Beauty

Make-up of the day | CATRICE fall/winter 2022

19 augustus 2022

Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review
Tijd voor een oldskool face of the day / make-up of the day artikel! Onlangs kwam er een pakket binnen met daarin een aantal producten uit de nieuwe CATRICE fall/winter 2022 collectie vol heerlijke kleuren die perfect zijn voor de aankomende seizoenen. In dit artikel een combinatie van informatie, reviews, mijn persoonlijke aanraders én een full face make-up look. Let’s go!

‘Lees ook: Foundation Friday | Morphe 2 Hint Hint Skin Tint (review).’

Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review

CATRICE fall/winter 2022

CATRICE Hyper Hydro serum primer 30ml/€6,49
Dit vegan serum is er eentje voor de gevoelige en normale tot droge huidtypes met onder andere panthenol en een hoge concentratie hyaluronzuur, zónder microplastics, siliconen, minerale olie en parabenen. Voelt lekker fris aan, trekt snel in, laat geen plakkerig laagje achter en werkt zowel als een hydraterend en ‘plumping’ serum als een primer in één. Perfect voor de koudere seizoenen wanneer de huid wel wat extra vocht kan gebruiken.

CATRICE The Glowifier illuminating primer (010 Glow Rush) 15ml/€4,99
Een make-up primer met skinloving ingredients zoals watermeloenextract, glycerine, lecithine en vitamine E maar vooral met een heel erg mooie goudkleurige gloed erdoorheen. Het zijn géén glitters dus je zal er niet uitzien als een discobal, maar het geeft echt een heel mooie gezonde glans aan de huid die je huid op een natuurlijke manier laat stralen. Ik vind hem – met mijn drogere huid – top gemengd met het Hyper Hydro serum!

Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review

CATRICE Cover + Care concealer (010C) 5ml/€4,99
Deze concealer word denk ik een heel erg grote favoriet die de schappen uit zal vliegen. De textuur werkt heel prettig, de dekking is behoorlijk goed, trekt niet in fijne lijntjes en rimpeltjes en maakt de huid onder de ogen niet droog. Hiermee is het een perfecte combinatie, ook voor wanneer je al iets ouder bent en wat meer last hebt van een droge ooghuid en rimpeltjes. Bovendien is deze geschikt voor gevoelige ogen, parfumvrij en blijft hij goed op z’n plek zitten gedurende de dag. De kleur 010C is een mooie neutrale en lichte kleur met een iets grijzige en koele ondertoon die zowel de blauwe tint onder de ogen als rode plekjes mooi neutraliseert.

CATRICE AirBlush Glow (020 Cloud Wine) 5,5g/€4,49
Ondanks dat er op de verpakking staat dat dit een ‘glow’-blush is, vind ik hem persoonlijk meer naar de matte kant neigen. Maar de superzachte silky textuur en de mooie warmroze kleur maken veel goed. Leuk weetje: er zijn huidverzorgende ingrediënten als shea boter, macadamia olie, vitamine E, mango olie en magnolia-extract aan toegevoegd. Daar ben ik als skincarejunkie dan weer een sucker voor :)

Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review

CATRICE The Hot Mocca eyeshadow palette 9g/€5,99
Oehhh, wat een mooi palette is dit! Als je het mij vraagt zijn dit de perfecte kleurtjes voor een ooglook die het hele jaar door mooi zal staan bij veel verschillende huidtinten. En door de verschillende finishes en kleuren kan je ermee uit de voeten van een zachte after-summer look tot een diepe bronzen smokey eye voor in de winter. Eerlijk is eerlijk: ik vind het palette iets poederiger dan ik van het merk gewend ben de afgelopen jaren, maar zacht kwastwerk en een oogschaduwprimer laten de kleuren alsnog knallen zoals je op de swatches kan zien.

CATRICE Kohl Kajal waterproof (010 Check Chic Black) €1,99
Een oldskool oogpotlood met een vettere basis waardoor deze ook op de waterlijn goed pakt én goed blijft zitten. Deze variant is waterproof en glijdt heerlijk soepel over de huid.

