid van binnenuit zal gaan verstevigen
2.  De natuurlijke aanmaak van collageen zal van binnenuit worden gestimuleerd wat zorgt voor een stevigere huid
3. Het effect is zeker niet alleen op de langere termijn zichtbaar want je zal door de gel direct zien dat rimpels vervagen en de huid verstrakt.

Je kan dit type filler heel goed plaatselijk aan laten brengen waar jij meer stevigheid en volume wenst. Denk hierbij aan de neuslippenplooi, de wangen, jukbeenderen en dus ook bij je hals en kaaklijn.

verstevigen kaaklijn en hals \ ervaring Ultherapy Kliniek Dokter Robert

Ultherapy

Ultherapy® is een behandeling met ultrasound-energie dat zorgt voor een natuurlijke facelift. De geluidsgolven werken door tot in de diepste huidlagen waardoor de natuurlijke aanmaak van collageen een boost zal krijgen. Het effect hiervan is dat de huid strakker zal worden en op een natuurlijke wijze wordt gelift. Een Ultherapy-behandeling duurt gemiddeld tussen een half uur en anderhalf, afhankelijk van het te behandelen gebied.

Tijdens de behandeling wordt eerst de huid gereinigd en zal door middel van echografie bepaald worden op welke temperatuur en huiddiepte de micro-gefocuste ulstrasound-energie afgeleverd zal worden voor het maximale resultaat. Hierdoor zal je huid opnieuw collageen en elastine aan gaan maken wat zorgt voor een langdurige verstrakking en versteviging van de huid.

De grootste voordelen van Ultherapy®? Er komt geen scalpel, injectienaald of operatie aan te pas, de meeste mensen hebben slechts één behandeling nodig voor het gewenste effect en er is geen hersteltijd waardoor niemand zal zien dat je een intense anti-age treatment hebt ondergaan.

Daartegenover staat dan misschien wel het grootste nadeel; je hebt vaak echt wel even wat geduld nodig aangezien het uiteindelijke resultaat pas na een maand of drie echt goed zichtbaar is. Maar de resultaten kunnen echt spectaculair zijn, dus je geduld op de proef stellen zal het waard zijn.

Deze behandeling werkt heel goed tegen huidverslapping doordat je ouder wordt, maar bijvoorbeeld ook door de verslapping van je huid als je bijvoorbeeld flink bent afgevallen. Je kan Ultherapy® plaatselijk als behandeling inzetten als bijvoorbeeld een non-invasieve wenkbrauwlift of ooglidcorrectie, maar je kan er ook grotere delen mee laten behandelen zoals je gehele gezicht, kaaklijn, hals en decolleté.

verstevigen kaaklijn en hals \ ervaring Ultherapy Kliniek Dokter Robert verstevigen kaaklijn en hals \ ervaring Ultherapy Kliniek Dokter Robert

Mijn ervaring met Ultherapy

Hierboven zie je mijn voor- en nafoto’s van de Ultherapy behandeling die ik vorig jaar ondergaan heb. Ik mag van geluk spreken dat ik – ondanks dat ik zo’n 80 kilo afgevallen ben – qua halslijn niet heel erg veel te klagen mag hebben. Toch voelde mijn huid hierdoor echt wel wat slapper aan en dat zie je bij bepaalde houdingen (en op foto’s vanuit een bepaalde hoek) wel terug. Iets waar ik me wel wat onzeker over kan voelen en ik vond het dan ook een toffe uitnodiging dat ik hiervoor een Ultherapy behandeling mocht ondergaan bij Kliniek Dokter Robert.

