Beauty

Korean skincare | I’m From: Rice

15 augustus 2022

I'm From: Rice toner, serum, cream review Korean Skincare Little Wonderland
Wist je dat rijst in de vorm van rijstwater, rijstextract en rijstolie heel veel mooie voordelen voor je huid heeft wanneer dit in je skincare verwerkt zit? Het is niet voor niets dat de I’m From: Rice toner een soort cultstatus heeft gekregen in skincare reviews wereldwijd. Ik heb zowel deze toner als het serum en de crème getest en vertel je er in deze review alles over!

‘Lees ook: Purito Cica Clearing BB Cream review.’

I'm From: Rice toner, serum, cream review Korean Skincare Little Wonderland

Review | I’m From: Rice toner, serum & cream

Wat doet rijst voor je huid?

In Korean skincare is het een ingrediënt dat in veel verzorgingsproducten terugkomt, in meerdere vormen. Denk aan rijstwater, rijstextract en rijstolie. En dat is niet voor niks! Want het mag dan een ogenschijnlijk eenvoudig ingrediënt zijn, het heeft heel erg mooie positieve effecten op de huid:

– het pakt huidveroudering zoals lijntjes, rimpeltjes en vlekjes aan
– stimuleert de aanmaak van collageen waardoor het de huid en contouren verstevigt
– het verzacht de huid en maakt de huidtextuur gladder
– het hydrateert de huid en heeft een subtiel plumping effect
– het reguleert de talgproductie waardoor het de huid in balans brengt (= minder droog of juist minder vet, variërend per huidtype)
– de kalmerende werking vermindert roodheid en huidirritatie.

I'm From: Rice toner, serum, cream review Korean Skincare Little Wonderland

Ingrediënten

De rice toner bevat 77,78% rijstextract en verder zit er onder andere niacinamide, posteleinextract, lecithine en adenosine.  Dit product bevat verder geen uitdrogende alcoholen, siliconen of parfum.

Het rice serum bevat 73% rijstextract en verder zit er onder andere propanediol, glycerine, niacinamide, betaïne, niacinamide, squalaan, gefermenteerd rijstextract, adenosine, allantoïne, hyaluronzuur, panthenol, pyruvic acid (AHA) en vitamine E. Dit product bevat wel siliconen, maar verder geen uitdrogende alcoholen of parfum.

De rice cream bevat 41% rijstextract en verder zit er onder andere glycerine, shea boter, adenosine, bisabolol, ceramide, hyaluronzuur, lecithine, rijstolie, panthenol en vitamine E. Dit product bevat wel siliconen, maar geen uitdrogende alcoholen of parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

De I’m From: Rice producten zijn in Nederland onder andere bij Little Wonderland te koop, een Nederlandse webwinkel met ook een fysieke winkel in Utrecht waar je terecht kan voor Korean skincare:

I’m from: rice toner 150ml, €27,99
I’m from: rice serum 30ml, €28,99
I’m from: rice cream 50g, €32,99.

I'm From: Rice toner, serum, cream review Korean Skincare Little Wonderland

Review

Als ik zo naar de ingrediëntenlijstjes kijk word ik daar als skincarejunkie behoorlijk vrolijk van. Sowieso is rijst in skincare – zoals rijstwater, rijstextract en rijstolie – in Westerse verzorgingsproducten behoorlijk onderschat, maar ook zitten er verder heel interessante en bewezen effectieve ingrediënten in die bijdragen aan het verminderen van een doffe huid, fijne lijntjes en pigmentvlekjes, dragen ze bij aan het aanmaken van collageen en helpen zo ook bij het verstevigen van de huid. Bovendien hebben de ingrediënten een positief effect op het verzachten van de huidtextuur en dragen ze bij aan het terugkrijgen van een mooie glow van de huid. En dat zonder nasties als ingrediënten, zodat de producten eigenlijk voor ieder huidtype geschikt zijn.

De producten bevatten geen parfum en hebben verder een zeer milde en neutrale geur. De milky toner breng je na het reinigen van de huid op je gezicht aan met je vingertoppen of een wattenschijfje waarna je direct door kan met de rest van je routine. Het serum heeft een gel-achtige textuur en breng je als eerste stap na de toner aan op je huid. Vervolgens eindig je de routine met de crème, die wat voller van textuur is maar alsnog redelijk vlot intrekt. Het huidgevoel van alle drie de producten is heel fris en het meest opvallende is dat de huid direct al heel soepel en zacht aanvoelt met een mooie gezonde glans zónder dat er een plakkerig of vettig laagje achtergebleven is.

Ik heb deze producten nu een aantal weken gebruikt en vond het fijn dat ik ze zonder moeite kon toevoegen aan mijn hudverzorgingsroutine. Ze combineren dus heel prettig met zowel mijn oliereiniger als micellaire reiniger, AHA en BHA exfolianten en bijvoorbeeld actieve ingrediënten zoals retinol.

Wat mij vooral opviel in de conditie van mijn huid is dat deze duidelijk meer gehydrateerd was, er meer plumped uit ziet en zachter aanvoelt. Ik ben vooral onder de indruk van de rice toner en snap de cult-favourite-status die dit product heeft. Het is namelijk niet te vergelijken met een lotion of toner zoals wij die hier in Europese skincare kennen, maar is beter te zien als een essence die je huid als een super-lichtgewicht-serum doordrenkt met mooie ingrediënten. Een extra tussenstap die zeker de handeling waard is, zeker wanneer je een drogere en/of rijpere huid hebt. Even schudden voor gebruik, een paar druppels tussen je vingertoppen en dit zachtjes ‘in de huid drukken’ totdat het ingetrokken is en het verschil is na één keer gebruik al direct te merken. Zó dorstlessend en verzachtend!

Mocht je huid deze zomer nu net even iets teveel zon, zeewater en chloorwater hebben gehad en heb je je huidverzorgingsroutine wat laten verslappen? Is je huid droog of trekkerig, ruwer dan je zou willen, wil je opgelopen zonschade herstellen en je huid weer zacht, soepel en glowy maken? Wat mij betreft is dit dan een goede huidverzorgingsset om je huid heel blij mee te kunnen maken als een soort skinimalismkit. Jep, wederom ben ik oprecht enthousiast over Korean skincare en ik deel deze tip dan ook graag met je :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Ling
    Reply Ling 16 augustus 2022 at 21:59

    Bedankt voor je tip. Deze gaat op mijn lijst. Ik ben ook dol op k-beauty.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.