Carrière & Geld

Geldzaken | 3 tips waar ik veel geld op bespaar

29 augustus 2022

geld bespaar tips, gezin geld besparen en sparen

Ik vind het serieus leuk om zo’n twee keer per jaar er een middagje voor uit te gaan trekken, om vervolgens alle financiën en dergelijke door te lopen. Ja, echt. Uitzoeken hoe het gaat qua budget, of we ons er een beetje aan kunnen houden, hoe het gaat met onze spaardoelen en waar we eventueel nog meer op kunnen besparen. Omdat (meer) geld overhouden vast iets is waar meer mensen mee bezig zijn, deel ik in dit artikel 3 tips met je waar ik zonder moeite veel geld op bespaar.

geld bespaar tips, gezin geld besparen en sparen

3 slimme geld bespaar tips

1. Abonnementen, zoals die van de mobiele telefoon. Natuurlijk kan je er voor kiezen om voor de nieuwste smartphone te gaan (liefhebbers zitten vast te wachten op de iPhone 14 lancering begin september!) met een daarbij horend prijzig maandelijks abonnementsgeld. Maar je kan er ook voor kiezen om een nieuwe smartphone in één keer te betalen wat twee grote voordelen oplevert: 1. Het scheelt je iedere maand weer behoorlijk in de portemonnee, zo heb ik een flink abonnement van slechts €11,- per maand en verder dus geen telefoniekosten en 2. vaak kan je een nieuwe telefoon met bepaalde dagen heel mooi in een sale op de kop tikken, waardoor ook de aanschaf ervan je soms een paar honderd euro kan schelen. En pssst, ben je net als ik ondernemer dan kan je de kosten van deze aanschaf nog zakelijk aftrekken ook. Ik doe op deze manier trouwens ook nog veel langer met een smartphone dan de vaak éénjarige of tweejarige contracten van een abonnement, en dat is dan ook weer fijn voor een stukje duurzaamheid.

2. De boodschappen. Misschien een inkoppertje, maar het maken van een goed weekmenu en daar je boodschappen op inkopen scheelt bizar veel geld in de maand. Ik schrijf dus zeven verschillende recepten uit, waar er minstens eentje bij zit waar we twee keer van kunnen eten. Dat is dan weer handig voor een voorraadje in de vriezer voor de week erna of wanneer je geen zin hebt om te koken en dus niét direct naar een afhaal- of bezorgmaaltijd uitwijkt. Ik haal de boodschappen voor deze avondmaaltijden in één keer en hou met de volgorde van maken rekening met de versheid en houdbaarheid van ingrediënten. Maar nog liever laat ik de boodschappen bezorgen, waardoor je helemaal geen verleiding meer hebt (want hoe vaak pak je toch nog net even iets anders dan er op je lijstje stond mee uit een schap..). Zorg dat je bij je weekmenu ook rekening houdt met een makkelijke maaltijd, zoals frietjes voor in je eigen frituurpan of airfryer en diepvriespizza of een setje voor het maken van pizza. Dan heb je ook die cravings alvast gedekt ;)

Mocht je meer willen weten over hoe wij voor ons viertjes honderden euro’s besparen op onze boodschappen en hoe we dit van A tot Z aanpakken, terwijl we wél lekker, gezond en afwisselend eten? In dit artikel lees je nog wat meer aanvullende tips over geld besparen op je boodschappen.

3. Uitjes. Je zou natuurlijk heel simpel kunnen zeggen: dan ga je toch niet of veel minder vaak een uitje doen? Maar wij vinden het gewoonweg enorm leuk om er lekker op uit te trekken als gezin; van budgetvriendelijke uitjes zoals naar een kinderboerderij, het strand, een grote speeltuin, het bos of een park. Maar we doen ook zeer regelmatig uitjes waarvan de ticketprijs behoorlijk op is gelopen de laatste jaren. Hoe wij toch ook die uitjes zo vaak kunnen blijven doen en het zelfs betaalbaar wordt?

– We checken regelmatig websites zoals actievandedag, socialdeal en Tripper. Hierop staan niet alleen vaak enorme kortingsacties voor toegangstickets van de bekende dagjes uit, maar worden we ook nog regelmatig getipt op uitjes die we nog niet eens kenden waardoor je ook nog eens wat anders-dan-anders gaat bekijken. Van musea tot aan dierenparken en pretparken, werkelijk van alles staat er tussen.

– We nemen ons eigen drinken en picknicktasje mee met brood, fruit en wat te snoepen en maken hier tijdens het uitje dan ook echt een gezellig momentje van samen. Niet alleen bespaart dit zo per lunch tientallen euro’s, ook wordt gek genoeg een boterhammetje of bolletje stukken beter door onze meiden gegeten dan een snack, luxe broodje of frietjes.. dus dat is helemaal een win-win. Zo halen we vaak enkel nog een koffie of een ijsje met het dagje weg.

Met bovenstaande tips kan je best snel toch een heel mooie buffer opbouwen en verder gaan met sparen, zodat bepaalde doelen en dromen ook echt dichterbij gaan komen. Altijd leuk! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 1 september 2022 at 19:30

  Wij nemen ook altijd eigen eten en drinken mee. De meiden helpen me ook met het maken ervan. En dan is het ook extra leuk om de zelfgemaakte hapjes op te eten tijdens een picknick.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 september 2022 at 14:51

   Zeker wanneer je de hapjes samen maakt, is toch veel leuker dan iets kopen?! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.