CATRICE Aloe Vera eyeshadow stick (010 Golden Toffee) €4,69
Ik ben een liefhebber van mooie oogschaduwsticks en was bij binnenkomst van deze producten dan ook direct nieuwsgierig naar deze nieuwe Aloe Vera eyeshadow sticks die in meerdere kleuren worden geïntroduceerd in de nieuwe CATRICE herfst/winter 2022 collectie. Ik heb zelf de prachtige donkerbruine kleur met een bronzen glans Golden Toffee die ik zowel als oogpotlood en eyeliner rondom het oog, als óp de waterlijn en als oogschaduw gebruik. Wil je hem als oogschaduw gebruiken dan moet je hem wel snel blenden, want eenmaal opgedroogd blijft dit product de hele dag op z’n plek. Een favorietje van mij hoor, zeker omdat het deze zo mooi combineert met de kleur van mijn ogen en ze net even wat blauwer laten lijken.

CATRICE Boost Up mascara (010 Deep Black) €5,49
Deze mascara bevat onder andere abrikoospitolie en een ‘widelash-complex’ dat ervoor zorgt dat de wimperhaartjes niet aan elkaar gaan plakken. Het fijne borsteltje werkt prettig, omhult de wimpers en houdt ze inderdaad mooi los van elkaar en de bekende spinnenpootjes zijn hiermee bijna onmogelijk voor elkaar te krijgen. Van mij had hij wel net even wat meer verlengend en krullend mogen zijn, maar aan de andere kant vind ik het heel fijn dat hij wat zachter aan blijft voelen tijdens de dag en zonder moeite te verwijderen is in de avond.

Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review

CATRICE Sparkle Glow lip balm (010 From Glow to Wow) 3,5g/€5,69
De combinatie van een lippenbalsem met een zachte vanillegeur die een heel mooie glans aan de lippen geeft. Maar het meest leuke vind ik toch wel het pH-effect; dit zorgt voor een net-even-andere-tint roze bij iedereen. Bij mij is het een heel zachtroze tintje wat samen met de goudkleurige glans een soort NARS Orgasm-tint wordt die lastig op de foto vast te leggen is.. Mooi!

CATRICE Shine Bomb lipstick (040 Secret Crush) 3,5g/€4,99
Yes, wat een prachtige kleur voor de herfst en winter! Secret Crush is een oudroze tint met een duidelijk paarse ondertoon die goed bij de koele ondertoon in mijn huid past. Hij brengt heel soepel aan, heeft een mooie glanzende finish en blijft lang mooi zitten en vervaagt heel geleidelijk. Bonus: er zit onder andere hyaluronzuur, vitamine E, wonderboomolie en zonnebloemolie in dat de lippen verzorgt en ze er net even wat voller uit laat zien.

Catrice fall/winter 2022 herfst/winter review

Zoveel leuks en moois, van een goede kwaliteit en ook nog eens heerlijk betaalbaar. Gotta love CATRICE! De nieuwe producten van CATRICE zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten en in dit artikel zie je ‘slechts’ een selectie, dus ga zeker eens in de winkel snuffelen voor meer producten en andere kleuren.

Mijn persoonlijke aanraders? Dat is toch wel de combinatie van het Hyper Hydro serum primer met The Glowifier voor een prachtige glow en goede hydratatie waarop je make-up mooi aanbrengt en langer blijft zitten. Ook de Cover+Care concealer vind ik top (goede dekking, niet ‘droog’ en blijft lang zitten), net als de nieuwe eyeshadow sticks (ik heb ze van duurdere merken en deze overtreft er veel!) en de Shine Bomb lipstick is mijn nieuwe favo lipproduct sinds hij binnen is :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Inge Van den Bempt
    Reply Inge Van den Bempt 19 augustus 2022 at 20:52

    Zit er voldoende hyaluronzuur in? Als je dit gebruik best je huid nog vochtig laten zo werkt hyaluronzuur het beste in.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.