Lifestyle

Met deze tips kom je die zinderende zomernachten wél door!

3 juli 2022

zomernachten doorkomen slapen tips
Afgelopen week tikten we al een aantal keer de tropische temperaturen aan en ook deze week wordt het weer zomers weer. Zulke warme dagen komen helaas ook met hete, klamme nachten waarbij je de slaap bijna niet kan vatten en alleen maar ligt te woelen en daardoor niet uitgerust wakker wordt. Daar gaat je beautyslaapje.. In dit artikel een aantal tips om die zinderende zomernachten wél door te komen!

‘Lees ook: Health | 3x tips om je seksleven een boost te geven.’

zomernachten doorkomen slapen tips

Tips voor hete zomernachten..

Drink voldoende

Nee, geen heel vernieuwende tip maar wel een heel belangrijke. Door het warme weer verlies je meer vocht dan normaal, waardoor je al snel last krijgt van hoofdpijn en een onrustig gevoel in je lijf. Probeer dus overdag voldoende water te drinken en vermijd een aantal uur voor het slapen gaan cafeïne en alcohol. Extra tip: zet een karaf met water in de koelkast, zodat je – als je tóch wakker wordt – een paar slokjes verkoelend water kan drinken.

Hou je slaapkamer zo koel mogelijk

Dit kan je doen door het raam enkel in de late avond en nacht open te zetten en de rest van de dag je ramen en gordijnen dicht te houden. Zo krijgt de warmte minder de kans om binnen te komen gedurende de dag en kan je ’s nachts van alles tegen elkaar open zetten om het huis iets af te koelen en een natuurlijke luchtstroom te creëren. Zet eventueel een ventilator voor je raam om de koelere buitenlucht naar binnen te trekken.

Let’s get in on ;)

Mocht je nou echt niet kunnen slapen, dan kan je er maar beter het beste van maken, nietwaar? Een zomershete vrijpartij zorgt voor wat fijne afleiding en het kan maar zo dat je daarna wél goed in slaap kan vallen van die extra inspanningen. Heb je geen partner? Geen probleem, dan kan  wat van die opgeslagen hitte kwijt te raken met een fijne portie zelfliefde; denk bijvoorbeeld aan de populaire de vernieuwde Satisfyer Pro 2 die prijs na prijs weet te winnen. Met zo’n fijne Satisfyer weet je zeker dat je daarna goed en diep in slaap valt!

Verminder irritaties

Met zo’n warme en kleffe nacht is je lontje wat korter en ben je snel geïrriteerd. Zorg er dus voor dat je kamer lekker opgeruimd is voor een prettige sfeer om je heen (ja dat werkt echt mee!) en hou de muggen op afstand door bijvoorbeeld het branden van een citroenolie in een diffuser. Houd ook de lampen zoveel mogelijk uit op je slaapkamer, zodat het licht geen irritante vliegjes en muggen aantrekt.

Natuurlijke materialen

Het lijkt dan misschien heel aantrekkelijk om naakt te gaan slapen wanneer het heel warm is gedurende de nacht, maar de keerzijde is dat je zo al snel last krijgt van aan-elkaar-plakkende lichaamsdelen en het zorgt voor meer warmte omdat er geen laagje tussen jou en de matras zit. Kies voor een luchtige pyjama met kort broekje en een hemdje van natuurlijke materialen zoals linnen, bamboe, katoen of viscose.

Nog een aantal tips:
– neem een verkoelende lauwwarme douche voor het slapen gaan
– geen zin in een douche? Een fris voetenbadje kan ook wonderen doen
– probeer zo min mogelijk te stressen om de warmte, accepteer dat het niet anders is
– vul een fles met water, leg deze in de koelkast en neem deze als de koude variant van een kruik mee naar bed voor wat verkoeling (liever niet uit de vriezer, de fles zou aan je huid kunnen plakken)
– babypoeder op je lichaam gaat plakkende lichaamsdelen tegen
– mocht het budget het toelaten (en je er nog eentje kunnen bemachtigen) dan kan je investeren in een mobiele airconditioner die je slaapkamer flink af kan koelen. Let alleen op dat je hem niet te koud en te hard zet, omdat je hier droge ogen en luchtwegen en een stijve nek/schouders van kan krijgen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 3 juli 2022 at 07:39

    Fijne tips…..
    Die mobiele ventilator staat nog op mijn wishlist….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.