De pijngrens van iedereen verschilt natuurlijk, maar persoonlijk vond ik de behandeling toch wel even iets pittiger dan ik vooraf had verwacht, niet een schoonheidsbehandeling waar je voor je ontspanning voor gaat liggen.. Maar met hier en daar een pauze en concentreren op mijn ademhaling vloog de tijd snel voorbij. Ik had die avond nog wel wat roodheid en een tikkeltje opgezwollen huid, maar dit trok na zo’n 24 uur volledig weg. Ik wist dat ik geduld moest hebben voor het resultaat maar je ziet op de foto’s duidelijk dat er een verschil is in de belijning van zowel de kaaklijn als het jukbeen als een deel van de hals. Nét even iets strakker en meer gedefinieerd qua aanzicht, maar duidelijk steviger en op de juiste manier ‘voller’ qua huidgevoel. Heel bijzonder om dit effect zo over het verloop van een aantal maanden te merken en nu een jaar later nog steeds de vruchten van te plukken! Wat mij betreft dus zeker het overwegen waard als je geïnteresseerd bent in het verstevigen van je kaaklijn, hals of bijvoorbeeld je decolleté.

verstevigen kaaklijn en hals \ ervaring Ultherapy Kliniek Dokter Robert

Skincare

Natuurlijk kan ik als #skincarejunkie deze tip niet overslaan in dit rijtje, want met de juiste huidverzorging kom je echt een heel eind of kan je juist het effect van een eventuele behandeling verlengen. Mits je er trouw aan bent en een dagelijkse ochtend- en avondroutine aanhoudt met misschien wel als slimme tip (zeker als het op het verstevigen van je kaaklijn en hals aankomt); smeer de – anti-age – huidverzorging uit je skincare routine door tot in je hals en zelfs je decolleté.

Er worden heel erg veel beloftes gedaan als het op huidverzorgingsproducten tegen huidveroudering en op het realiseren van een strakkere huid aankomt. Maar dit zijn wat mij betreft toch echt de meest effectieve ingrediënten die hiervoor onmisbaar zijn:

Vitamine A (retinol); dit ingrediënt boost de aanmaak van collageen in de huid, helpt de huid te verstevigen, verbetert de elasticiteit en pakt lijntjes en rimpels aan. Daarnaast helpt het ook nog eens pigmentvlekken te verminderen, vermindert het onzuiverheden, verbetert het de huidstructuur én geeft het je huid een mooie glow. Retinol moet je alleen wel echt opbouwen qua percentage, omdat het ervoor kan zorgen dat je huid (tijdelijk) gaat schilferen en wat droog en rood kan worden.

Bakuchiol; mocht je nou een (zeer) gevoelige huid hebben of geen goede ervaringen hebben met retinol, dan kan je bakuchiol een kans geven. Dit wordt gezien als een 100% natuurlijk alternatief vanwege de redelijk gelijke effecten op de huid als retinol, maar dan zonder de nadelige bijwerkingen ervan. In dit artikel ga ik dieper in op dit mooie ingrediënt tegen huidveroudering.

Vitamine C; een sterke antioxidant die de huid haar natuurlijke glans teruggeeft, pigmentvlekjes kan verminderen en een herstellende werking heeft. Daarnaast helpt vitamine C om de collageenaanmaak te stimuleren waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes aan worden gepakt en heeft het de eigenschap de huid elastischer en steviger te maken.

SPF; zonschade is niet alleen slecht voor je huid omdat je huid erdoor kan verbranden en het pigmentvlekken kan geven, maar het geeft vooral huidschade op lange termijn en is misschien wel dé nummer één als het aankomt op het veroorzaken van zichtbare huidveroudering. Iedere dag trouw smeren met minimaal SPF30 is dus zeker aan te raden, dus niet alleen wanneer je een dagje naar het strand gaat of gaat zonnen op je balkon of in je tuin. Wear sunscreen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Inge Van den Bempt
  Reply Inge Van den Bempt 27 juli 2022 at 19:08

  Welke vitamine C is volgens jou de beste?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juli 2022 at 11:07

   Hi Inge, ik heb zelf al meerdere flesjes van de ‘The Ordinary Vitamine C Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F’ opgemaakt en vind ik een heel mooie budgetvriendelijke tip! Een mooi high-end vitamine C serum is die van C-ME Skincare.

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 27 juli 2022 at 19:07

  Wat een fijne tips! Dankje!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 29 juli 2022 at 11:07

   Heel erg graag gedaan, leuk om te horen!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.