Fashion

On trend | De Birkenstock is back (en ook nog eens goed voor je voeten)

25 augustus 2022

Birkenstock how to wear fashion trend inspiratie outfit
Of nouja, terug.. eigenlijk is de Birkenstock sandaal bij liefhebbers nooit echt weggeweest. Want voor velen is dit een zeer geliefd schoeisel en dan met name de sandalen. Okee, misschien moet je er even aan wennen en even een drempel over, maar geloof me: het kan toch écht heel erg leuk zijn – mits goed gecombineerd – en het is ook nog eens goed voor je voeten. In dit artikel meer informatie en how to wear tips!

‘Lees ook: Fashion | Dit zijn dé trendkleuren voor de zomer van 2022.’

Birkenstock how to wear fashion trend inspiratie outfit

Waarom zijn Birkenstock sandalen goed voor je voeten?

Birkenstocks hebben dan misschien wel het imago van een degelijke ergonomische schoen, maar toch zijn ze razend populair en worden ze tegenwoordig zelfs als trendy gezien. En dan heeft de Birkenstock ook nog eens met een aantal heel fijne voordelen voor je voeten:

1. Het orthopedisch voetbed ondersteunt de voeten, de vorm zorgt voor stabiliteit en het laagje van kurk heeft een schokdempende functie
2. De Birkenstock wordt gemaakt van onder andere kurk, jute, leer en birko-flor dat behoorlijk lang meegaat waardoor je jaren van je schoenen of sandalen kan genieten
3. Naast dat het voetbed orthopedisch is, is deze ook anatomisch waardoor deze perfect op de voet is afgestemd en zelfs je lichaamshouding kan corrigeren. Hierdoor ervaar je bijvoorbeeld minder rugklachten, maar let er wel op of je de juiste breedtemaat van de Birkenstock kiest voor jouw voeten
4. Doordat Birkenstock van voornamelijk natuurlijke materialen is gemaakt, zijn ze heel ademend en vochtregulerend waardoor je minder snel last hebt van zweetvoeten.

Birkenstock how to wear fashion trend inspiratie outfit Birkenstock how to wear fashion trend inspiratie outfit Birkenstock how to wear fashion trend inspiratie outfit

How to wear Birkenstock?

Als je op Pinterest zoekt naar Birkenstock outfit krijg je echt heel erg veel outfit inspiratie voor verschillende modellen van dit schoenenmerk te zien. En eigenlijk kom je er dan al snel achter dat een Birkenstock heel goed met bijna iedere stijl te combineren is. Van een stoer zwart model met een mom jeans en witte blouse tot aan nude sandaaltjes voor onder een jurk. De Birkenstock sandaal is er in verschillende modellen sandalen en slippers, met smalle of juist brede bandjes, met wel of geen hiel-/enkelbandje en met keuze in verschillende soorten gespjes. Of je nu een all black model wil, een beetje bling bling wil laten zien met glanzend gouden gespen of graag een printje draagt; je kan er alle kanten mee op van heel casual tot zelfs zakelijk.

En pssst, wist je dat er ook leuke clogs-modellen zijn die je ook tot ver in de herfst buiten kan dragen en daarna met lekkere dikke sokken ook als pantoffels voor in huis in de winter? Zo kan je het hele jaar door plezier hebben van je aankoop :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Maria
  Reply Maria 6 september 2022 at 12:15

  Let er bij het kopen op dat je tenen niet tegen dat randje komen. Ik koop mijn Birckenstock’s meestal een maatje groter.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 september 2022 at 14:50

   Hi Maria, dankjewel voor deze aanvulling/tip. Dit ben ik inderdaad vergeten te vermelden en zorgt zeker voor meer loopplezier op je Birki’s!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.