Beauty

Mijn favoriete haarproducten van dit moment

24 augustus 2022

favoriete haarproducten voor gezond haar en gevoelige hoofdhuid
Ik heb de laatste twee jaar een behoorlijke obsessie voor haarverzorgingsproducten ontwikkeld en merk dat er een boel verandering is gekomen in welke merken en type producten ik gebruik. Zeker nu ik een aantal blondeersessies achter de rug heb komt er toch net even een andere verzorging bij kijken om verder alsnog zo gezond mogelijk haar te hebben én mijn gevoelige hoofdhuid blij te maken. In dit artikel deel ik mijn favoriete haarproducten van dit moment met tips voor zowel je haar, je hoofdhuid, een musthave haarborstel én fijne leave-in producten.

favoriete haarproducten voor gezond haar en gevoelige hoofdhuid

Shampoo en conditioner

Ik probeer mijn haren zo’n twee keer in de week te wassen en dat is soms best even een uitzoekwerkje met mijn sportschema. Aan de ene kant wil ik voor de kwaliteit van mijn haren, haarkleur en hoofdhuid mijn haar namelijk niet te vaak wassen, maar ik wil natuurlijk wél lekker fris haar. Maar nog altijd lukt het me om iedere dag fris voor de dag te komen met maximaal 2x haren wassen in de week.

Als het op shampoo en conditioner aankomt ben ik groot fan van de Aveda Botanical Repair haarlijn, waar zowel mijn haar als hoofdhuid heel goed op reageert. Daarnaast ben ik ook fan van de Olaplex producten als enorme boost als tegenhanger van het ‘geweld’ van blonderen. Tipje: de nieuwe Olaplex No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo verwijdert onder andere restjes van stylingproducten, leave-ins, chloorwater, zeewater en luchtvervuiling van je haar en hoofdhuid waardoor je een soort van clean fresh start maakt. Fijn om zo af en toe te gebruiken vóór een intensief haarmasker, die dan nog even wat beter zijn werk kan doen.

Om zoveel mogelijk van de warme/oranje/gele tint van het blonderen te verwijderen gebruik ik daarnaast af en toe de paarse Fanola No Yellow shampoo en foam conditioner. Deze werkt bijna als een professionele toner, dus niet te lang in laten trekken of je krijgt echt paarsig/grijs haar..

favoriete haarproducten voor gezond haar en gevoelige hoofdhuid

Tangle Teezer haarborstels

Zo door de jaren heen heb ik al heel wat haarborstels in mijn handen gehad, maar er zijn er maar weinig die ik er echt dagelijks bij pak. Als het op borstels aankomt heb ik toch wel een zwak voor Tangle Teezer ontwikkeld, zowel voor mijzelf als het haar van mijn dochters. De jongste heeft heel fijn en lang haar, de oudste heeft heel dik lang haar en ikzelf heb fijn tot normaal haar tot mijn schouders. Voor ons alle drie is de Tangle Teezer Wet Detangler de favoriet; kamt zowel nat als droog haar zonder moeite, is zacht voor de hoofdhuid, haalt knopen pijnloos uit de haren, ontwart en is makkelijk schoon te maken. Om bij mijn meiden een strakke staart te kunnen maken hebben we ook een mini-variant in huis die hier perfect voor is. Een tipje voor zowel jezelf als je kinderen, win-win :)

favoriete haarproducten voor gezond haar en gevoelige hoofdhuid

Leave-in producten

Ik ben geen fan van stylingproducten en op een paar keer per maand hooguit wat haarmousse, beetje haarlak of een droogshampoo na gebruik ik dit type haarverzorging dus niet. Maar ik ben wél een sucker voor leave-in producten die mijn fijne haren met babypluisjes in bedwang houden en tegelijkertijd de wat drogere lengtes van het ontkleuren goed gehydrateerd houden. En dan zonder dat het de haren teveel verzwaard of de aanzet ‘vet’ en volumeloos maakt. Well, hierbij een aantal tips waar je haar heel blij van wordt:

Aveda Botanical Repair strengthening overnight serum
Olaplex No. 6 bond smoother
K18 leave-in molecular repair hair mask.

Voor deze laatste heb ik me trouwens volledig laten influencen door alle haarfilmpjes op Instagram waar het wonderen zou verrichten op beschadigd en/of geblondeerd haar. Je wast hiervoor je haren met shampoo, gebruikt géén conditioner, brengt het aan in handdoekdroog haar, laat het vier minuten intrekken en daarna style je je haren zoals normaal. Omdat het nogal een prijzig product is kocht ik er eerst het 5ml trial size tubetje van waar ik toch al 3x een haarbehandeling uit wist te halen. Je hebt namelijk maar zo’n 1,5ml per keer nodig en daarmee kan je uit de 50ml verpakking dus zo’n 15-25 behandelingen halen (afhankelijk van je haardikte, beschadiging en haarlengte). Ik merk zeker verschil in de kwaliteit van mijn haar wanneer ik dit af en toe gebruik, dus kocht met een weekendsale toch maar eens die fullsize. Blij mee en wat mij betreft de celebrity hype waard.

favoriete haarproducten voor gezond haar en gevoelige hoofdhuid

Tip voor de gevoelige hoofdhuid

Als laatste wil ik ook nog een heel fijne tip meegeven voor wanneer jij ook last hebt van een gevoelige hoofdhuid; de Aromatica Rosemary root enhancer. “Een voedende tonic voor de hoofdhuid voor gezonde haarwortels en volumineus haar.” Er zit een hoog percentage rozemarijnextract en rozemarijnolie in (dat ook bekend staat om te helpen bij het bevorderen van de haargroei) en verder allemaal verzorgende, kalmerende ingrediënten en plantenextracten die de hoofdhuid minder droog en trekkerig aan laten voelen. Dit zorgt voor een fris gevoel, minder schilfertjes en jeuk en dat zonder dat het een vettige hoofdhuid of haren geeft. Zo vaak als nodig is, in kuurvorm of bijvoorbeeld na iedere wasbeurt: even schudden, aanbrengen op de hoofdhuid, zachtjes inmasseren en klaar. Love #kbeauty!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.